Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kramek

Dyskopatia Lędzwiowo , Krzyżowa

Polecane posty

Mam zdiagnozowane przez lekarza: Boczne wygięcie w prawo rotację osi, zmniejszenie lordozy,zwężenie krążka L3/L4, Dyskopatia L4/15/S1 oraz nieznaczne przemieszczenie trzonu L5 ku przodowi -kręgozmyk skierotyzacja w stawach między kręgowych L5/S1 w odchinku L(S kręg. Może ktoś spodkał się z tym przypadkiem i doradzi jakieś zajęcia gimnastyczne, które można wykonywać w domu samemu na to schorzenie.

Gość gość
Ćwiczenia są w sieci i na ulotkach od maści np Mnie ratuje fizykoterapia, regularnie chodzę do świetnej masażystki, dużo chodzę i pływam na plecach, nie wolno żabką akurat w tym przypadku, ale czasami mi się zdarza. Chodzi o to, żeby zbudować silne wsparcie dla kręgosłupa w postaci mięśni. Mięśnie brzucha to podstawa.

Gość gość
Poszukaj ćwiczeń w sieci, jeśli będziesz mieć problem, to daj znać, coś Ci znajdę, ale generalnie tak jak pisałam, chodzenie, chodzenie, wzmocnienie mięśni. Jeszcze dwa lata temu strasznie cierpiałam, miałam incydenty dwu tygodniowe czasami. Ból był taki, że nic nie pomagało i gryzłam ściany a pałam na klęczkach na podłodze albo wcale nie spałam i wyłam. Nie chcę nawet tego wspominać, a dać się pokroić to nie jest wyjście jeśli można się ratować.