Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie studenta,jaka jest prawda

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli podejmę się studiów stacjonarnych to będę siedziec o rana do wieczora na zajęciach? Czy mogę nie przychodzic na zajęcia przez 2 tygodnie(i pojechac sb na wakacje) na studiach stacjonarnych albo niestacjonarnych.Czy na studiach niestacjonarnych trudniej zdobyc przyjaciol i stworzyc paczkę?Czy studia na UWM to fajna sprawa? Przyszla studentka

Gość gość
zależy na stcjonarnych przerwy 2 tyg sobie nie zrobisz (cwiczenia, labolatoria) 2 nieobecnosci na semestr i problemy nie male ja studiowalam na aghu 3 lata plany dziekanat ukladal tragicznie teraz mysle pojsc do pracy bo przedmiotow malo

plany tragiczne. np. poniedziałek wolny ale wtorek 8rano do 20 wieczorem. z każdych ćwiczeń 2-3 nieobecności dozwolone, nadwyżkowe trzeba odrabiać. ale w sumie fajnie jest studiować ;), warto.

Gość gość
a na UWM-ie jak jest z tymi planami..bo ja chcialabym się cieszyc życiem i wyjechać sb gdzies na kilka dni bez spiny..więc chyba pozostają i tylko niestacjonarne na UWM-ie

Gość gość
U mnie na uczelni wykłady też są obowiązkowe, może nie wszyscy tego przestrzegają ale bywa, że jak sie ma więcej niż 1 nieobecność z przedmiotu (ćw, laborki, wykłady) to nie ma po co przychodzic na zajęcia.

Gość gość
U mnie na stacjonarnych studiach można mieć maksymalnie jedną nieobecność bez konieczności usprawiedliwienia.Większość wykładów jest obowiązkowa. Jeśli planujesz wyjazdy w ciągu roku akademickiego to może pomysl lepiej o studiach zaocznych - co innego jak opuścisz jeden weekend na zaocznych a co innego 10 dni na dziennych.

Gość gość
noo tak ale na zaocznych jest mały wybór bo to II nabór,pierwszy przegapilam :P