Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćg

forum dla normalnych mam

Polecane posty

Gość gość
Z działów to oprócz ogólnych dla dzieci w różnym wieku, proponuję osobno zrobić zdrowie, żywienie, edukacja.

Gość gośćxy
też czekam na info o takim forum :) GG nie mam.

Gość gość
A, i oczywiście dla starających się i ciężarnych działy. Może też inne formy rodzicielstwa (adopcja/rz itp.). Oczywiście działy można później pododawać, a na początek zrobić podstawę, to co się najczęściej przewija.

Gość mania frania
Super! Nazwy z jajem dla działów to też dobry pomysł :) czekam na info z niecierpliwością :):) rozumiem, że forum tylko dla zalogowanych pod stałym loginem?

Gość tatajakmama
Proponuję także dział dla ojców. Mam nadzieję, że i tacy się pojawią ;)! Gratuluję pomysłu!

Gość gość
Idąc za ciosem - dział kultura mógłby nazywać się "mamy poczytalne", czyli książka, film, muzyka etc., - dział kulinarny "mamy zajadłe" - dział dla ojców... hmmm może "mamy z jajami"?

proponuję dodać dział "warto przeczytać". Z tytułami poradników wychowawczych, książkach o rozwoju dzieci, itp.

Gość gośćg
Hej wszystkim, jestem bardzo mile zaskoczona odzewem:-) :-) :-) :-) :-) super, zrobię tak: stworze forum, gdzie uwzględnie Wasze wszystkie propozycje. Następnie podań Wam link, zarejestrujecie się - bo będzie to forum tylko dla zarejestrowanych, ewentualnie damy możliwość aby goście mogli nas czytać ale nie opisać, ale to zdecydujemy razem w formie glosowania- i w dziale propozycje i sugestie razem będziemy na bieżąco kształtować forum do 1 września. Do tego czasu chciałabym aby forum miało juz ostateczna formę. W międzyczasie juz będziemy sobie rozmawiać aby forum żyło. Na razie dam nazwy działów nudne:-) a potem od razu będę na z jajem zmieniać:-) ale to juz na samym forum. Moja córka chodzi spać około 11,12 wtedy tez jakoś dam znać:-) :-) dzięki!!!

Gość gośćg
Do wglądu dam Wam tez regulamin forum:-) ale tez juz na samej witrynie

Gość gośćg
niestety nazwa mamma mia juz jest zajeta :(... co powiecie na normalnamama?

Gość gośćg
albo ekstramama?? Chyba nieco lepsze? też jest wolne. Piszcie pomysly moze będą wolne :)

Gość gość
kolejne wolne: jakstacsiemama ale nie wiem co Wy na to..?

Gość TheMotherOfP
Ja jestem za normalnamama ;) I absolutnie bez wgladu obcych, znalazlam ostatnio na fb fanpage, gdzie wysmiewaja fora i z kafeterii, i z wizazu, po co sie narazac, ze nasze posty beda gdzies kopiowane i wysmiewane. Ale jesli macie inne zdanie, to sie dostosowac moge ;)

Gość mania Frania
MamaMistrz MotherPower Dzieciakowy Zawrót Głowy Babylandia Mamalandia Familyland Mama Z Pasją Mama z Misją MiszMaszMam Supermum Myślę, że goście mogliby czytać chociaż niektóre działy. Nie wiem, czy jest możliwość, żeby wybrać kilka działów, do których wstęp będą mieli tylko zarejestrowani (takich prywatnych, gdzie ktoś będzie np chciał wstawić swoje zdjecia), ale czasami ktoś kto będzie szukał informacji przez internet może trafi na nasze forum i dowie się czegoś wartościowego. Może uda nam się bardzo rozwinąć to forum, takie ciche nadzieje mam :P

Gość MałaMi85
Ja też jestem zainteresowana ;) Fajnie będzie normalnie pogadać ;)

Gość gość
nie zesrajcie się tą normalnościa

Gość gość
Szczerze to odradzam. Założyłam kiedyś takie forum, każda chciała by coś w tym forum zmienić, a to jednej szata graficzna się nie podobala, drugiej trzcionka, trzeciej jeszcze coś. Koniec końców forum się rozpadło, a na finiszu jeszcze wyzwiska leciały. Nigdy więcej. Poza tym ja tam nie lubię w kółko gadać o kupkach, zupkach.

Gość gość
mojamama

Gość gość
mamaitata

Gość gośćg
Uf, córka mi w końcu zasnęła. Dobra drogie mamy. Zabieram się do pracy. Aby nie bylo między nami niejasności, musi ktoś mieć ostatnie zdanie w kwestiach technicznych. Jako admin biorę to na siebie, nie ze względu na żądze władzy, ale nie chciałabym abyśmy nigdy nie doszły do konsensusu oraz bysmy skończyły jak te na forum koleżanki. Postanowiłam przemyśleć trzy warianty" motherpower, mamamistrz i normalnamama. Wygrał: mamamistrz. Uzasadniam: to polska nazwa, nie ma ogonków (ą,ę) i dzięki temu jest łatwiejsza do promowania i zapamiętania i nazwa jest chwytliwa, można ją fajnie skracać (MM). Zakładam teraz forum. Tak jak pisałam, do 1 września będziemy dyskutować o technicznych aspektach forum, sama nadam mu teraz wygląd, kategorie i regulamin, ale wszystko będzie do 1 września do obgadania. Będą potrzebni mi moderatorzy. Na początek trzy osoby. Zastanówcie się - zgłoszenia już na samym forum, "kto pierwszy ten lepszy". Z czasem moderatorzy przejmą funkcję administratorów (maks 3 osoby) i będziemy wdrążać nowych moderatorów na ich miejsce. Ale najpierw powoli. Bez ogródek, moim zdaniem między dziewczynami współpraca nie zawsze się układa. Łatwo o fochy, odgadywanie i wzajemne pretensje. Ja w sumie zawsze się przez to obracałam w męskim gronie i do dziś mam więcej kolegów niż koleżanek. Ale mam nadzieję, że dzięki jasnym regułom nie będzie między nami spin. Dam za jakiś czas adres forum i bedę zapraszać do rejestracji.

