Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozdarta93

Kontakt z byłym?

Polecane posty

Gość rozdarta93

Opiszę krótko moją historię. Mam teraz 21 lat i od 1,5 roku wspaniałego chłopaka, mieszkamy razem i jesteśmy ze sobą szczęśliwi. Jednak przed związkiem z obecnym byłam w bardzo toksycznym związku... Były zdradzał mnie, oszukiwał, co doprowadziło do zakończenia naszych relacji. Jednak był dla mnie bardzo bliską osobą swojego czasu. Spędziliśmy wiele miłych chwil i był on moją pierwszą miłością (zarówno psychiczną jak i fizyczną ). Po rozstaniu nie utrzymywaliśmy kontaktu, wymieniliśmy tylko kilka smsów w 9 msc po rozstaniu, a tak to cisza... Ja jestem osobą, która nie lubi udawać, że kogoś nie zna. Dlatego ciężko mi jest bez żadnej wiadomości od niego. Nie chodzi mi o żadne spotkania, bo w sumie tego bym nie chciała, ale zwykłe ,,co u ciebie'' w zupełności by mi wystarczyło. Boję się jednak, że takim pisaniem z byłym urażę mojego obecnego chłopaka, czego bym nie chciała, bo mam nadzieję na wspólną przyszłość itp... Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji, przeboleć i czekać, aż przejdzie mi ochota kontaktu (która trwa już ponad miesiąc), czy porozmawiać z chłopakiem, co on myśli o tym? (na pewno nie chciałabym ukrywać tych rozmów przed nim). Dodam, że jesteśmy wobec siebie bardzo uczciwi i szczerzy, kocham go i w żadnym wypadku nie chciałabym go stracić. Wiem też, że smsy z byłym nie doprowadziłyby do odnowienia uczuć (za dużo się wydarzyło) ani do spotkania... Więc? Co mi poradzicie?

Daj sobie spokój,,,po co Ci wiadomości od ex,,,,sama mówisz,że był to toksyczny związek. Masz teraz fajnego faceta to ciesz się i wyrzuć z głowy tamtego bo wysyłanie do niego sms-ów to naprawdę kiepski pomysł;)

Gość rozdarta93
Wyrzuciłam go z serca i to dawno temu, jednak z głowy nie potrafię. Nie myślę o nim często, jednak zdarzają się momenty, że to robię, ale przypominają mi się wtedy smutne momenty z naszego związku. Nie potrafię nad tym zapanować i męczy mnie to. Raz nawet przyśniło mi się, że się z nim spotkałam, a spałam wtedy w jednym łóżku z moim chłopakiem! To jest nie do zniesienia... Nie wiem jak mam przestać o nim myśleć, nawet w ten negatywny sposób;(