Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nawrót depresji

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was przez to przechodziła? Ktoś kto był mi bliski bierze silne leki antydepresyjne, o czym dowiedziałem się przypadkiem. Myślałem, że jest już dobrze, ale znowu widzę bałagan w mieszkaniu, brak takiego jak kiedyś podejścia do dziecka, łzy w oczach, nerwowość. Samo dziecko jest zawsze czyste, dobrze ubrane, najedzone... A jego matka niknie w oczach. Czy to może być nawrót depresji?

Gość gość
Jak jej pomóc?

Gość gość
być przy niej

Gość gość
Tylko psychoterapia! Odstawic te durne leki, na ktorych zarabiaja durne firmy farmaceutyczne i znaleźć dobrego psychoterapeutę! A;e dobrego, czyli należącego do związku psychoterapeutów! A nie jakiegoś marnego psychologa, co sam ma swoje nieuregulowane problemy.

Gość gość
Gdzie go znaleźć?

Gość gość
A najlepiej, jakbyś napisała do nich maila, o tu: http://ptpp.pl/ To jeszzce lepsze, psychoterapia o podłozu psychoanalitycznym. Taką właśnie robię. Depresja minęła, stany nerwowe minęły, bezsenność, itp. Ale psychoterapia wymaga współpracy od pacjenta!

Gość gość
Jak mogę jej poza tym pomoc? Zabierać dziecko czy siedzieć z nimi w domu? Czy może ja wyciągać na spacery?

Gość gość
Jestem rozdarty, to moja była żona, nie wiem, jak jej pomóc. Ona normalnie pracuje, jest z dzieckiem, ale wiem, że coś nie gra. Spróbuję jej podsunąć psychoterapeutę, nawet przez znajomych, ale co poza tym?