Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagadke mam

Ma ktoś z was konto na portalu randkowym ?

Polecane posty

Gość zagadke mam

Co wam piszą faceci ? Niedawno założyłem i zastanawia mnie jedno, dlaczego kobiety po 2 odpowiedziach przestają do mnie pisać :D Jest to dla mnie o tyle dziwne, że jestem dośc komunikatywny i rozgarnięty, zawsze uważałem, że łatwośc komunikacji to mój atut. Zazwyczaj nie piszę do idiotek, które mją opis "jak chcesz to zapytaj" tylko do tych potrafiących napisać kilka zdań. Zdażyło mi się nawet, że jedna osoba mnie dodał do ulubionych, napisałem i się nie odezwała. Odpada brak aktywacji, co mnie może pisać każdy. Ludzie wam tam piszą jakieś elaboraty ? Moje wiadomości są dośc krótkie bo nie będę pisał eseju do osoby która być może nie odpowie, albo nie odpowiadam jej wizualnie.

Gość zagadke mam
Nikt nie odpowie ?

Widocznie po tych 2 wiadomościach ich nei zainteresowałeś a znudziłeś. Kilka wiadomosci wystaracza by mniej wiecej ocenić czy chce sie kontynuwoać znajomosć czy nie.

Gość zagadke mam
Rozumiem, ale chce wiedzieć co piszą do was faceci. Pierwsza wiadomość jest długa, co w niej jest ? Pytam z ciekawości nie zamierzam się dopasowywać do ogółu. Nadal to mnie jednak dziwi bo za wyjątkiem tego portalu nie spotkałem się z opinią, że ze mną mało ciekawie się rozmawia, wręcz przeciwnie. Może przeciętna nowa kobieta na tym portalu dostaje 100 wiadomościw ciągu doby(tak słyszałem) i ma taki wybór że odpowiada tylko na te bardziej interesujące wiadomości, a moze od tych bardziej interesujących facetów ?

Gość gość
Ja cenię sobie obszerne wypowiedzi, z których można wywnioskować jak najwięcej o autorze. Lakoniczne pomijam.

Gość gość
Ortografy odstraszają - vide: "Zdażyło".

Gość gość
zaloz konto na fb,wklej swoje supr zdjecia,daj opis "wolna",fejsbuk t ortal randkowy

Gość zagadke mam
Tam sprawdzam co piszę, to z pewnością nie w tym tkwi problem. Większośc z nich zresztą pisze z błędami, więc by nie zauważyły. Tak myślałem że ludzie piszą długie wiadomości tylko po co jak nie wiadomo czy się komuś spodobają wizualnie. Jeszcze jedno pytanie piszą do was wiadmości, przez czat itd. ?

Gość zagadke mam
Zdefiniuj proszę stwierdzenie "coś wnoszą".

Gość gość
Tak myślałem że ludzie piszą długie wiadomości tylko po co jak nie wiadomo czy się komuś spodobają wizualnie. xx Dla mnie to, co "na visus" to nie wszystko, dlatego chcę wiedzieć coś więcej, niż to, jak autor wygląda.

Gość gość
Zawsze najpierw dłuższą chwilę z kimś piszę, zanim się spotkam. Żeby stwierdzić, czy warto. Jeśli ktoś nic sobą nie reprezentuje (poza wyglądem) , szkoda mojego czasu.

Gość gość
fiku miku znawczyni portali internetowych :D a do autora, nie korzystam z portali, jednak myślę, że złą "zwierzynę" wybierasz :P raz czy dwa może się coś zdarzyć, ale nie non stop ;) zanalizuj profile tych lasek i znajdź wspólne cechy.

Gość zagadke mam
Ludzie tam w większości prawie nic nie wpisują, więc nie mam co analizować. Pomijam ewidentne tępaczki i już 80% odpada,póżniej te niezbyt urodziwe czy z nadwagą i zostaje jakieś 5% więc tam nie ma w czym wybierać i co anlizowac :D W dodatku tym które pytają w pierwszej wiadomości ile zarabiam,gdzie pracuję albo gdzie mieszkam(nie chodzi o lokalizację) odpowiadam, że nie jestem zainteresowany. Ja tych wiadomości wysłałem kilka, nie piszę ich masowo i nie mam szablonu, chciałem wiedzieć co piszą inni. Mam rozumieć, że ktoś w pierwszej wiadomości pisze wszystko o sobie ? Co konkretnie dostajecie w tych wiadomościch jestem ciekaw :D

Gość gość
Ludzie tam w większości prawie nic nie wpisują, więc nie mam co analizować. xx Ja wpisuję i właśnie analizuję cudze. Jeśli "prawie nic nie wpisują" - odpadają.

