Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroncetta

Żelki dla dzieci

Polecane posty

Gość kroncetta

Witajcie drogie mamy. Mam taki ciekawy temat, a mianowicie chodzi mi o żelki. Pozwalacie dzieciom jeść żelki? Ja przyznam się, że pozwalam od czasu do czasu, bo sama bardzo lubię i wydaje mi się, że trochę to lepsze niż czekolada...Ale w sumie to nie zgłębiłam tematu...a Wy pozwalacie jeść żelki dzieciom?

Gość gość
tak, pozwalam, ale sklad zdecydowanie gorszy niz czekolada,poczytaj

Gość gość
zaraz sie zlecą świruski co niby nie dają, bo to samo zło, to prawda, sklad nieciekawy, ale moje dziecko zjada czasem

Gość gość
Ja daję czasami- kiedyś dawałam więcej. Ale to taki syf że zdecydowanie wolę dać czekoladę .

Gość gość
Oj, ja nie daję, ale sama jestem uzależniona. Żrę po kryjomu :( te takie posypane kwaskiem, takie fajne kwasiory i jeszcze takie z piłkarzem na opakowaniu i długie truskawkowe i jabłkowe...

Gość verter
akurat czekolada, ta prawdziwa w jakiejś dawce zalecana jest. Polecam udać się do dietetyka który ustali odpowiednie potrzeby żywieniowe. Podstawa witamin to jedzenie, żelki czy cukierki powinny ją uzupełnić.

Gość gość
nie daje tzn prawie nie daje, poza jednym rodzajem smerfami....w zelkach jest zelatyna a my nie jemy zelatyny.

Gość kroncetta
Żelki w zasadzie składają się z soku, żelatyny i cukru. Jeśli tego ostatniego jest niewiele, a do tego dochodzą dodatkowe witaminy, to myślę, że taka słodycz może być bardzo zdrowa

Gość gość
nie daje, syn ma 19 miesięcy. Nie daje bo nie lubi. Nie lubi ogólnie słodyczy jedynym wyjątkiem jest czekolada toblerone jakoś tak, kinder niespodzianka, i od święta zje wafelka lub pączka. Nie dlatego że nie daje-próbuje i odmawia.

Gość gość
A widzieliście filmik jak organizm męczy się ze strawieniem żelków? Żadna to zdrowa przekąska :O Nie jadam żelków i dzieciakom też nie daję (no może od wielkiego święta na jakimś kinderbalu). Nie jestem jakimś ekoświrem ale żelki to paskudztwo. Zdecydowanie wolę dobrą czekoladę albo domowe ciacho.

Żelki zdrowsze od czekolady? A bzdura ;) Gorzka - idealna ! Nawet przy mlecznej nie aż takiej tragedii. Żelki jak dla mnie są za słodkie . Ale tak,mój syn je jada (sporadycznie) specjalnie za nimi jakoś nie przepada.Woli inne łakocie.

Gość gość
I tak najlepiej wychodzą Galusie Gala. Raz że można dostać w każdej aptece to marka jest na tyle dobra że nie oszukują na skłądzie

Gość verter
najlepsze są owoce i warzywa. Są dostępne wszędzie i można je kupić z nie drogie pieniądze. Jeśli mimo to lekarz zaleciłby słodycze na wzmocnienie to żelki tylko zostają

Gość gość
akurat czekolada to jeden z najzdrowszych rodzajów słodyczy, jaki możesz dać dziecku