Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Gość 2kawy
Beta - chudnięcie w pierwszym trymestrze to normalne - nadrobisz później :) Dziecko wysysa co najlepsze z matki. Więc żeby nie podupaść na zdrowiu po ciąży trzeba dbać o siebie - wapń i vit d - na kości bo dzisiuś zabiera, owoce i warzywa duuużo. Dziecko to trochę jak pasożyt :) Ja mam spoko teściów, ale dłużej niż ze 3 dni z nimi pod jednym dachem to bym raczej nie wytrzymała ... :) USG połówkowe to tylko taka nazwa. Nic specjalnego. Bo z tego co pamiętam to zgodnie z jakimiś przepisami przez całą ciążę są obowiązkowe tylko 3 usg. I te środkowe nazywa się połówkowe :)

Gość słowianka89
Rybkunia ja używam estee lauder double wear i jestem baaaardzo zadowolona. Również mam problem ze święcącą się cerą... Do tego mogę Tobie polecić jeszcze puder transparentny z Kryolana (bardzo wydajny), a na większe wyjścia fixier spray również z Kryolana - dla mnie niezawodny.

Beta i tak Cię podziwiam , że dajesz rade mieszkać z treściami ja bym nie wytrzymała, a jak jeszcze by się wtrącali to bym się non stop z nimi kłóciła. Teściowie są spoko jak są na odległość. Ja dla odmiany mam bardzo suchą skórę, podkładów używam przeróżnych , ale bardzo sobie ostatnio chwale podkład firmy paese cena jakieś 30-40 i na mojej buzi trzyma się cały dzień.

Gość mała2
Hej kobitki :) Gościan badanie połówkowe to w sumie normalne usg tylko takie bardziej dokładniejsze maluszek jest na tyle duży ,że już lepiej widać narządy i inne funkcję życiowe itp w sumie dużo by tłumaczyć tu jest fajnie to wytłumaczone http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/kalendarz-badan-usg-w-ciazy--usg-polowkowe-18-22-tydzien-ciazy_36313.html Ja tez bym nie mogła mieszkać z moimi teściami bo pewnie zagryzła bym moją teściową w sumie ma inny sposób życia ,bycia gospodarowania domem i finansami itp niż ja (czasami się śmieję ,ze mój mąż to chyba adoptowany jest bo jest zupełnie inny niż cała jego rodzina :P)Ja mieszkam w domu rodzinnym na dole moja mama i brat a my do góry ale to w sumie ich cały czas nie ma bo maja takie zawody ,ze tylko wyspać się czasami przychodzą ;) Ja to też doszukiwałam się ruchów małego ale zawsze wydawało mi sie ,ze to jakieś wzdęcia czy coś, a to jednak mój bąbel dawał mi o sobie znać dopiero gin mi to uświadomił a później to już była taka lambada w brzuchu ,że wszyscy widzieli co kombinuję :) Ja to tylko używam puder w kamieniu brązujący Vipera Cosmetics tylko po nim mi sie buzią nie świeci i w ogóle nie widać ,że mam coś na buzi :) U mnie śnieg był przez 2 dni ale taki mały może z 1cm leżał a dzisiaj to zaczyna deszcz pokropywać :( I w Tvn słyszałam ,że nie zapowiadają się śnieżne święta :( beta co za kutafon z tego twojego teścia a co go to obchodzi czy on za to zapłaci !!! I bardzo dobrze ,ze sie postawiłaś co oni sobie myślą ,ze mają do czynienia z małą dziewczynką jesteś dorosła i masz prawo robić co chcesz.

Gość słowianka89
Dziewczyny jak myślicie czy robienie brzuszków ma wpływ na staranka? Co wieczór robię ok 200 brzuszków (taki już nawyk) i właśnie dziś zaczęłam się zastanawiać, czy to może mieć niekorzystny wpływ na staranka?

