Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilialuiza84

cytologia

Polecane posty

Gość lilialuiza84

Czy na wizycie u ginekologa mogę nie wyrazić zgody na cytologię i, jak to zrobić skutecznie?

Gość gość
a dlaczego nie chcesz cytologii?

Gość gość
A niby dlaczego ??? Po to idziesz do gina, żeby się przebadać i zrobic cytologie własnie :O

Nie po to. Jestem dziewicą i sobie nie życzę. Są inne badania. A mi lekarka raz zrobiła, choć się nie zgodziłam. Zorientowałam się w trakcie.

Gość gość
Masz dziewico problemy psychiczne, Tobie psychiatra a nie gin potrzebny

Gość gość
a podczas pobierania wprowadziła wziernik?

Gość lilialuiza84
Weźcie mnie nie obrażajcie! Co to w tym kraju dziewice nie mają prawa do wizyty u ginekologa? Jest badanie per rectum, usg przezpowłokowe. Nie wiem, czy wprowadziła wziernik, czy tylko szczotkę. Niezależnie od tego, czy to jest prawnie dopuszczalne tak oszukać pacjenta, jest to po prostu po ludzku chamskie. Jak się nie zgadzam, to ma nie robić. Na tomograf albo gastroskopię musiałam podpisywać zgodę, więc, z jakiej paki cytologię mają mi robić, czy chcę, czy nie????

Gość gość
taka z ciebie dziewica, że nawet nie czujesz czy masz zakładany wziernik? dobre :D

A czytałaś o czterech rodzajach błon? Przy najwęższej nawet faceci czasami wątpią, czy laska była dziewicą, bo nie bolało za bardzo:o Skąd wiesz, jaką ja mam, jak nawet ja nie wiem? Coś poczułam w trakcie. Wzdrygnęłam się, a kobieta, że spokojnie, cytologii nie będzie. Jak skończyła, to powiedziała: "I, co? Udało się bezboleśnie." Ale ona miała nie robić, a nie zrobić bezboleśnie!!!! Teraz idę do innej i się zastanawiam, czy prosty komunikat, że nie zgadzam się na cytologię, dotrze. Kiedyś chodziła do takiego, co nawet nie proponował cytologii dziewicy, jeśli nie miał poważnych podejrzeń, że coś złego się dzieje i nie mógł zbadać inaczej.

Gość gość
nie jestem dziewicą, a czuje jak mam zakładany wziernik, więc nie pierdziel mi tu o błonach

Gość gość
Możesz się nie zgodzić na cytologię, mniejsza o przyczyny. Nie rozumiem intencji lekarki, która robi podstepem. Nie bardzo też wierzę, że można komuś rozerwać błonę i wprowadzić wziernik tak, żeby nie zauważył ;). Cytologię z powodzeniem można robić u dziewic - czasem nawet u małych dziewczynek, jeśli jest taka potrzeba.

Ale ja mówię, że coś poczułam. Skąd miałam wiedzieć, że to wziernik, jak ona obiecała nie robić cyto? Miała na drzwiach napisane "ginekolog-położnik", a nie "rzeźnik-oszust"!

Gość gość
A co do skutecznej odmowy, to może po prostu powiedz, że cytologię miałaś zrobioną w zeszłym miesiącu i nie ma takiej potrzeby.

Można i dlatego zrobiła. chodzi o to, że ja nie chcę tego badania, nie chcę, by mi tam grzebano, a nie o to, czy rozerwie błonę.

Ja idę z objawami, a nie dlatego, że nie byłam dwa lata, dlatego się boję, że może mieć ciśnienie na tą cytologię. A ja po prostu chcę być zbadana inaczej co jest możliwe.

Gość gość
To podaj wyniki tej ostatniej cytologii zrobionej podstępem.