Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje ciało po porodzie mam załamkę pomóżcie

Polecane posty

Gość gość
to ile ty w ciazy przytylas? paslas sie to wygladasz jak krowa

Gość gunia_29
Ja przytyłam 30kg w ciąży . Urodziłam w czerwcu więc też dużo czasu nie minęło. Mam wzrost 175 i warzyłam 63kg a teraz 79kg ale stopniowo waga spada, karmię piersią więc nie mam diet ale jem do 18 po tej godzinie lodówka na kłódkę i pomaga pomalutku waga spada. Brzuch jest cały w rozstępach, piersi też, ćwiczę i wierzę w to że powolutku wrócimy do formy :) 3mam kciuki za Ciebie młoda mamo

Gość gość
Niestety ciało nie wróci już do wyglądu sprzed ciąży, ale na pewno będzie lepiej niż 3 miesiące po porodzie :) Ja obecnie jestem 7 miesięcy po porodzie (a była to moja już trzecia ciąża) i dopiero od miesiąca jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Naprawdę nie jest źle ... tymbardziej że synek miał zaledwie 3 miesiące kiedy zaszłam w kolejną ciążę. Bałam się, że dwie ciąże w krótkim odstępie czasu doprowadzą moje ciało do ruiny. Biust nie jest obwisły tylko zrobił się trochę większy, ale dla mnie to plus. Brzuch jest tylko na dole lekko odstający z kilkoma malutkimi rozstępami koło pępka. Mam trochę rozstępów na udach. Niestety miednica jeszcze nie chce się zejść i nie wchodzę w moje spodnie sprzed ciąży. Kochana nie martw się, bo z każdym miesiącem będzie coraz lepiej :)

Gość gość
przed ciaza i po ciazy nosilas zle staniki. Bylas chudzinka a nosilas 75?

Gość gość
Hmm, może teraz jesz źle, że waga nadal dość wysoka? Ja (teraz 23 lata) mam 168cm przed ciążą ważyłam 58 kg, przytyłam w ciąży 20 kg (dużo było na koniec opuchlizny) teraz rok po ciąży ważę 56 kg. Powiem szczerze, że mi waga bardzo szybko spadała, 2 dni po porodzie -8kg, po tygodniu od porodu w sumie -10kg, potem w kolejnym tyg -4 kg (czyli w sumie -14 kg po 2 tyg) Gdzieś tak po 2 mies od porodu ważyłam tyle co przed, no i nie ćwiczyłam, jadłam ostrożnie bo karmiłam piersią no i miałam dużo ruchu (ogólnie taka *****iwa jestem :P) i dużo wstawania w nocy bo synek jadł. Rozstępy mam troszeczkę z boku piersi, i na jednym udzie od wewnętrznej strony, ale nie martw się rozstępy z czasem są coraz mnie widoczne,, bledną tylko daj sobie trochę czasu. Piersią karmiłam pół roku, póki miałam mleko było okrągłe, potem jak przestałam karmić i schudłam to też aż smutno było mi na nie patrzeć i się ich wstydziłam ale po kilku miesiącach, odżyły, podniosły się i w sumie wyglądają tylko trochę gorzej niż przed ciążą :). Także daj sobie trochę czasu, skup się na dziecku i ciało powoli wroci do siebie. Jak masz problem z wagą, to kontroluj trochę jedzenie no i dodaj ruchu, jakieś ćwiczenia a jak nie to może idz na basen, na fitness itp. Ja np chodzę na basen tak dla siebie, bo lubie aktyny wypoczynek, mąż chodzi grać w siatkówkę z kumplami, znajdż coś przyjemnego dla siebie i się ruszaj, na pewno możesz się podzielić jakoś opieką z partnerem/mężem, a ciało z czasem się ujędrni :) Głowa do góry