Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze użycie żelazka, chyba problem?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie do osób w temacie, do tej pory używałam baaaardzo starego żelazka, które miało nawet zepsute funkcję pary, ale pało całkowicie, więc kupiłam jakieś nowe i "wykoksane." zgodnie z instrukcją napełniłam je wodą, podłączyłam do gniazdka, zaczęłam prasować, ale pojawił się problem - para leci non stop (nawet wtedy kiedy nie używam przycisku do jej wytwarzania), do tego śmierdzi jakąś spalenizną, na powierzchni żelazka (jakieś ultra glass) od razu zdarł się kawałek powłoki, ale to najmniejszy problem. powiedzcie mi czy każde nowe żelazko po zapełnieniu wodą tak reaguje? od razu to odłączyłam od prądu i czekam aż wystygnie, bo się przestraszyłam, że jeszcze mi się spali :o

Gość gość
nikt nie mial takiego problemu? albo chociaż może opisać jak to wyglądało kiedy pierwszy raz uruchomił żelazko z funkcją pary? :D

Gość gość
Czy odkleiłaś tę powłoczkę która jest często naklejana na spodzie? Nie każde żelazka są tak opakowane, ale niektóre, owszem. Jeżeli nie odkleiłaś...to po wlączeniu żelazka powłoczka zaczęła się topić i śmierdzieć. Jeśli nie, za pierwszym razem użycia, nowo zakupiona elektryczna czy elektroniczna rzecz zawsze trochę śmierdzi. Włęcz żelazko aby się nagrzało, a dopiero później włącz funkcję pary. Para będzie lecieć non stop jeżeli nalałaś za dużo wody. X Ewentualnie trafiłaś na jeden zepsuty egzemplarz . Oddaj i wymień na drugi.