Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka powinna być szyjka macicy we wczesnej ciąży otwarta czy zamknięta?

Polecane posty

Gość gość

Obecnie jestem w 6 tyg i szyjka jest półtwarda i półotwarta boję się że to oznaka poronienia

Gość gość
ja ez jestem w 6 tygodniu ale nawet nie umiem sobie sama tego zbadac, wytlumacz mi po czym wnioskujesz ze jest otwarta czy zamknieta?

ty chyba mylisz pojęcia- szyjka we wczesnej ciąży powinna być miękka, a nie otwarta- jak twierdzisz. Sama sobie wybadałaś,że jest otwarta w 6 tygodniu? :O hah

Gość gość
wiem że nie powinnam ale boję się poronienia, dzisiaj mam usg wiec będę pewna czy wszystko jest ok czy tez nie, zdania co do szyjki są podzielone jedni mówia że ma być miękka inni że twarda i zamknięta

Gość gość
a jak będziesz grzebać to nie poronisz? weź się zastanów

Gość gość
szyjka macicy jest wędrująca we wczesnej ciąży, natomiast dopiero około 16 tyg jest twarda długa i zamknieta

Gość gość
powiem ci na moim przykladzie, badalam szyjke kilka lat, jakzaszlam w ciaze to sie nic nie zmienilo, dopiero po kilku (9 lub 10) tygodniach zauwazyalm ze pomimio moich dlugasnych palcow nie moge jej dosiegnac, a i zawsze pamietalam o czyms baktriobojczym, najgorsze to wprowadzic sobie samej jakies zarazki na poczatku ciazy