Gość mamczitka
Gościanka usg połówkowe jest najważniejszym badaniem usg w ciąży. To w 13 nie jest obowiązkowe ale połówkowe jest na nfz też dla wszystkich kobiet bezpłatne. Wszystkie narządy są juz na swoich miejscach. Bada się położenie i funkcjonowanie. Prawidłowość serduszka jakby jakaś wada była już powinna być widoczna wtedy podejmuje się prawidłowe działania i przechodzi pod opiekę kliniki dziecięcej, długość kości, obwód brzuszka narządy wewnętrzne, mózg i inne narządy oraz parametry. Ja to robiłam osobno ale teraz będę robić u swojego lekarza jak ma taki dobry sprzęt, ale robi to jako 3d/ 4d i tez płatne 300 zł ale lekarze robią to u siebie normalnie bez dodatkowych opłat chyba albo nieznaczna różnica.

Gość magdalenakak
Chyba mam jakis gorszy dzien, wysprzatalam mieszkanie, zrobilam zakupy, zrobilam obiad...widzialam dzis demo tywator: bez moich dzieci moj dom pewnie bylby czysty, portfel pelny, ale serce puste... I same mi lzy leca....a na dodatek moj maz w wigilie pracuje 14-22, bede sama posrod szczesliwych rodzinek z dziecmi.

Beta czytam i nie wierzę! Co mu do tego stary ramol! Weź :-/ normalnie ciśnienie 500 jak się czyta coś takiego! Teściowa słyszała ta Twoja rozmowę z nim?

Gość gościana
beta! cholerne tesciowe. wszystkie takie siwete i slodziutkie.... moja tez... niby tutaj sru tu tu tu a sie ostatnio dowuedzialam..ze ma diabla za plecam, takze juz wiem, ze mona niechec to jednak nie tlyko moje urojenia:/

haha rybkunia ja jak slowianka double wear;D ale kupuje na bezclówkach, albo na promocjach:D kiedys lubilam z max factora i z revlon, ale ten z max f. zaczyna ciemniec pod konirc, a z revlinu robi mi teraz jakas dziena lepka poeloke na skorzr, ale bardzo duzo dziewczyn sobie go chwali, aa i true mach z loreala jeszcze zdzierze jak cos;) polowkowe bede miala na wizycie 30dziestego. z tego co mi kumpelka powiedziala, ktra chodzi do mojego, to takie zewykle usg tylko tam jeszcze echo serca badaja i costam, znowu te przeplywy..ehh juz nie pamietsmam... dwa nowe objaey ciszy...zadyszka i skleroza... wogole rezygnuje z tego cholernego jarmarku we wro....bylismy dzis w naszym miescie powiatowym na jarmarku... noo zaliczylam jeszcze pare innych miejscowek i po 4rech godzinach zasypiam na stojaco.... wroclaw to juz za bardzo ekstremalnie dla mnie:/ sory ze pusze w stu wpisach, ale nie moge spamietac co kto pusal a ze siedze na telefonie to tak mi wygodniej

Beta.. u mnie puerwsza rzecza jak zrobilismy w anszym mieszkaniu byla kuchnia, bo lazienke t. zrobi zanim sie piznalismy. mieszkanie w jedym domu to jedno, ale dzielenie jakichkolwiek pomieszczen.... ja bym tego psychicznie nie wytrzymala. doprowadza mnie do szalenstwa lazenie po domu w butach i ti pseufo sprzatanie jakie uprawia tesciowa. moja mama byla w szoku jak zobaczyla ich lazienke i nawet jak jest u niej np na imieniny to z korzysta z naszej toalety smutne to, ale prawdziwe. i niech mi ktos teraz powie, ze ona mi bedzie dziecko bawic.... na pewno sie nie zgubi bo jak zacznie raczkowac i przyklei sie do podlogi w kuchni to na amen.... swoja droga, chyba na mnie strzelila focha, bo oczyeiscie chciala byc mila i oczywiscie zobaczyc nowe meble i je skomentowac i przyniosla mi nalesniki, akurat spitkalysmy sie w naszym przedpokoju .... piwiedzialam ze dziekuje za nalesniki, ale mam juz obiad a ona mi je wpycha na chama i sie pcha oczywiscie w butach chociaz perfidnie wywiesilam kartke na drzwi "sciagac buciory".. no to znowu na prawde dziekuje, ale ja nie mam ochoty, a tomek chcial rybe, wiec nikt tego nie bedzie jadl.... w ułamku sekundy wyszla jej prawdziwa osobowosc, zrobila diabelska mine i jebla drzeiami. od dwoch tygodni mam spokoj. ani razu jej nie widzialam. i niech tak zostanie.... i prosze mi nie mowic ze jestem wredna. ja nie mam zamiaru sie denerwowac i wsciekac, niech kobieta wie, ze moje nie znaczy nie. zwlaszcza ze zawsze raczy mnie opiwiescia jaka to ona miala okropna i wtracajaca sie tesciowa.... -.-

