Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy przestałam się malować ludzie pytają się mnie czy jestem chora...

Polecane posty

Gość gość

Też tak macie? Ja zawsze uważana byłam za bardzo atrakcyjną osobę. Lubię fitness, zdrowe odzywianie, interesuję się kosmetologią więc zawsze byłam "odstawiona". Nie malowałam się przesadnie ale nakładałam dość dużo make upu. Podstawą była dla mnie idealna cera czyli baza, dobry podkład, odrobina rozświetlacza, bronzera, oczy podkreślałam cielistymi cieniami, lekko przyciemniałam brwi, tuszowałam rzęsy i używałam zalotki. Nie było to tandetne ale mocne. Ostatnio zrezygnowałam kompletnie makijażu. Jestem naturalną blodnynką z jasnymi brwiami i rzęsami. Mam też naturalnie zaróżowione policzki i bardzo jasną cerę. Ludzie pytają się mnie nagminnie czy jestem chora, bo inaczej wygladam:/

Gość gość
no i to jest prawda o całej urodzie polek. To po prostu brzydota pod ładnym makijażem. Ostatnio jak koleżankę pierwszy raz bez makijażu zobaczyłem to prawie zszedłem.

Gość gość
Mam typowo polską urodę. Gęste, naturalne blond włosy w miodowym odcieniu z pasemkami (nigdy nie farbowane), jasnoniebieskie duże oczy, bardzo jasną skórę, regularne rysy twarzy, średniej wielkości nos z lekkim garbem, naczynkową cerę, bladą skórę i zarumienione policzki. Jestem wysportowana, potrafię się ladnie ubrać ale jednak ten makijaż jak widać dużo zmieniał na plus. Przestałam się malować ponieważ miałam już dość bycia postrzegana jak taka słodka blondynka, która jedyne co potrafi to się wystroić. Naturalna nie powalam ale liczę na to, ze ktoś z dobrym gustem :P dostrzeże we mnie naturalne piękno:)

Gość gość
nie przesadzajcie,,, czasami niktore lepiej wygladaja bez makijazu,ale sa kobieta co bardzoo lubia makijaz ,to ich relaksuje,wycisza.

Gość gość
ten post to PROWO faceta ktory chce skompromitowac POLKI, wpedzic je w kompleksy :)

Gość gość
Przeciez kobieta zadbana musi chodz troche sie malowac ,poza tym kobieta ktora nie dba o siebie nie maluje sie chodz troche ,jest nudna,bez wyrazu... nie oszukujmy sie

Gość gość
To nie jest prowokacja! I ostatnie o czym myślę to to, że jest to kompromitacja dla polek. Dzielę się z Wami tylko odkryciem, że jednak w naszej polskiej urodzie bardzo dużo na plus zmienia ujednolicenie cery, nadanie jej blasku i zmatowienie tam gdzie trzeba. Tak samo (lekkie!!!!) podkreślenie brwi i rzęs - broń boże nie mówię tutaj o owadzich nóżkach na oczach ale o grafitowym tuszu i idealnie rozdzielonych rzęsach. Akurat umalować ładnie się potrafiłam, nakładałam sporo różnorodnych komsetyków, które dla laika wyglądały prawdopodobnie bardzo naturalnie. Jakoś postanowiłam od tego odpocząć ale pytania ciągle są!!!:) A jak to jest z Wami dziewczyny? Też macie taką urodę jak ja czy wręcz przeciwnie, cieszycie się oliwkową karnacją i ciemnymi włosami???

Gość gość
a co ma zrobic kobieta ktora ma problemy ze skora,leczy je ,ale nic nie pomaga ??? ma chodzic bez pielegnacji,zadbania ??? ... zaszanowcie sie czasami.. DZWI MNIE smieszy wrecz jak kobieta nie ma problemow ze skora ,a maluje sie jak szalona...

