Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE DOSTAŁYŚCIE PIENIĄŻKÓW?

Polecane posty

Gość gość

ile dostalyscie pieniazkkow na wesele od gosci ? ile mialyscie gosci ?

Gość gość
a co cię to obchodzi i do czego ci potrzebne takie informacje?

Gość gość
ja z mezem dalam zalewdwie 300zł na wseele meza brata.

Gość gość
Gosci ok 120 dostalismy w sumie cos kolo 40 tys.

Gość gość
Gości 47, zebraliśmy 23 tysiące

Gość gość
ktoś tu sprawdza czy wesele mu sie opłaci.. jak patrzycie pod tym względem to dajcie sobie spokój :) sztuka być razem bez kasy :)

Gość gość
ej naprawde tyle dostajecie ? ja mialam 125 osb i dostalismy 26 tys zł

Gość gość
My mielismy 37 gosci i zebralismy 20 tysiecy

Gość Arielkaaaaa
40 gości 14500 zł + kilka prezentów aleee 6000zł dostaliśmy w kopercie od moich rodzicow .

Gość gość
Naprawdę ale od teściów Np dostaliśmy 300 zł, a od moich rodziców 7000 tysięcy.

Gość gość
aha, ale rozumiem, że rodzice nie dokładali się wcale do wesela i dali wam takie prezenty w formie rekompensaty ?

Gość Arielkaaaaa
U mnie rodzice opłacili sale i kupili mi suknie to wyszło razem 8500 zł .No i w kopercie dali jeszcze 6000 zł Alkohol dal tesciu 2000 zł Dj ,Kościół,foto i inne d**erele zapłaciliśmy my z mężem .

Gość gość
bo ja np. od swoich dostałam 15 tys. na wesele i nie liczę już nawet na żadną 1zł w dniu wesela

Gość gość
A po co ci te informacje? Może chcesz jeszcze wiedzieć ile zaplacilismy za wesele, ile zarabiamy i wydajemy na co dzień?

Gość gość
gość19:56- nie masz ochoty pisać, to w ogóle nie odpisuj. Do widzenia, nikt Cię o to nie prosi

Gość gość
"pieniążków"? a co to pieniążki? może chodzi o PIENIĄDZE???

Gość za wszystko sami płacilismy
gości jakieś 100osób, pieniędzy 47tysięcy, koszt wesela 34tysiące, więc trochę nam zostało

Gość gość
powiem szczerze, że bardzo dużo dostaliście tych pieniędzy, aż mi ciężko w to uwierzyć. Ja robię wesele na 100 osób i liczę na 15 - 20 tys. zł ostatnio moja koleżanka robiła wesele na 120 osób i dostała 17 tys. zł.... skąd wam się biorą takie sumy po 47 , 48 tys zł ??? naprawdę aż nie do wiary.. !

Gość gość
a ty pewnie jestes ze wschodnio-pd polski,ja jestem z pomorza i tu sie tyle daje,ja miałam slub w zesżłym roku i od zadnej pary nie dostałam mniej niz 500 zł

Gość gość
no właśnie jestem z małopolski, mieszkamy pod Krakowem 20km i w swojej miejscowości też robimy wesele.

Gość gość
U nas roznie dawali, kazdy ile mogl i chcial. W niktorych kopertach bylo 2000 a w innych 300 zl. Nie wiem ile od kogo, dla mnie to malo istotne. Najpierw wyciagalismy kartki i wysypywalismy pieniadze na kupke, potem czytalismy zyczenia, a na koniec zliczylismy kupke:-) wyszlo 20 tys. Sama bylam zaskoczona ze az tyle, zwlaszcza ze wesela duzego nie robilismy

Gość gość
gość 11:26 a ile miałaś osób?

Gość gość
Na weselu gosci okolo mieliśmy 130. Uzbierało się 54 tyś. Rok 2009

Gość gość
boże następna z jakimiś kolosalnymi sumami!!!! powiedzcie mi może jedną rzecz, czy macie majętne rodziny ? czy takie przeciętne ? bo może w tym jest haczyk ? Moje rodziny są średnio zamożne

Gość gość JJNB
My od rodziców w prezencie dostaliśmy wesele :D oboje z mężem jesteśmy najmłodsi ze swojego rodzeństwa, poprzednie wesela wyprawiali i u nas tez nie było innej opcji. Przyjęcie na 100 osób (łącznie z dziećmi) zebraliśmy 20 000, koperty były od 200 do 2 000 od chrzestnych.

Gość gość 11 26
Ok.40 osob

Gość gość
ale czy wy widzicie tą rozbieżność ? Ktoś miał 40 osób i dostał 20 tys zł Ktoś miał 100 osób i tez dostał 20 tys zł Ludzie, którzy dostali po 40 tys- 5- tys zł to dla mnie abstrakcja i poważnie zastanawiam się nad tym czy ktoś nie ściemnia.. ?

Gość gość 11 26
Moje rodziny żyją dobrze, nikt nie jest bogaczem, ale zyja spokojnie:-) tylko u nas malo jest takich uroczystosci jak sluby i moze stad takie kwoty. Myslalam tez ze nie dostaniemy samych pieniedzy, ze pojawia sie inne prezenty, bo nie wzielismy przykladu z modu i nie pisalismy zadnych zenadziarskich wierszykow o kopertach i bilecikach ze znakiem wodnym. Wszyscy dali kase

Gość gość
Ale po co sciemniać. Jest pytanie i jest odpowiedz. Sama mam kolezanki, bywalam na roznych weselach i niektore robily na 130 osob i zebraly 30 tys, a niektore mialy 40-50 osob i uzbieraly niewiele mniej. Moze goscie mysla ze jak ktos robi duze wesele to uzbiera sie wiecej i sami daja mniej? I wiekszosc tak pomysli, wtedy kasy mlodziz zbiora mniej

Gość gość
no ale z drugiej strony, jak zapraszaliśmy gości to mało kto nas pytał ile osób będzie na weselu.. pytali raczej gdzie wesele, jak przygotowania, czy jest możliwość noclegu itd... Dosłownie może 5 rodzin zapytało ile osób się spodziewamy.