Bo dużo osób sobie sprawy nie zdaje jak ważne to usg jest u mojej koleżanki lekarka na tym badaniu nie wykryła, że dziecko ma jedną nerke u drugiej poważnej wady serca lekarz nie wykrył wady serca, wiec jak ciążą super to to badanie jest normalnym usg ale jakbyś coś nie tak to wiele decyzji można podjąć w tym okresie, nawet operacje serca dziecka w łonie matki.

Mala schizy i upodobania lacza najabardziej;D wogole..nie wiedzialam ze jest cos takiego jak bunt dwulatka...hmmm jak widze... duzo jeszcze nie wiem ;D polozylam sie na sofie i jedyne na co mam sile to tttrzymac telefon w rekach... nie mam sily zmyc makijazu, ani sie wykapac... bezwład... energia mi wroc****ewnie po polnocy :/

mamczitka dokładnie to badanie jest bardzo ważne ja miał je robione u siebie w gabinecie ale tam ekran może 15cali to zawsze gin wysyła ze skierowaniem ,ze niby coś tam widział na takie perfekcyjne do szpitala na Polną (pamiętam ,ze wyszłam ze łzami w oczach od niego bo myślałam ,ze małemu coś jest a dopiero położna wytłumaczyła mi ,ze to taka ściema)a tam robią wiesz w mega powiększeniu za darmo i widać wszystko nawet żyłki maluszka magiczne przeżycie ale wiadomo ,ze wszystko ok.

gościana oj dużo przed tobą ;) Jak będziesz miała takie maleństwo jak ja co książkowo przechodzi wszystkie etapy rozwoju to gwarantowany cyrk na kółkach.Moje nie które koleżanki nawet połowy nie przechodziły tego co ja albo po prostu wstydziły sie o tym mówić. A ja jestem z zawodu przedszkolanką i 7 lat pracy w żłobku to już trochę tego się naoglądałam ale co swoje to swoje inna bajka ;)Jedne maluchy przechodzą te etapy bezobjawowo a inne z przytupem taka kolej rzeczy :)

beta widocznie mają taki system "kłótni" jak u mnie w rodzinie, powiedzmy sobie co trzeba a potem spokoj i normalne zachowanie. Ochłoń i wyluzuj:-) słowianka i gościana a nie wysusza wam ten double wear skóry? i czy nawilżacie ją w jakiś dodatkowy sposób? w ogóle ile ten podkład kosztuje na bezcłowej? tak poza tym, ja mam dobre stosunki z tesciową ale z niej jest dobry numerant i manipulator ale wie że ze mną nie ma żartów i co mam powiedzieć to wale prosto w oczy(oczywiscie nie wszystko:D) ale generalnie nie mieszkałabym z nią:D z własna matką jeszcze ujdzie bo jak się ze swoja mama pokłóce to zawsze ta zadra jest mniejsza bo to moja mama:-) magdalenakak a czemu nie idziesz do mamy czy teściów? przykry ten demot ale taki prawdziwy:-( ale my też kiedyś będziemy miec takie pełne serca miłości do naszych dzieciaczków:-) gościana hahahaha moja też ma do sprzątania podobne podejście :x kobieta zadbana ale mieszkanie.....

Gość słowianka89
Rybkunia mi nie wysusza, ale zawsze stosuję najpierw krem nawilżający, później odrobinę sylikonowej bazy i dopiero nakładam podkład. Dla mnie ta sylikonowa baza jest niezbędna, bo double wear ma trochę jakby "tępą" konsystencje i dzięki bazie lepiej się rozprowadza. Dziewczyny to jak z tymi brzuszkami, może to mieć jakiś negatywny wpływ czy raczej nie?

