Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kosmetoloszka

chaos, w co podążać?

Polecane posty

Moja wypowiedz moze zabrzmiec chaotycznie, tak tez mam w glowie wlasnie. Jestem absolwentka szkoly policealnej - TUK i zarazem studentka kosmetologii, teraz zaczne III rok i w sumie sama nie wiem co ze soba dalej zrobic. Nie chce robic "wszystkiego po trochu", tj. Troche paznokci, troche zabiegow, tym bardziej rzes. Z poczatku odstraszaly mnie "paznokcie", chcialam od tego jak najdalej, jednak z czasem coraz bardziej zaczelam sie do tego przekonywac. Stwierdzilam, ze szkoly moga dac mi jedynie teorie, ew. KILKA godzin smiesznej praktyki w tlumie, ok. 20 studentow, male prawdopodobienstwo, zeby wykladowca wychwycil bledy (tak akurat jest na moich studiach), wiec postanowilam zrobic kurs i powoli przechodzimy do sedna sprawy. NEW NAILS (jesli ktos bedzie chcial mi pomoc prosze i zapoznanie sie z programem, jakos malo mnie przekonuje wzornictwo, akryl, samo slowo "tipsy" itp. itd. czy Akademia Szkoleniowa Aleksandry Goreckiej kurs pielegnacji dloni i stop 4w1. Zaczynam czuc w sobie chec do podologii, jednak nie wiem czy podolam wszystkim schorzeniom, taka tez chcialabym wybrac specjalizacje, a co jesli bedzie mnie to "obrzydzalo". W sumie od kursu moge zaczac, bede miala juz pojecie o podologii, potem kolejne kursy i kolejne ale bede robila jedno i szkolila sie w jednym a nie w calej dziedzinie kosmetologii. Oczywiscie jedno nie wyklucza drugiego, licencje kosmetologa bede miala usmiech.gif teraz dochodzi drugi problem. Przed zapalem na "paznockie" bardzo, ale to bardzo interesowala mnie pigmentacja medyczna, w tym makijaz permanentny. Sadzicie, ze to nie za duzo lapac sie i pigmentacji i podologii? Co wybrac? Wiem, ze to glupie ale naprawde nie wiem w co inwestowac. Obydwa te zawody wydaja sie byc oplacalne, podologia dopiero wkracza na polskie progi, o makijazu permanentnym coraz glosniej. Co byscie kochane wybraly? usmiech.gif

Gość gość
faktycznie sama nie wiesz czego chcesz.... ja gdy zaczynał wchodzić makijaż permanentny zastanawiałam się nad możliwościami zastosowania go do korygowania rozstępów w sumie nie ma skutecznych zabiegów na ich maskowanie a skoro makijażem permanetnym koryguje się blizny to już niedaleka droga do korygowania rozstępów coraz więcej kobiet ma problem z rozstępami, pojawiają się w coraz młodszym wieku i niekoniecznie po ciąży czy tyciu