Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marekx

Za późno ?

Polecane posty

Gość Marekx

Witam , może zacznę od przedstawienia swojej sytuacji . Mam 27 lat , z przyczyn zdrowotnych ( ciężka depresja ) zakończyłem naukę a raczej zawaliłem ją na 2 klasie gimnazjum. Potem rozpoczęło się dorosłe życie , praca ( nic poważnego jak można się domyślać , mc Donald , kfc ) teraz wracam do pracy w mc Donaldzie i pomyślałem że nie jest za późno na naprawienie chociaż częściowe przeszłości pomyślałem że wrócę do szkoły , skończę gimnazjum i liceum co oznacza ze maturę miałbym w wieku 32 lat , jestem dość zdeterminowany by osiągnąć ten cel i po drodze opłacać kursy by podnieść swoje kwalifikacje a raczej je rozszerzyć, jednak zastanawiam się jednocześnie czy nie jest juz dla mnie za późno ? jak myślicie ?

Gość brzydzia orange
nigdy nie jest za pozno do matury podeszlam w podobnym wieku i zdalam

Gość gość
nigdy nie jest za późno, i zawsze warto walczyć sla siebie... żyjemy tylko raz, pamiętaj!

Gość gość
Pewnie, w pewien sposób to duża szansa, możesz ukształtować swoje życie zawodowe jak chcesz, a nie pokutować za błędy młodości (w sensie, złe studia) jak inni (np. ja). Są przecież szkoły dla dorosłych, może nawet szybciej można zaliczyć tam gimnazjalne czy licealne kursy.

Gość gość
Ja powiem tak samo, nie jest za późno na naukę nigdy. To wspaniale że postanowiłeś zainwestować w siebie i swoją przyszłość.

Gość gość
O! Z nieba mi spadasz. Jestem w podobnej sytuacji. Też zakończyłem naukę w 2 klasie gim. Mam 21 lat i chcę to naprawić. Problem w tym, że pracuje. A większość gim dla dorosłych jest w godzinach porannych. Mieszkam w Warszawie. Jedno gim dla dorosłych w Warszawie byłoby dla mnie idealne ze względu na dni i godziny nauki, ale skasowali w nim 2 klasę. Znalazłem drugie 3 w tyg. Od 15:30 do 20:00 Tylko że prace kończę o 14:00 i też nievwiem czy zdąrze dojechać. Nauka zaoczna jest raczej nie dla mnie. Co robić?

Gość Marekx
Apedukacja czy jakoś tak ma zajęcia w weekendy 3 razy w miesiącu ale za semestr płacisz 700 zl ja właśnie tam będę szedł od września przyszłego roku

Gość gość
Odzywaj się jeszcze sutorze i napisz skąd jesteś. Ja mam jeszcze ten problem, że robie na zmiany. Na caly etat w sklepie. Grafik jest tak ukladany że szkoda gadać. Nie wiem czy uda mi się kierowniczke przekonać żeby te śr i wt dawala mi na rano. A u Ciebie jak z tym?

Gość gość
Ale to w takim razie nauka zaoczna a ja wole wieczorowo. Przynajmniej to gim. Skąd jesteś?