U moje teściowej to najbardziej mnie w*****a nie złożone łóżko nie mają sypialni tylko wiecie kanapę rozkładaną i zawsze jest rozłożona czy to światek czy to piątek dlatego ja nigdy tam nie idę tylko od razu do kuchni nie bedę siedzieć komuś na pościeli bo to nie higieniczne.I jej córki robią dokładnie to samo masakra czy tak trudno pochować to do schowka na pościel.tym bardziej ,ze siedzą w domu.Rozumiem gdyby to byłą sypialnia zamykana ale tam przyjmują gości .A najbardziej mnie ponosi jak widzę gdy szykują jedzenie smarują masłem chleb i odkładaj na szafkę brudny nóż od masła albo na stół i tak sobie leży a jak widzę łyżeczke odkładaną brudna od kawy na stół albo serwetkę to aż we mnie kipi.I później pełno plam i rękawami to wycierane jest i stół sie klei..I w ogóle pełno takich cudów ja bym ja zagryzła jak byśmy miały mieszkać razem.Ostatnio to nie było gdzie usiąść bo pranie leżało na fotelach i w końcu zwaliła jakieś tam wyprane gacie i skarpetki po stół to wielka obraz kto to zrzucił to powiedziałam ,ze na osranych gaciach to siedzieć nie będę noż ciezko schować albo chociąż w kosz włożyć i zostawić w łazience.

Gość 2kawy
Moi teściowie to z kolei straszni pedanci. W domu czyściutko i wszystko poukładane. Nawet skarpetki lezą równiutko w szufladach ! I jak do nich przyjeżdżamy to mnie wkurza ze ciagle chodzą za nami i porządkują. Położę telefon na stole a za 2 min juz leży w miejscu przeznaczonym na telefony:) układam z synem puzzle, idzie,y gdzieś na chwilkę a jak wracamy to puzzle posprzątane. Zgroza !

Ja to w ogóle nie lubię jeździć ostatnio do swoich teściów bo zaczynają mnie wkurzać.Teść tylko w Tv wpatrzony na całe epę zgłośniony ,ze nawet pogadać nie idzie teściowa podobnie a jak już coś mówi to tylko co który zrobił bądź powiedział( bo mieszka z nimi siostra męża z dziećmi)a mój synek to w ogóle nie zauważany nawet często woła do niego inaczej niż ma na imię i to mnie wkurza najbardziej.A klną ,ze co drugie słowo k .A te dzieciaki szwagierki to porażka nie wychowane jak by zamknęła je w lesie i wypuściła na chwile do cywilizacji .Zero kultury.Całe szczeście ,ze tam rzadko jeździmy.Nawet mój nie bardzo chce tam jeździć u nas w domu w końcu poczuł atmosferę rodzinna z jakimiś tam tradycjami a nie jak tam "Kurwa znowu święta tyle szykowania ,sprzątania i 3 dni żarcia i po świętach " jak to usłyszałam to mnie ścięło z nóg.Prezent na Mikołaja przywieźli małemu tydzień wcześniej bo akurat kupili a ja powiedziałam ,zę dam mu 6 dopiero to jakie zdziwienie a czemu ja celebruję takie okazję i tak tez chce wychować syna to obraza zrobisz jak chcesz.Buraki i tyle.Ach szkoda gadać....Teraz wiem dlaczego mój cieszy się na każde święta i z takim entuzjazmem jak małe dziecko do tego podchodzi....bo nie był nauczony tego w domu...Musiał to z siebie wyrzucić bo bym wybuchła zaraz...

