Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jooasia

Mąż namawia mnie do radykalnej zmiany wizerunku,dlaczego?

Polecane posty

Gość Jooasia

Jesteśmy małżeństwem od ponad 9lat. Nasz związek jest trwały i udany. Przez cały ten czas noszę długie włosy. Czasami sięgały za talię ,czasami do połowy pleców. Na każde moje uwagi dotyczące chęci zmiany fryzury mój małżonek zawsze reagował nerwowo i nie chciał podejmować tego drażliwego tematu. I o dziwo, ku memu zaskoczeniu od kilku dni usilnie zaczął namawiać mnie do zmiany wizerunku. „Marzy” mu się abym ścięła włosy zdecydowanie na krótko. Pokazuje mi znalezione w internecie zdjęcia kobiet z bardzo krótkimi fryzurami. Serwuje argumenty typu: „krótkie cięcie jest na topie, masz piękną szyję i uszy ,które koniecznie powinnaś pokazać, będzie nam wygodniej w sytuacjach intymnych” itd. Zobligował się ,że sam umówi mnie do strzyżenia i osobiście zawiezie do fryzjera. Przyznam ,że jego argumenty zaczynają mnie przekonywać ,nabieram coraz większej odwagi i coraz mniej szkoda mi moich wypielęgnowanych włosów. Z wyborem fryzury trafił w punk ,bowiem myśląc o obcięciu zawsze brałam pod uwagę tylko radykalne cięcie. Nurtuje mnie tylko pytanie –dlaczego nagle taka zmiana? I nie mam również pewności czy za jakiś czas mój mąż znów nie zmieni swoich preferencji co do mojej fryzury a w drugą stronę nie będzie już tak łatwo sprostać jego oczekiwaniom. Nie wiem czy ulec namowom czy przeczekać jeśli to jest tylko jakaś chwila jego słabości?

Gość gość
Spodobała mu sie kobieta, która własnie tak wygląda I chce spełnić swoją fantazję "Twoim ciałem".

Są dwa powody: a) chce upodobnić Ciebie do swojej nowej kochanki, b) podobają mu się mężczyźni.

Gość gość
Nie rób niczego tylko dla męża. Jeśli za jakiś czas on zmieni zdanie, co do twoich włosów, wtedy musisz czuć, że zrobiłaś coś, co ty chciałaś i to tobie musi sie podobać.

Gość Jooasia
Faktycznie ma to sens i jest logiczne. Brałam taką możliwość pod uwagę .W jego otoczeniu jest sporo kobiet, z którymi współpracuje ale żadna z nich nie uległa ostatnio takiej metamorfozie.

Gość Jooasia
Kochanki nie ma bo....jest pod stałym nadzorem.Czy podobają mu się mężczyźni? To też ślepy zaułek.Bardzo ceni sobie moją kobiecość i delikatność , a fryzury ,które mi proponuje są pełne sekspilu.

Gość Małgorita
haha jakim nadzorem? Jesteś 24/7 przy nim? Ale Ty jesteś głupia :) Tym bardziej będzie Cię zdradzał. Każdy normalny człowiek potrzebuje wolności A odpowiadając na Twoje pytanie - ZAPYTAJ się męża :) On powinien znać odpowiedź na to pytanie durnoto

Gość gość
Jak chce zdradzic to zdradzi, wiem bo sama byłam kochanka (nie jestem z tego dumna byłam młoda i głupia :O ) i mój facet wychodził do Żabki po papierosy na 20min i zdążylismy sie bzyknac :P

Gość gość
Bo spotkał jakąś z krótkimi włosami i chce Cię upodobnić do niej. Nie przyzna Ci się ale jak nagle tak zaczął naciskać, to jakaś mu wpadła w oko. Nie bądź głupia i nie ścinaj, bo będzie patrzył na Ciebie a widział inną. Przykry facet.

Gość gość
dokładnie, chce Cię upodobnić do kogoś. poczekaj 2-3 miesiące, stwierdź że jednak nie jestes gotowa na taka zmiane i jak coś po takim czasie zetnij dopiero a w przyszlości wlosy polecam obciąć w salonie co wspołpracuje z jakąś fundacją onkologiczną- pójdzie na peruke i mniej żal a dobry uczynek nawet ;)

Gość gość672
bedzie miał odejść to i tak odejdzie. Chce zmian bo to normalne,że ludzie zmieniają się, swoje upodobania? mój facet też zawsze chciał żebym miała długie włosy a pewnego dnia powiedział ,że włosy odrosną a ciekawe jakby było mi w krótszych;) nie ma co szukać dziury w całym..;)