Gość gość
No ja na moda nie się pchać nie zamierzam, ale jak się nie zbiorą 3 osoby to mogę się zgłaszam. Ale może ktoś będzie bardziej chętny :) Będę jednak się udzielać i pomagać rozkręcić nowe forum, to mogę obiecać.

Gość gość
ale z was frajerki :O laska chce sobie rozkręcić źródło dochodu, już ustaliła, że ona o wszystkim będzie decydować, pewnie plan już miała od dawna a teraz jeszcze na frajer modów za free by chciała :O żenuła

Gość gość
dokładnie ale niech kury lecą mniej idiotek będzie się pałętać hue hue hue

Gość mania frania
No i niech rozkręca z tego biznes, to nie jest takie łatwe i ja do założenia forum bym się nie nadawała. Zanim ktoś będzie mógł zarabiać na jakimkolwiek forum, to trzeba najpierw włożyć w to kupę pracy. A jak kiedyś się okaże, że forum się rozkręciło, to będę dumna, że brałam w tym udział i moja nazwa dla forum się spodobała. A jeżeli przy tym wszystkim będę mogła porozmawiać z fajnymi kobietami nie tylko na tematy "zupek i kupek" jak ktoś wyżej napisał - to już w ogóle super :)

A niech sobie dziewczyna zarabia na reklamodawcach, tak jak i kafe zresztą. Widzi kobieta, że jest zapotrzebowanie to niech działa.

Gość gość
Zarabianie na forum... hahahaha, z reklam to ledwo pociągnie na serwery, ale prawdopodobnie i na to trzeba będzie dołożyć z własnej kieszeni... Chyba nie macie bladego pojęcia jak to wygląda... No a na was zarabia kafeteria, a tu administracja w ogóle DUPĄ NIE RUSZA. To jest dopiero frajerstwo.

Gość gość
witam mamy! wykorzystam to że deklarujecie się jako osoby pomocne a nie wyzywające i poproszę was o pomoc i wasze zdanie . byłam dziś u lekarza. gadu gadu... aż tu nagle lekarka powiedziała że nie powinnam jaszcze małej sadzać do puki sama się nie podniesie, że to szkodzi na stawy i takie tam. mała strasznie się darła i nie mogłam spokojnie pogadać z lekarką więc puki co opiszę sytuację i spytam was: Martuśka ma skończone 6,5 miesiąca. kiedy siedziała w bujaku to sama podnosiła się do pozycji siedzącej i siedziała, a kiedy leży to najczęściej płacze i się bardzo denerwuje bo z leżącej nie potrafi jeszcze usiąść. jakieś trzy tyg temu spróbowałam ją posadzić (bez żadnych oparć), była zachwycona, trochę ją asekurowałam, ale już po trzech dniach bardzo ładnie sama siedziała, teraz siedzi już super. wózek musiałam zmienić na spacerówkę. teraz z pozycji siedzącej przymierza się już do raczkującej, a jeżeli siedzi w łóżeczku, to chwyta rączkami za barierki podnosi się i klęka. czy faktycznie robię dziecku krzywdę? bardzo proszę o waszą opinie. z góry dziękuję i przepraszam, że nie piszę na wiodący temat:)

Gość gość
Witaj, tak, lekarka ma rację. Teraz uznaje się, ze dopóki dziecko samo nie usiądzie, to się nie powinno sadzać. Oczywiście znajdzie się na pewno mnóstwo matek mówiących o tym, że dzieci sadzały i nic się nie działo, ale... cóż, wg mnie lepiej stosować się do zaleceń lekarzy. Na pocieszenie dodam, że w ten sposób szybciej się sama nauczy i siadać i raczkować.

Gość gość
Ja Syna nie sadzałam gdy sam jeszcze nie siedział. Tzn jak podciągnął się za paluszki sam, bez mojej pomocy i siedział stabilnie z prostymi plecami to pozwalalam mu tak siedzieć, ale niedługo i nieczęsto. Miesiąc później zaczął sam siadać z pozycji na brzuszku. jezdził długo w pozycji leżącej lub półleżącej w wózku, chyba że sam się podciagal do siedzącej. Moja tesciowa była trochę powalona, bo mój mąż nie siedział długo sam i go w wózku sadzała i przypinała pasami, bo jak mówi, wstyd jej było że inne dzieci w jego wieku juz siedziały, a on nie. Teraz ma trochę krzywy kręgosłup, ale to ponoc ze względu na wzrost, bo wysokie osoby podobno się garbią (na powyżej 2 metrów)

Gość gośćg
Tak, zbije na tym fortunę. Jutro lece na Hawaje. I własnie dlatego uciekam z kafe. masakra. Jestem teraz na naszym nowym forum na bieżąco aktualizuję zmiany, zapraszam i was :). Kto chętny niech wpada! Kafe traktuje to jako spam, więc nie pisze kropek w adresie :) zamiast kropki jest usmiech - :) www:-)mamamistrz:-)fora:-)pl