Gość gość
przeciez ciemna karnacja bardzoo szybko staro wygladaja takie osoby,zauwaz ,ze wloszki,brazylijki,itp one bardzo szybko staro wygladaja... w przeciwienstwie do jasnych mlecznych karnacji. :)

Gość gość
Ja nakładalam bazę, podkład, rozświetlacz, odrobinę pudru na strefę t ponieważ lubiłam swoją cerę w wersji idealnej czyli bez żadnych zaczerwienień ani zasinień jakie występują na mojej twarzy saute. Leczyłam się dermatologicznie żeby mieć idealną cerę ale blisko osadzone naczynia krwionośne to uniemożliwiają:( Jedyne co mogłam dla mojej buzi zrobić to brak krost itd. A to, że ktoś ma problemy z cerą no to co na to poradzę... Mogę jedynie trzymać kciuki żeby się udało trądzik wyleczyć:)

Gość gość
Nie wiem co masz w glowie ale nie znam kobiety co by taki swój opis wysmazyła

Gość gość
No to poznałaś pierwszą;) A co jest nie tak z moim opisem? Starałam się być maksymalnie obiektywna;)

Gość gość
a no i ne mam tak bo nigdy twarzy nie malowałam, ostatnio przyciemniam henna wlosy, i czasami pacnę brwi i rzęsy. tyle że ja mam naturalnie ciemniejszą oprawe oka , mimo jasnej karnacji,więc kolor sie ożywia ale możesz grafitowej henny spróbować, końcówki rzes po tuszowaniu masz pewnie zniszczone więc henna ładnie je odnowi. a raz na ruski rok wystarczy się popacać

Gość gość
tak jasne,przeciez TO PROWOKACJA LUDZIE !!!

Gość gość
00:25 a hennę robisz u kosmetyczki czy jak? Wiesz co ja mam dość kiepskie rzęsy z natury, jedyny tusz jaki dawał im radę to lancome hypnose albo helena rubinstein złota:) Rozważałam hennę, bo może rzeczywiście to coś da przy moich jasnych rzesach. Brwi też mam niestety jasne, kształt jest okej ale są o ton jasniejsze od włosów. Do tej pory używałam farb do brwi np. z zestawu benefit albo kredki najjaśniejszej z inglota żeby nadac im wyracu (w granicach rozsądku). Ale może ta henna to dobra myśl! A ile się trzyma taka henna i czy wygląda naturalnie???

Gość gość
Przeciez lekki makijaz to nic zlego ,kobieta zmienna jest i musi miec pazur,a nie nudna baba.. tak samo moglibyscie zapytac dlaczego sa dziewczyny co maluja wlosy na czerwien,rudy ?? bo lubia to !! to ich osoba ! poza tym zycie jest za krotkie byc miec ten sam kolor wlosow ! tym bardziej ,ze kobietom wypada,ale przeciez sa jeszcze naturalne kosmetyki naturalne do podkreslenia urody !!

Gość gość
No wlasnie kosmetyki kolorowe ,badz mineralne naturalne do tego pielegnuja skore,rzesy,brwi.

Gość gość
kazda ktora zmyje makijaz ,to troche dziwnie wyglada !!!

Gość gość
ja jestem samosia i kupuję taką hennę do brwi i rzęs, ta akurat nie jest najtrwalsza, cięzko też mi powiedziec ile bo to o ton, dwa przyciemnia. ale u mnie efekt mi sie podoba. jednak przy jasnej oprawie lepiej do kosmetyczki ja za pierwszym razem przegielam stad wlosy przyciemniłam :D na szczeście mi się spodobało

Gość gość
Mi się podobają takie dziewczyny

Gość gość
To się dzieje z względu na zmianę w Twoim postępowaniu. Zobacz jakby to wyglądało gdyby było odwrotnie.

Gość gość
ja się w ogóle nie maluje. chyba, ze na impreze czy randke, ale na codzien nigdy.