Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kogo na masaż ??

Polecane posty

Gość gość

masażysta czy fizjoterapeuta?

Gość gość
Zdecydowanie do fizjoterapeuty.S

Gość gość
specjalistą od masaży jest technik masażysta, więc szukaj gabinetów w których przyjmują technicy, choć w naszym prawie gabinet może otworzyć byle kto nawet osoba nie mająca technika a która ukończyła kilkudniowy kurs masażu klasycznego, jednak taki masażysta nie ma prawa pracować z ludźmi chorymi, dobry technik dobierze do Twojej dolegliwości odpowiedni rodzaj masażu, natomiast fizjo są od ćwiczeń, terapii manualnych i włączania urządzeń do fizykoterapii, ale coraz więcej fizjoterapeutów kończy również szkoły masażu

Gość gość
to w końcu do kogo?:O mnie się tez wydaje że na masaż do masażysty jak sama nazwa wskazuje...

Gość gość
oczywiscie, ze do masażysty, co za bzdura z tym fizjoterapeutą. Fizjoterapeuci nie umieją masować chyba ze ukończą kursy masażu jak ktoś wyzej napisał. No chyba że uważają się za specjalistów w tej dziedzinie bo na studiach mieli zaledwie kilkadziesiąt godzin. Znam wielu fizjoterapeutów którzy sami mówią, że w placówkach medycznych bardziej potrzebują masażystów, ale że fizjoterapeuci potrafią coś nie coś pomasować i włączać urządzenia i popodwieszać w ugulu to biorą tych po studiach, ale znam też takich co mają licencjat i ukończyli szkoły masażu to mówią że w szkole masażu więcej się nauczyli niż na studiach, cóż za paradoks

Gość gość
Ja ze skierowaniem poszłam do gabinetu fizjoterapeuty, bo to jest jedyny gabinet w mojej miejscowości, ale masował mnie masażysta u niego pracujący. Bardzo dobrze mnie masował i czuć było efekty, ale raz mnie pomasował ten właściciel fizjoterapeuta i powiem, ze była różnica na jego niekorzyść, więc na masaże się idzie do masażysty, ale musisz dowiedzieć się który jest dobry bo ponoć są też i tacy od których człowiek wychodzi tylko wkurzony, gdyż nie masują a miziają i to najczęściej są to mężczyźni!

Gość gość
do drugiego gościa - pierwsze slysze zeby do fizjo szło się na masaz :D ja rozumiem ze masazysci sa gnebieni przez fizjo ale nie maja do tego najmniejszych podstaw bo sieroty ktore poszly na studia mysla ze sa lepsi od tych co ich nie maja, coz taka polska mentalnosc, ale juz prosze nie wmawiajcie innym ze fizjo jest od wszytskiego, moze tez jestecie neurologami, kardiologami, pulmonologami, chirurgami... Masazysci z dyplomem sa cos warci bo nauczanie maja ukierunkowane konkretnie na specjalizacje a wy.. troche tego, troche tamtego i w efekcie nie macie specjalizacji (choc w waszym mniemaniu jestescie specjalistami), jakby bylo inaczej to kazdy fizjo majacy gabinet nie bal by sie masowac bez kursow i szkoly a zawod jak masazysta nie bylby potrzebny, a tak kazdy kto chce masowac i tak sie potem w tym kierunku doksztalca 🖐️

Gość gość
w necie tez mozna poczytać artykuły od fizjoterapeutów ktorzy w sposób grzeczny ale dosadny próbują dowieść ze masażysci to kompletne zero i wszyscy powinni do nich chodzić a masażysci powinni siedzieć w domu bez roboty bo kretyni po studiach uwazaja sie za lepszych od masazystów, twierdzac przy tym ze na studiach jest anatomia a w szkole masazu nie ma anatomii (jakby w takiej szkole byli), jednak anatomii w szkole jest bardzo duzo i jest to anatomia rozszerzona, glupie cwele tylko sie wywyzszaja chociaz nie maja czym bo studia fizjo kazdy idiota umie dokonczyc