Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SASETKA SASETTE

Ile zarabiają nauczyciele? Wie ktoś?

Polecane posty

Sądzę, że nauczyciel z licencjatem najmniej, z magistrem trochę więcej a z doktoratem może i najwięcej. Obstawiam 5 tysięcy na miesiąc, sama chyba zrobię doktorat z pedagogiki.

Gość gość
to nie tajemnica, mozna sobie wygoglować.Nauczyciel nie może mieć licencjatu tylko co najmniej magistra a pensja zależy od stopnia awansu zawodowego

Gość gość
to doktor, czy zwykły nauczyciel? i gzie obstawiasz 5 tysięcy, bo chętnie się przeniosę...

Gość gość
będzie te 5 tyś, ale nie na rękę... moja mama ma koło 4,5 brutt 2 lata przed emeryturą jako dyplomowany.... koleżanko, nie wierz w bajki, to nie smerfowy las.

Przecież ludzie mają licencjat z pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej a potem np. magistra z pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej, na samym końcu doktorat. Ja miałam na myśli takiego pedagoga szkolnego, z takim otóż doktoratem.

Gość gość
gdzie tak masz? poczytaj ustawy...

Ale twoja mama ma tylko magistra, ja się zastanawiam ile bym zarobiła na takim stanowisku mając doktorat+dyplomowanego nauczyciela??? Chciałabym być szkolnym pedagogiem w szkole, taki nie uczy a tylko w szkole siedzi.

Gość gość
aha, ale wiesz chyba, że na siedzeniu ta praca nie polega? siedzi się np. w kolejce, w więzieniu...

Gość gość
Najpierw to ty się musisz dostać na studia :)

Gość gość
taa siedzi, dziecko pojęcia nie masz o pracy

Gość gość
poza tym na cholerę Ci doktor do pracy pedagoga... weź skoncz gimnazjum spokojnie. odwidzi ci się :)

Gość gość
to tak, jak 4,5 tysiaca na takich leni to dość dużo. Nauczyciele czy pracownicy socjalni to lenie i nieroby. Wiem bo sama jestem pracownikiem socjalnym i jak jest jakiś telefon to zmykam do domu, nic nie kontroluje a raport piszę taki jaki chcę :D :D Z tym, że ja zarabiam tylko 2 patyki :O

Gość gość
SASETKA SASETTE dziś Ale twoja mama ma tylko magistra, ja się zastanawiam ile bym zarobiła na takim stanowisku mając doktorat+dyplomowanego nauczyciela??? Chciałabym być szkolnym pedagogiem w szkole, taki nie uczy a tylko w szkole siedzi. pppp Pedagog również uczy. Prowadzi zajęcia dodatkowe dla dzieci z dyslekcją, dysortografią, dyskalkulią itp.

Gość gość
BRUTTO!!!!! przed emeryturą.... a potem cudna emerytura... na rękę to jest mniej, wiesz? chwal się, żeś nierób; widać od razu... nie mierz wszystkich swoją miarą :)

To niby na czym praca szkolnego pedagoga polega, ja widzę w tym jedynie to, że taki chodzi po szkole albo odpoczywa sobie w swoim pokoju. Nauczyciel pracuję 6 godzin dziennie.

Gość gość
dziecko, zarobki nauczyciela zależą od stażu i stopnia awansu a nie od tego czy się ma magistra czy doktora!

Gość gość
"doktor" w przypadku pedagoga nie da ci większej pensji. patrzy sie na stopnie awansu: stażysta, kontraktowy, mianowany, dyplomowany.

Gość gość
smerfetko,nauczyciel pracuje 18 godzin/tyg. plus jakieś tam godziny dodatkowe, nie wiem dokładnie. ja w przedszkolu 25.do tego jesteśmy "do dyspozycji" 40 godzin, do wykorzystania na prace własną, rady,zebrania,uroczystości itp....

Gość gość
prawduchna, ty lepiej sie trzymaj tej ochrony coś ją po znajomości dorwała kiedyś. I pupa ci nie schudnie od siedzenia i żreć będziesz mieć czas.

Ale jako nauczycielka to też będę mieć dużo czasu. Np. gdy będę miała zajęcia z dziećmi to dam im coś do rysowania a sama sobie w tym czasie wyjdę na zakupy. Co w tym złego?

Gość gość
to prowokacja... tak głupim być nie można :)