Gość gość
W takim razie lecisz na wygląd i pozory mądrzejszej babki :D ale sam jak widać po zdjęciu i kilku zdawkowych zdaniach nie jesteś ciekawym kąskiem poświęc chwilę i znajdź te które coś jednak w tym profilu napiszą więcej i niekoniecznie sa miss ;) a możesz się bardzo przyjemnie zdziwić

Gość zagadke mam
Zgadzam się po wyeliminowaniu wszystkich "odpadów" zostaje niewielkie grono. Teraz zastanawi mnie na jakie wiaodmości to grono odpowiada. Na moje zazwyczaj odpowiada maksymalnie dwa razy i później albo nie odpowiada albo znika czy zawiesza konto, czyli kogoś już znalazła. Zdarza się również że do mnie ktoś coś napisze ja odpowiadam(krótko bo i pytanie zazwyczaj wymaga krótkiej odpowiedzi) i później nic.

Gość gość
To CO piszesz do nich konkretnie? Wymyśl sobie jakąś ładną 24letnią dziewczynę, i co byś do niej napisał? I czemu przy pytaniach ograniczasz się jedynie do ścisłej odpowiedzi? też bym taką osobę olała, skoro już wychodzę z inicjatywą oczekuje wzajemności

Gość zagadke mam
Ja pisuję tylko do osób, które mają w opisie dość dużo informacji i coś mnie tam zaciekawi,zaintryguje,zainteresuje. Zazwyczj pytam właśnie o to co mnie zainteresowało, a nie piszę wypracowania o sobie.Nie rozmawiam z tymi które jedyne co mają w profilu to zdjęcie cycków wołających bierz mnie i opis chcesz mnie poznać to napisz. Nie zamierzam też pisać do każdej licząc że może ma fajne wnętrze jeśli mi się wizualnie nie podoba. Zresztą takie które mi sie nie podobają są wszędzie nie po to założyłem konto aby poznać kogokolwiek tylko kogoś kto odpowiada mi prawie pod każdym względem. Z kimkolwiek mogę się spotkać bez pośrednictwa portali to nie jest problem.

Gość gość
Szczerze? Chyba jesteś nudziarz zwyczajny albo za wysoko robisz pewna czynności w stosunku do tego jak natura Cię ukształtowała ;) Wbrew tematowi, który mógł być interesujący Twoje odpowiedzi takie nie są, powtarzasz się. Jedyne co widzę, to, że chcesz 'lepszą', ale takie Ciebie nie chcą i stąd powyższa dyskusja. No...ale może się mylę, tyle, że w necie jest taki problem, że nikt nie będzie wnikał czy faktycznie ktoś jest interesujący czy nie, tylko zwyczajnie się tę osobę oleje ;)

Gość zagadke mam
Nie wiem co bym napisał bo nie wiem co ona by napisała o sobie. Już pisałem, że nie mam jakiegoś uniwersalnego szablonu służacego do zaczepiania, kto wie może taki stworzę jak mi pomożecie :D Nie chce mi się wysyłać wiadomości masowo, czy korespondować masowo bo nie mam na to czasu i ochoty. Zastanawiam się co ludzie piszą. Co ludźmi kieruje, że odpowiadają na tę a nie inną wiadomość. Jeśli dostajesz 50 wiadomości to wiadomo, że nie na każdą odpowiesz, ale na którą odpowiadasz ? Wydawało mi sie że decyduje o tym zdjęcie, teraz wiem że niekoniecznie i zastanawia mnie co. Nawet zapytałem na takim portalu raz jednej jaki jest sens umieszczać w profilu "napisz to odpowiem" jeśli można raz napisać a nie każdemu z osobna, to mniej pracy. Coś mi tam odpisała, ja nadal nie zrozumiałem w tym stwierdzeniu sensu bo w tym co napisała była wzajemna sprzeczność, wiec w drugiej wiadomości odpisała mi że nie chce jej się filozofować :D Wolę zapytać tu może ktoś bardziej rozgarnięty wyjaśni co ludzmi kieruje na tych portalach i na co zwracają uwagę.

Gość gość
Przecież napisałam "wymyśl sobie", stworzenie fikcyjnej postaci nie powinno wykraczać poza Twoje możliwości. Obojętnie czy będzie to pasjonatka jazdy konnej czy zwykła studentka, która lubi Pratchetta. Mnie nauczono, ze jak raz coś idzie nie tak to nalezy olać, jak 2 razy to się zastanowić jak 3 to coś zmienić. I nikt z nas nie zna konkretnych lasek do których pisałeś... Skoro jesteś sobą i to nie działa najprościej znaleźć kogoś na kogo to działa. jeśli wolisz zmieniać swoją "bajerę" to kombinuj, raz napisz coś śmielej, raz graj niesmiałka, innym razem romantyka i zobaczysz co będzie się sprawdzało. Tylko czy to podziała na dłuższą metę ?

