Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu 5 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny podajcie menu waszych dzieciaczków 5 miesięcznych,bo niewiem czy u nas jest prawidłowo,więc tak: rano mleko 160 ml,za 3 godziny mleko tez ok 160 ml,potem za 2 godzinki zupka jarzynowa ok 150 ml,potem deserek ze słoiczka cały,potem na wieczór mleko 189 ml,i w nocy je ok 3 godziny też 180 ml,czy Wy dajecie już jakies kaszki?

Gość gość
5 m-cy,to dziecko glownie mleko pije,a inne rzeczy raczej w formie wprow.nowych smakow,a ty cale porcje dajesz i jeszcze o kaszy myslisz? Moim zdaniem toz byt duze obciazenie dla ukl.pokarmowego

Gość gość
Ja dopiero dawalam kaszki jak corka skonczyla 7 miesiecy Jakies dziwne jest parcie na kaszki u polskich mam,koniecznie tez lyzka, bron boze z butli. Pytalam pediatre i tez to potwierdzila jakis dziwny trend

Gość gość
Pierś na żądanie. Niemowlęta wg aktualnych zaleceń WHO do 6 msc powinny być karmione wyłącznie piersią. Potem można zacząć rozszerzać przy tym dalej pierś jest głównym źródłem pożywienia.

u nas piers na rzadanie, i dopiero mysle zeby cos wprowadzac, tak maly zoladeczek nie jest przyzwyczajony i lekarz nam mowil ze za bardzo mozna nerki obciazyc...

Gość marisza123
piers na żądanie, ale mniej wiecej tak: -6,00 pierś -8,30 90-140ml kaszki -12 piers -14 obiadek (zupka 1/2-1 sloiczek lub ziemniaki z czyms) -17 peiers -20-piers w nocy czasami je czasami nie jedzenie inne wprowadzalamod 4 mies

Gość gość
do 5 miesiaca piers, jak teraz ma 6,5 i głównie pierś, czasem z 40 ml obiadku czy deserku, czasem kawałek owocu, 2x mm z kaszką.

Gość gość
tylko pierś na żądanie diete rozszerzymy po 6 msc.