Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiówkawkurzona

pomyłka sprzedającego paczka

Polecane posty

Gość gośćiówkawkurzona

Słuchajcie mam taki dziwny przypadek,często kupuje różne rzeczy prze sieć więc wszystkich nadawców rzecz jasna nie pamiętam.W tamtym tyg otrzymałam paczkę kurierem na moje imię i nazwisko ,zapłaconą ,odebtałam.Potem okazało się ,że baba która to sprzedawała pomyliła się i zamiast do kogoś kto za paczkę zapłacił,wysłała ją do mnie .Pisała rządając zwrotu,strasząc radcą prawnym i odpowiedzialnością finansowa.Towar nie jest wary więcej niż 200 złotych ,zaproponowałam żeby wysłała kuriera na swój koszt po to ,a ona na bezczela mi pisze,że ja mam ją odesłać(czyli w teorii taszczyć pieszo 10 kilowe pudło na pocztę) zapłacić ,wysłać do adresata a ona łaskawie mi odda koszty.I tu mam pytanie ,skoro paczka była do mnie,babsko się pomyliło i mi się odgraża czy ona coś naprawdę może mi zrobić.wydaje mi się ,że to tylko takie szczeniackie gadanie.Proszę o odpowiedź

Gość gość
Nic nie może Ci zrobić. :)

Gość gość
Nie widzę problemu gdyby zadzwoniłą ,poprosiła o ewentualny zwrot a nie odgrażała się .Czemu ja skoro odebrałam paczkę do mnie adresowaną ,mam teraz płacić za jej nadanie,nosić ją na pocztę i odsyłać na swój koszt .Chore nie ??

Gość komentator44
Podtrzymaj swoją propozycję - niech przyśle kuriera po paczkę. Możesz określić jakiś rozsądny termin (7-14 dni), po którym zaczniesz jej naliczać opłaty za przechowanie przesyłki. Nie ma ŻADNYCH podstaw, abyś to Ty ponosiła jakiekolwiek koszty (nawet z mglistą obietnicą refundacji), ani nawet wysiłek fizyczny. Ta sytuacja powstała nie z Twojej winy!

Gość gość
chodzi o tą maszynę do szycia?

Gość gość
Nie ?? Po prostu chciałabym wiedzieć jakież to konsekwencje prawne może ta babka wyciągnąć ,bo na 95% wydaje mi się,że żadne ,pomyłka była z jej strony,ma kobieta opcje wysłać po paczke kuriera na swój koszt

Gość gośćiówawkurzona
Czyli tak jak myślałam,ta babka nic mi nie może zaszkodzić ?