Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie sporty można uprawiać z dzieckiem ?

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma 1,5 roku

Gość gość
W tym wieku to on sportu raczej nie ma jak uprawiać ;) Za mały. Ale jak ja miałam 1.5 roku, to rodzice brali mnie w góry.

Gość gość
Plywanie pewno najlatwiej. Moglabys wrzucic malego do specjalnego wozka, a ktorym sie biega, ale takie sprzety sa drogie. Mozna w domu aerobik cwiczyc jak maly sie bawi, ale najlepiej podrzucic go komus na godzina, czy dwie albo z ojcem zostawic i isc pobiegac, czy na rowerze pojezdzic.

Gość gość
Na rowerze można jeździć! A za kolejne półtora roku na nartach już możecie wspólnie śmigać! :)

Gość gość
Nie chodziło mi oczywiście żeby synek uprawiał sport tylko czy da się jakić sport zsynchronizować z obecnością dziecka obok

Gość gość
no ale widzę że generalnie to dość ciężkawo jest to połączyć :/

Gość gość
bieganie, rolki - przydaje się wózek jogger ale my dajemy rade ze zwykłym ;) chodzimy razem na basen, nad jeziorem pływamy łódką rodzinnie. dla chcącego nic trudnego :)

Gość gość
U mnie niestety tylko aerobik w domu, pozostałe aktywności na zmianę, tzn. jedno zostaje z dzieckiem, drugie wychodzi, albo idziemy wspólnie na basen i co jakiś czas jedno z nas może normalnie popływać. Jak miałam zorganizowane treningi mąż zostawał z małym.

Gość gość
Ja odradzam durne pomysły takie jak bieganie ze "zwykłym" wózkiem, to może się zakończyć tragicznie, a nie o to przecież chodzi. Tak jak już napisano pływanie jazda na rowerze bieganie.

Gość gość
ja miałam na myśli raczej rolki ze zwykłym ale w sumie masz rację :) grunt to się nie ograniczać do chodakoskiej w laptopie tylko wychodzić z maluchem na powietrze :)

Gość gość
Bieganie z wozkiem, jazda na rowerze z przyczepka.

Gość dytkaa
Warto zostawić dziecko ojcu ;) niech też czasem się małym zajmie, a wyjść sobie na siłownię, basen lub do parku pobiegać. Ja np zapisałam się z koleżanką na badmintona, kupiłyśmy sobie specjalnie sprzęt: http://www.badmin.pl/rakiety-badminton-wilson-wilson-badminton-set-rakiety-siatka-lotki-p-3132.html i chodziłyśmy do pobliskie parku. Wtedy też dziecko może siedzieć w wózku z tatą.

Gość Fabryka Formy
Szanowni Państwo, rola sportu w naszym życiu jest nieoceniona. Wszyscy rodzice powinni znaleźć czas na odrobinę aktywności, bowiem ćwiczenia poprawiają nastrój i dodają sił niezbędnych do podejmowania codziennych wyzwań. Młodym mamom aktywność fizyczna nie tylko pozwala szybciej wrócić do formy, ale także niweluje stres, zmęczenie oraz poprawia ich samoocenę. Regularny trening, a zwłaszcza widoczne postępy sprawiają, że czujemy się coraz lepiej, nawet wtedy, gdy efekty nie są jeszcze spektakularne. Wraz z siłą fizyczną stajemy się silniejsi emocjonalnie, postrzegamy się zupełnie inaczej niż przed rozpoczęciem ćwiczeń, a endorfiny wydzielanie podczas treningu, dostarczają nam mnóstwo pozytywnej energii i radości. Dziś, by zadbać o swoją kondycję i doskonałą formę, nie musimy czekać aż nasze dziecko podrośnie. Jednym z najprostszych sposobów na wspólne, aktywne spędzanie wolnego czasu jest jazda na rowerze, która przynosi nam wiele korzyści, między innymi poprawia wydolność układu krążenia, dzięki czemu prowadzi do zmniejszenia ryzyka wystąpienia chorób wieńcowych, dodatkowo dla świeżo upieczonej mamy, jest to doskonały sposób na spalenie kalorii, zgubienie zbędnych kilogramów i szybki powrót do formy.

plywanie, bieganie (dziecko w wozku buegowym) lub jazda na rowerze z przyczepka, jest tez narciarstwo buegowe z przyczepka na plozach :).

Gość gość
Z takim dzieckiem można pojeździć na rowerze, wystarczy fotelik do roweru kupić. Chodzenie po górach, zaopatrzyć się w jakieś nosidełko lub chustę. Spacery to też aktywność fizyczna. Basen.