Gość zagadke mam
Dzięki, sensowna odpowiedź, ale to biorę pod uwagę jako jedną z możliwości. Z pewnościa nie jestem też nudziarzem, jak ktoś do mnie pisze czy odpiszuje to prawie każda nadmienia, że po opisie widać moje poczucie humoru i dystans do siebie. Zastanawia mnie co innego, czy osoby dostają wiadomości z esejem i wolą takie niż wymianę kilku wiadomości, czy może czekają na jakieś intrygujące. Już raz kogoś pytałem o to jakie wiadomości otrzymuje i tam były same idiotyzmy, jakieś wierszyki :D propozycje randek w konkretnym miejscu i czasie,zachwyty nad wyglądem,propozycje sponsoringu i tego typu rzeczy. Ta osoba dlatego uciekła z tego portalu, wieć teraz pytam tu aby wyrobić sobie pogląd czy ludzie oczekują takich wiadomości i moge stamtąd spadać, czy nie chce im się tracić czasu na wymianę wiadomości i skupiają się na tych, które maja więcej jak kilka zdań.

Gość zagadke mam
Bez przesady nie siedzę tam cały czas, wymieniłem tych wiadomości kilka, nie zawsze było tak że ktoś nie odpisał. Nie zamierzam wymyślać jakiejś bajery, zwyczajnie jestem zdziwiony :D i zaciekawiło mnie co ludzie piszą w takich wiadomościach i o to pytam, a Ty próbujesz mnie przekonać że jestem nudziarz. Ja to przyjmuję do wiadomości chociaż jestem zdziwiony bo przez 30 lat mojego życia nikt mi tego nie dał do zrozumienia :D czy też że nie mam poczucia humoru , interesuje mnie co innego.

Gość gość
Ja kiedyś miałam konto na badoo. Dłuższe eseje na dzien dobry wywoływały uśmiech, ale w negatywnym sensie. Czuć frustracje. "Cześć piekna", "co robisz kwiatuszku" I tym podobne ignorowalam. Odpisywalam na te krotkie, intrygujące np ktore nawiązywały do zainteresowań, zdjeć (np miałam zdjęcie z psem i wiadomośc jego dotycząca). No i patrzyłam na wygląd, nie bede ukrywać. Wiadomości miałam sporo, czasami nawet 50 dziennie. Ale jesli ktoś mi nie pasował to nawet nie odpisywalam. Moze te twoje robią tak z grzeczności ;)

Gość zagadke mam
Dziękuję, myślę podobnie jak Ty. Brałem to pod uwagę, ale to nie to skoro ktoś klika na zdjęciu w podoba mi się to raczej chodzi stricte o wiadomość, a nie wygląd. W jakimś innym przypadku być może komuś się nie spodobałem, normalne. Chciałem też się przekonać jakich wiadomości oczekują kobiety, tak sądziłem że jeśli dostają po kilkadziesiąt dziennie to są nadzwyczaj wybredne :D i szkoda czasu aby tam siedzieć. Nie lubię tłumów :D Posortowałem wg płci i zauważyłem, że facetów jest znacznie wiecej już na samym początku tylko stwierdziłem, że jacyś tacy dziwni albo zdjęcia w kąpielówkach , na tle BMV czy stołu zastawionego wyłacznie ogórkami i wyborową lub coś w ten deseń. Kobiety też nie lepsze,motywem przewodnim połowy zdjęć są cycki i sesja dokumentująca gimnastykę na podłodze(zazwyczaj brudnej) tudzież łóżku (też nie pierwszej świeżości) :D ale zauważyłem też na pierwszy rzut oka normalne osoby. Chociaż Ty jedna napisałaś konkretnie o to o co pytałem więc jeszcze raz dziękuję.

Gość gość
Powyższa dyskusja mnie znudziła zwyczajnie. Ale ogólnie jestem sceptyczna w kwestii szukania kogoś na internetowych targach, jak wszędzie - najlepsze znajomości zawiera się przypadkiem.

Gość gość
Ja mialam i mam konta na portalach randkowych i powiem ci, ze im dluzej sie z takiej formy poznania kogos korzysta tym wiecej rzeczy drazni, wkurza, irytuje, nudzi, zniecheca. Ja odrzucam osoby, ktore mi sie nie podobaja, nie sa w moim typie np typ dresa, lansiarza, prostaka, w takim wypadku nawet rozmowa nie jest potrzebna. Nie odpisuje na wiadomosc***anow, ktorzy mi sie ze zdjecia nie podobaja. Nie odpisuje na wiadomosci, w ktorych jest CZESC / JAK LECI / CO SLYCHAC / JAK MIJA CI WEEKEND / MOZE SIE POZNAMY. Oczywiscie jesli sama mam napisac to facet raz, ze musi mi sie podobac, dwa nie moga mnie zniecheacac jego zainteresowania i musi miec cos napisane o sobie i nie jedno zdanie. Odpisuje osobom, ktorzy maja duzo do powiedzenia, sa inteligentni, co wynika z tego, co napisza i potrafia soba zainteresowac oraz nie narzucaja sie.

Gość gość
odrzucam osoby, ktore mnie draznia swoja glupota, czyli np naduzywajacy hehe, :D:D:D oraz tacy, co nie potrafia prowadzic rozmowy badz widac, ze pisza z nudow