Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćtematu

Czy chodzicie do restauracji?

Polecane posty

Gość gość
Chodze, bo człowiek czasami potrzebuje po prostu poznać nowe smaki, wiec mysle ze spokojnie teraz mozecie sie wybrać do Corleone i spróbujecie chrupiąca Bruschetta z kurkami.

Gość gość
Chodzimy raz w tygodniu - w czwartki :) Taki nasz rytuał. Zawsze wybieramy inną knajpę.

Gość gość
Uwielbiam sushi i na sushi glownie chodzimy. Czasami do lokalnej pizzerii na super pizze z pieca. Gotujemy tylko w tygodniu w weekend zawsze jemy na miescie bo nigdy nie ma nas w domu.

Gość gość
Oj tak, w tej restauracji http://www.magnes.krakow.pl/ jest super, maja naprawde przepyszne jedzonko, wszystko zawsze super smakuje i naprawde warto jest tam zajrzec.

Gość Moniczka234
Powiem tylko 2 słowa - restauracja Bydgoszcz ! a dokładniej mam na myśli karczmę młyńską, do której chodzę zawsze jak tam jestem :) http://www.karczmamlynska.com.pl/ jest naprawdę smacznie i do tego klimatycznie :) miejsce rewelacyjne pod każdym względem.

Gość gość
Od czasu do czasu tak. :) Ostatnio wybraliśmy się do http://www.creatorklub.pl/pl/ którą polecali mi nam nasi znajomi i jeśli ktoś we Wrocławiu poszukuje świetnych potraw włoskich i polskich, to zdecydowanie warto odwiedzić to miejsce

Gość lucja33
Tak :) Najbardziej w moje kubki smakowe trafia restauracja Karczma Zamczysko w Malborku. Podają genialnego kotleta z piersi kurczaka nadziewanego serem i szynką :)

Gość gość
Tylko dla towarzystwa, zeby usiąsc i pogadać. Sama nie pojde , czuje sie zawsze oszukana, jedzenie z konserwantami, troche sie brzydze, wole własna kuchnię, szkoda mi kasy.

Gość gość
Tylko, jak firma postawi, bo wtedy wybiera najlepsze restauaracje , gdzie lubię podpatrzec sposoby Ladnego podania potraw. Sama nie wydalabym tyle forsy tylko zeby zjesc i zapomnieć.

Gość gość
Ja chodzę do http://grubalycha.pl/ smaczna kuchnia, dania ciepłe i smaczne. Naprawdę można się najeść za spoko pieniądze.

Gość gość
Tylko na spotkania ze znajomymi kiedy nie wypada odmówić. Z rodziną i przyjaciółmi w domowych pieleszach z własnymi daniami - zazwyczaj proste dania, dostosowane do podniebienia gości

Gość gość
Restauracyjne jedzenie? Za długo pracowałam w gastronomii aby konsumować ze smakiem potrawy restauracyjne. Nawet niejadalne już resztki są troskliwie przerobione na pyszne jadło, ja dziękuję, wolę sama coś upichcić.

Gość gość
Owszem, chodzę bo czasami muszę, ale wiem co w miarę bezpiecznie można zamówić. Wówczas najwyżej trochę śliny obryzga mój kotlet. W innych przypadkach i mocz można znaleźć w potrawie i... Smaczniejsze potrawy i bez domieszek "niezamówionych "przypraw można skonsumować w mach, rodzinnych barach, tam gospodarze dbają o jakość. Kelnerka z renomowanej restauracji.

Gość gość
Czasami chodzimy, obecnie nie, ponieważ jestem na diecie i nie chcę siedzieć i patrzec na jedzenie;) A tak, to od czasu do czasu cała rodziną w niedzielę idziemy na obiad, żeby uniknąć gotowania. nie co tydzień, bo byśmy z torbami poszli, raz na miesiąc, dwa. zwykle do jakieś karczmy na duży obiad, albo na pizzę.