Mała2 uwielbiam cie. noz z masla? skad ja to znam.... jedyne co to łozka scielaja..ale poza tym to sodoma i gomora... a jak tam nieraz schodzilam to jak mnie tesciowa zobacxyla to odruchowo brala scierke i scuerała blat (co z tego ze scierka byla usrana, a blat mial zaschniety brud) sam odruch dosc zabawny, bo chyba czuje to ze mi nie odpowiada jak dba o czystosc.. ale jej styl. taka wlasnie prowizorka. po co wyprac ładny dywan. lepuej wywalic bo brudnyi kupic nowy (3razy bardziej brzydki i tandetny ale juz nie kremowy zeby syfu nie bylo widac).... kup jej kwaitki to okwieci cale pidowrze, ale zeby chwasty wyrwac to juz gorzej -.-

2kawy. haha takie pedantcwo (?) tez moze vyc irytujace, ale przynajmniej sie nie musisz martwic ze ci sie dziecko zatruje hahaa;D moja mama tak ma. tzn moze nie az tak, ale ma lekkiego fiśka ze sprzatanirm..m ja niestety jestem leniem, nienawidze...ale sprzatam.... bo jeszcze gorsze jest dla mnie siedzenie w brudzie;) rybkunia, ja uzywam najpierw vichy aqualia thermal i jest git. i nieraz serum z aurigi Flavo-c (ale to czesciej na noc, bo na dzien to nie mam czasu i nie lubie tyle warstw ja buzi miec) generalnie to staram sie duzo nawilzac, raz na czas natluszczac pkus jakies sera i kapsulki ( hitem internetow sa takie tanie z rossmana, nawet spoko;D) no i peeling robie dosc czesto, na gladkiej skorze mi generalnie lepiej wszystko działa:)

a co do ceny na bezclowej to roznie... najtaniej zaplacilam w przeliczeniu na pl jakies 110 zl a tak to cos okolo 130, nieraz wiecej...te bezclowki to niestety tylko z nazwy bezclowe;D najlepsze sa kanary, bo tam nie ma cla na calych wyspach i w niektrych drogeriach drapnie sie faktycznie tansze kosmetyki (ale tez nie wszedzie) ja sie za 300euro sie obkupilam jak głupia;D jedynie moj T. nie mogl tego pojac, bo i tak twierdzil ze wszystko jedt drogie (bo w porownaniu do rossmana nie ukrywajmy sie- jest drogie) chociaz np. nasze ukochane szare hugo bossy meskie kosztowaly 30euro bodajze za 100ml... (wiem ze za 3 flaszki zaplacil mniej niz stowke)

Fajna pora to posta ogarnę, nie mogę spać raz w dzień się wyspalam dwa zaczęły mi się bulgoty w brzuchu i to juz takie, że z pierdem czającym się w brzuchu tego pomylić się nie da! No ej jakby mi bez ciąży tak falowało zeszłabym na zawał ;-) W pierwszej w 18 tygodniu to myślę że druga ciąża i koniec 16 to tak w sam raz! Kurcze różnie macie z tymi teściami, ja mam dosyć ale mają swoje też. Teściowa lubi ploty i musi mieć idealnie jak ktoś mimo, że skromnie żyją, ale trochę na zasadzie zastaw się itd. Tesc ma wiele denerwujących cech też fajny tu wszystko ok, ale jak Szymona im zostawię cuda robią. Nie patrzą jak ubrany na zewnątrz czy szyja zabezpieczona itd. Wyjdzie na zewnątrz w zimie za dziadkiem bo dziadek pali to zanim go wróci do domu to wieki mina a ja mam problem potem dwa tygodnie :-/ teściowa jest dobra i kochana ale za bardzo chce dobrze, co czasem sprawia odwrotny skutek... Dobranoc!

Gość jussio
Witam dziewczyny:) Zaczynam dziś kolejny cykl starań:) Właśnie przyszła @ po 10 dniach spóźnienia;( Mala zmnień mi prosze w tabelce: 3 cykl staran i termin @ na 09.01.2015 Ale wam daja teściowie popalić;P Ja już o swoich raz pisałam;) i też nie mogłabym z nimi mieszkać;) Ale dziś nawet nie chcę myśleć jak oni potrafią mi zajść za skórę bo nie chce psuć sobie świątecznego nastroju;) Pozdrawiam i zmykam do porządków światecznych bo z ostatniego mojego sprzątania to już nic nie zostało:(

Gość marzaMIsie
Mala2 ja mam podwyzszona prlyne i podczas @ cieknie ze mnie jak z kranu! Nie wiedziałam nawet że to od tego... Bajkaanna ja mieszkam na Krzykach, a Ty? :-)