Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE DOSTAŁYŚCIE PIENIĄŻKÓW?

Polecane posty

Gość gość
Pisalam wczoraj ze mialam 120 godlsci i dostalismy 40 tys ok. To trovhe pond na glowe. Wiadomo lazdy dal ile mogl. Np. Moj chrzesny jest malo zamozny i dostalismy od niego 100, ale jestem wdzieczna ze byl w tym dniu ze nami i w de... mialam kase. Moja chrzesna wcale nie przyjechala i mialam gdzies tak na prawde te 3 tysiace ktore dala mi ppzniej. Dla mnie wazna byla jej obecnosc a raczej brak.

Gość gość
12 osób 11tys

Gość gość
NIe znam kwoty całościowej, ale wiem, że moj kuzyn dotał w 1 kopercie od rodziców 150 tyś

Gość gość
a to po huj wy to wesele robicie, patologia

Gość gość
my z mężem zebraliśmy ok. 20 tys. zł. z czego 4 tys. dali moi rodzice a mieliśmy 80 osób. Ale od teściowej nic nie dostaliśmy tak samo jak i od teścia (sa po rozwodzie) zapewniali że później nam dadzą , do wesela nic się nie dołozyli , a dziadkowie męża do koperty włozyli 100 zł. Zaznaczę że rodzina a zwłaszcza matka i dziadkowie są dość dobrze sytuowani. Moi rodzice zapłacili za całe wesele włącznie z gośćmi ze strony mojego męża , teściowa stwierdziła że rozliczy się z nimi po weselu i do dziś grosza nie dała (a minęło już 1,5 roku) No cóż są ludzie i ludziska. Trochę zaskoczyła nas jego najbliższa rodzina (zwłaszcza matka i dziadkowie- jedyny wnuczek i jedynak) bo nawet nasi znajomi w sumie młodzi ludzie i średnio z kasa stojący dawali albo fajne prezenty.

Gość gość
u nas taka sama sytuacja. Moi rodzice wyprawiają prawie całe wesele, my dokładamy do tego tylko 8 tys. (na garnitur, suknię i obrączki). Rodzice męża nie dołożyli się groszem do wesela i nie dali nic do koperty. Przynieśli jakiś stary koc ze swojego domu, na którym dzisiaj śpi mój pies. Generalnie nie mamy z nimi dobrego kontaktu, ale to z ich winy, bo oni się odcieli od całego świata.

Gość gość
podnoszę,ciekawy temat

Gość gość
To chyba zależy od regionu. Pochodze z podkarpacia Moj maz opolskie. Nasze rodziny SA na podobnym poziomie tzn sredniozamozni z wyjątkami oczywiście. Moja siostra czy koleżanki z podkarpacia robiły wesela około 120 gości okazda dostała około 20 tys plus prezenty za około 5 tys. Natomiast ja mieszkam w opolskim terazx u Meza i na wreselach jego rodziny kuzxynki robiły wesela na 100 osób i każda dostawała 50-60 tys. Ogólnie widzę roznice bo w moim regionie np na chrzciny daje się 100-200 zł w Opolu 400-500. Chrzestni na ślubach na podkarpaciu 1000-1500 a opolskie 3000-4000. Ja na komunie chrzesnicy DSLAM rower za 300 zł i 200 do koperty. A maz vhrzesniakowi rower za 1000 zł i 500 w kopertę. Dla mnie to chore. Za tydzx idziemuy na wesele dfo Meza kuzyna bez dziecka ja dalabym 500 zł a on chce dac 1500 jak dla mnie- chore

Gość gość
:)znowu temat o weselu bo kobieta pasji nie ma hobby czy zaintersowan i tylko cezka na penisa meza ? 888 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość gość
To zależy od rodzin. Ja pisałam, że przy 47 osobach zebraliśmy 23 tysiące. Moi rodzice dali nam 7 tysięcy, tesciowie 300 zł. Za wszystko płacili moi rodzice, mój mąż sam kupił alkohol, obrączki, garnitur. Od rodziców nie dostał nawet grosza. Rok później jego siostrze urządzili wesele na 200 osób:). A nasi goście dawali bardzo różnie, od 200 zł. I przyznaje, że nie przeszkadza mi to, bo każdy dał tyle ile mógł i chciał, a wesele zrobiliśmy skromne dla najbliższych. I to nie zależy od regionu, pochodzimy z mężem z tego samego powiatu.

Gość gość
im mniejsze wesele to z reguły jest najbliższa rodzina i dobrzy przyjaciele. Wiadomo że rodzina daje więcej kasy. duze wesele to z reguły koleżanki, sąsiadki, koledzy ze szkoły i oni robią tłum a kasy z reguły dają mniej, po 200 -300 zł.

Gość gość
około 30 gości 10 tys. z drobnymi kurcze jak można robić wesele i już liczyć ile się dostanie żebyś się nie przeliczyła !!! ja jakos o tym nie myślałam a za wesele płaciliśmy sami z partnerem .

Gość gość
my zrobiliśmy na 28 osób( sami opłacalismy) i zebralismy 48 tyzł, rodzice jedni i drudzy dali po 15 tys