Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o makijażu permanentnym

Polecane posty

Gość gość

Ja plecam wszystkim Centrum Szkoleniowe Makijażu Permanentnego Biotek! Właśnie ukończyłam certyfikowane szkolenia dla Linergistek, super sprawa! Szkolenie nie trwa długo, a naprawdę można z niego dużo wyciągnąć i co ważne nie jest drogie. Polecam - biotekpolska.pl

Gość gość
No właśnie miałam zadać podobne pytanie. Myślałam już dawno o tym, żeby zrobić sobie makijaż permanentny ale trochę się obawiam (mam 40 lat) :( . Mi również polecono Biotekpolska , kolezanka sama chodziła tam do dziewczyn. Nie wiem już sama, pomóżcie ! :(

Gość salomejka
dobry dla zabieganych ;) ale ja bym się nie zdecydowała, pozdrawiam ;)

Gość gość
długo nie mogłam się zdecydować, bałam się że mi się nie spodoba efekt.... w końcu się zdecydowałam gdy zobaczyłam że teściowa sobie zrobiła, ona robiła kreski na oku plus kontur ust, ja zdecydowałam się na górną kreskę na oku, efekt fajny, ale niestety mało trwały, już po roku zaczęła kreska płowieć i z czarnej zrobiła się grafitowa i nierówna, na razie nie decyduję się na poprawkę, jak dla mnie za mało trwały efekt by to było warte zachodu

Gość gość
Jeśli ktoś jest z Łodzi to polecam gabinet Amarone www.gabinetkosmetyczny.lodz.pl za brwi płaciłam coś ponad 500zł

Gość gość
C*****izna i tyle w temacie. Sztuczny efekt, po kilku miesiącach rozmazane toto, trzeba nieźle się nagimnastykować, żeby zatuszować to. Chcesz raz wyjść bez makijażu pobiegać, nie możesz, bo wyglądasz jakby ci lustro pękło w czasie robienia malowania, coś tam niby zaczęte a nieskończone albo wczoraj zrobione i wytarte w poduszkę.

Gość nataliakiko
A ja tam sobie zrobiłam 2 lata temu usta i jestem bardzo zadowolona. Robiłam u dziewczyn w Biotekpolska (polecam panią Asię jak coś). Nie mam czasu na codzienny makijaż, praca i 3 dzieci tak mnie wykańcza że stwierdziłam że sobie zafunduje a co :) ja tam polecam!

Gość gość
Ja jakos nie mogłam sie przekonac do tego pomyslu, ale moja kumpela byla w http://medicor.krakow.pl/ i tam sobie zrobiła taki makijaz permanentny i powiem szczerze,ze fajnie to wygląda, chyba tez sie zdecyduje.

Makijaż permanentny to dobra alternatywa dla tradycyjnego makijażu. Umożliwia on skorygowanie linii ust, ich uwydatnienie i powiększenie oraz wypełnienie dowolnym kolorem. Służy również do korekty brwi i linii oczu. Utrzymuje się na skórze około 3 lat. Powinien pozostawać w harmonii z naturalnymi rysami twarzy i podkreślać urodę.

Gość gość
Nie zdecydowalabym się. Po co mi tatuaż ust lub powiek? A gdy chce zmienić makijaż, nie mam możliwości.

Gość gość
To nie jest tatuaż. Jest wykonywany o wiele płycej. Poza tym tak jak pisze Aspazja makijaż permanentny jest głównie po to, aby korygować niedoskonałości. Jest wiele kobiet szczególnie starszych, którym wypadły brwi np. po chorobie i taki makijaż to przede wszystkim poprawa samopoczucia. Moja mama niedawno zrobiła sobie taki makijaż w salonie Beauty Premium i jest bardzo zadwolona. W dodatku nie musi co chwilę robić henny.

Gość gość
Owszem, plytko, ale ta sama zasada, czyli wprowadzanie barwnika pod skore -- to jest tatuaz.

Gość gość
W tatuażu barwnik wprowadzany jest w skórę, a w makijazu permanentnym w naskórek. Dlatego makijaż jest na 2-5 lat, a tatuaż na całe życie.

Gość gość
jesli makijaż permanentny jest solidnie zrobiony, nic sie nie rozmazuje, sama mam taki zabieg robiony już ponad rok temy w salonie kosmetycznym w Gliwicach i jestem pod wrażeniem. Brwi i kreski się nie ścierają, tu można więcej poczytać dla zainteresowanych http://www.strefa-piekna.pl/strefa-uslug/makijaz-permanentny/makijaz-permanentny-brwi.html

Moja znajoma miała podobny problem z którym sama się tez pobrykałam czyli brak porostu włosków na brwiach. No i zrobiła sobie wtedy we Wrocławiu makijaż permanentny teraz ma go już 3 lata i jest bardzo zadowolona. Ja sobie robiłam brewki w salonie beauty w Łodzi http://www.beauty.com.pl/pl/makijaz-permanentny - jakieś kilka miesięcy temu. CO prawda troszke swędziało jak się goiło ale efekt jest lepszy niż codziennie stosowanie kredki.

Gość gość
Dobre rozwiązanie dla osób zabieganych. Ja robiłam brwi u Pani Aleksandry Góreckiej w Międzynarodowym Instytucie Makijażu Permanentnego w Koszalinie: aleksandragorecka.com. Jestem bardzo zadowolona, Pani Aleksandra robi piękne brwi metodą włoskową. Wcześniej przejrzałam jej galerię, zdjęcia i opinie innych przekonały mnie, zobaczcie same: http://aleksandragorecka.com/galeria/

Gość gość
Jeżeli ktoś nie ma czasu na poranny makijaż to jest to bardzo dobre rozwiązanie. Ja byłam na brwiach u Pani Patrycji Deviron z MIU. Salon ma w Krakowie, ale dojeżdża tez w okolice.

Gość gość
dla menopauzalnych,głupich picz

Gość elizekk

Dla mnie rewelacyjna sprawa jeśli ma się naturalne swoje jasne brwi, lub rzadkie. Ja co rano musiałam malowac kredką brwi, w upał spływały po prostu. Teraz ten problem zniknoł, mam ładne, wyglądające naturalnie brwi. Robiła mi je pani Jagoda Cyganek z Tyskiego salonu Frou Frou Liner na Bielskiej. Zna się na rzeczy http://froufrouliner.pl/

Gość Gość

Malowane brwi i robione permanentnie wyglądają FATALNIE!

Czy nie widzicie się w lustrze?

Jak można się tak oszpecac???

A te przyklejane rzęsy wreszcie wyszły z mody.

Natura górą!