Gość gość
jak zobaczylam restauracje od srodka czyli kuchni i jaka jest czystosc, co robia zeby nie wyrzucac zadnych resztek to juz od paru lat nie poszlam i juz nigdy nie pojde

Gość gość
Posmakowało mi jedzenie w restauracji Ganesh. Pierwszy raz jadłem coś z kuchni indyjskiej i powiem, że dobre. Akurat zdecydowałem się na kurczaka z curry w zestawie Coconut i naprawdę pyszne (resztę menu można sprawdzić na ganesh.pl). Sam lokal fajnie prowadzony, świetnie zaaranżowany. Podoba mi się ten mix – polskiej starej kamienicy z hinduskimi ozdobami.

Gość gość
ja mam tradycję z mężem. Co piątek robimy sobie taki wieczór dla siebie i organizujemy wyjście do restauracji. Mamy swoją ulubioną. Pokażę wam: http://restauracjesultan.pl/. jest klimatycznie, nastrojowo, w sam raz na radke w mężem :)

Gość gość
lucja33 2016.05.19 Hahahahahahahaha jakos te wasze kotlety Geslerowej do gustu nie przypadly a wasza restauracja puchami wiala Jak tam po kuchennych rewolucjach ??

Gość gość
Uwielbiam i często chodzę albo sama, albo z dzieckiem, albo z mężem i dzieckiem. Najbardziej lubię sushi i ogólnie kuchnię azjatycką.

Od czasu do czasu się zdarza, ale nie często - wole zachować sobie to na jakieś specjalne wyjścia :) Ostatni raz byłam tuż przed Sylwestrem w Restauracji Kolorowa w Olsztynie. Muszę przyznać, że naprawdę świetny lokal, z bardzo dobrym jedzeniem. Jeżeli ktoś planuje odwiedzić to naprawdę warto :)

O tak! Ja uwielbiam chodzić do restauracji :) Według mnie w ten sposób można popróbować wielu przepysznych dań, których nie da się przygotować w warunkach domowych :)

Gość carolka991
Chodzę i to dość często. Uwielbiam smaczne jedzenie i klimat niektórych restauracji. Znalazłam ostatnio dobre jedzenie w Krakowie - http://podbaranem.com/ i chyba się tam wybiorę w weekend. Jeszcze nie miałam okazji tam jeść a słyszałam, ze jest tam bardzo smacznie.

Gość gość
a my właśnie wypadamy sobie raz w tyg na jakiś fast food i nie widze w tym nic złego

Gość imbubun
Chodzę, chodzę :) Bardzo lubię jedzenie z restauracji, szczególnie tych dobrych. Dlatego chodzę zawsze do Domu Kresowego obok Piaseczna :)

Gość gość
A możecie polecić jakiś dobry lokal w Gdańsku? Lubimy z mężem ryby i owoce morza :)

Gość gość
Tak, chodzimy z mężem i z córką, ja sama z koleżanką. Kilka razy w miesiącu.

Gość gość
niezbyt często, ale już jak dzieci są pod opieką mojej mamy, uwielbiamy wówczs z mężem chodzić do tej restauracji http://www.zajazdhetman.pl/. mają naprawdę świetne potrawy, genialną atmosferę. baaardzo lubię wieczory tam

Gość gość
Robiłam większe spotkanie rodzinne, ale w ostatniej chwili trochę zachorowałam i z jedzeniem się nie wyrobiłam :P Zamawialiśmy catering w www.panoramarestauracja.pl w dość wąskim terminie. Głównie rybka i klasyczne przystawki. Restauracja potraktowała moje zlecenie w trybie pilnym za co jestem wdzięczna. Trzy inne lokale odmówiły, kiedy powiedziałam o swoich oczekiwaniach. Widać u kogo jest szacunek do klienta :)

Gość gość
Do restauracji czasem, z reguły wolę coś w luźniejszych klimatach, jak pizzerie ;) Teraz w Rudzie Śląskiej otworzyli nową - www.funpizza.pl - niedługo wybieram się na zwiady :D

Gość gość
nie, bo cholerne katolickie pisowce nie dają mi na moje dziecko 500+ chociaż mam tylko 1601 zł dochodu na nas dwoje, mam nadzieję że te cholery pisowskie odpokutują w ciężkiej chorobie biedę tych dzieci co nie dostają 500+