Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Atak rozstępów

Polecane posty

Gość gość

..jw. Jako 13 dziecko zaczełam rosnąć, nie jakoś fenomenalnie szybko. Urosłam w 2 lata kilka centymetrów i moje nogi od kolan w górę i biodra, pupa pokryły się szerokimi i głębokimi rozstępami. Walczyłam z nimi, wiekszość z nich jest niewidoczna, jednak te na pupie były najgłębsze i są bardzo widoczne. W ostatnim czasie przytyłam tylko 5kg w pół roku i znów cała pupa w rozstępach. Mam 19 lat a moje ciało jest zniszczone jak po ciąży. Lekarka powiedziała, że mam do tego skłonności i nic nie jestem w stanie z tym zrobić. Nigdy nie byłam na plaży przez blizny jak po biczowaniu.. może ktoś coś polecić na to?

Gość gość
Dodam, że przedtem takie skoki wagi były normą ale nie wyskakiwały nowe rozstępy. Jestem załamana. Nigdy nie zajdę w ciąże. Wyobraźcie sobie co by zostało z mojego ciała. Tylko zgliszcza..

mi osobiscie nie przeszkadzają rozstepy sam jem mam zaczeły się robic jak w wieku 15 lat zaczełem uprawiac kulturystyke ,czasem są czerwone ale prawie zawsze są białe i ich nie widac niemartw się wiekszosc ludzi ma rozstępy ,trzeba z tym zyc ich sie nie pozbędziesz chyba ze laserowo ale to sie nie opłasc bo niedośc że wydasz tysiące to i tak po jakimś czasie zaczną sie robic na nowo

Gość gość
Jesteś facetem, robisz mase możesz mieć rozstępy :) A ja czuje się jak zużyta 40-dziestka po 6 ciążach. Może tabletki z kolagenem i masaże kolczasty wałkiem pomogą....

a jest jeden sposób tani co mogę ci polecic napewno od tego staną sie mniejsze a nawet niewidoczne -> derma roller https://www.google.pl/search?q=derma+roller&client=firefox-a&hs=IPS&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kaL0U6OOI8aw7Aa84oEg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1047&bih=495

Gość gość
Właśnie o to mi chodziło. Dzieki wielkie :D

Gość gość
Samo rolowanie w domu nie wystarczy. Tez mialam bardzo widoczne rozstępy i znalazłam specyfik o nazwie conjonctyl, ale okazało się ze nie mozna go kupić w hurtowni. Byłam skazana na wizyty u kosmetologa lub dermatologa. wybrałam salon kosmetyczny bo cena za zabieg była znacznie niższa niż u dermatologa. Teraz nieżałuję, rozstępy są niemal niewidoczne. Miałam robione w sumie 6 zabiegów.

Laseroterapia naprawdę pomaga. Poczytaj o różnych rodzajach lasera http://www.zadbajosiebie.pl/nowoczesne-metody-usuwania-blizn-potradzikowych/ Generalnie najlepiej gdybys się pogodziła z tym jak wyglądasz. Każdy ma jakies problemy. Tak bywa. Ty masz rozstępy inny np. raka. :/ Aczkolwiek te blizny w najbardziej widcoznych miejscach mogłabyś zniwelowac je,si tak bardzo Ci przeszkadzają. Resztę olej :)