Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile macie dzieci i czy macie warunki ? co z brakiem warunków

Polecane posty

Gość gość

Finansowe, mieszkaniowe itp? Bo ja mam jedno i okazalo sie ze wpadlam z drugim po 6 latach. Chcialam drugie ale wtedy jak sie wszystko ulozy :-/ Z mezem walczymy o rozkwaterowanie nas ( mieszkamy w socjalnym z jego siostrą ktora ma meza i syna), my zajmujemy jeden pokoj a oni drugi. Finansowo? Ja mam umowe o prace i 1600 zl a mąż ma 2500zl, czasami więcej. Wiem ze sytuacja nasza moze sie poprawic i to kwestia czasu ale chcialam drugie maleństwo jak wszystko sie ułoży. Co prawda ciesze sie. A nasze dziecko zachwycone bo od dawna marzylo mu sie rodzeństwo. A jaką wy macie sytuację? Moze nie potrzebnie panikuje.

Gość gość
Mieszkanie socjalne przy zarobkach 4 tys zł? Kiepska ściema.

Gość gość
Nie tak. Maz pracuje bez umowy i ma rozne pensje. W zime moze byc tak ze dorobi sie tylko 1000zl albo i mniej! Ale dzięki temu ze odkladamy to tak nie odczuwamy. Ja zarabbialam raz 2lata 1100zl teraz mam lepiej. Wiec stabilizacji finansowej nie ma. Największy zarobek w okresie letnim. Więc z wynajeciem byloby ciężko.

Gość gość
Ja pierdziele wspolczuje wpasc bo mieszkacie na kupie .na miejscu siostry męża bym sie na was w****ila kolejne dziecko mimo braku miejsca

Gość gość
My tak mamy nie ma vo sie zalamywac. Sytuacja sie poprawi i bedzie lepiej. Moj maz pracuje na budowie w wakacje potrafi i 3000zl wziąć a w zime nie pracowac 2 miesiące. Wiec to tylko sie qydaje ze kokosy jak to idzie odkladane na zime. My mieszkamy z tesciami.

Gość gość
Wiesz siostra jego to chcialaby nas wyrzucić. Ja pisalam o rozkwateowanie bo wiem ze i my i oni maja dziecko i aby bylo dobrze wkoncu rodzina a ona napisala 2 lata temu aby urzad nas wyrzicil bo chca mieszkac sami. A zadne z nich nie pracuje. On dorywcze sprzątanie a ona ze jej sie nie oplaca za 1400 zl. My sie staramy pracujemy. Remont przedpokoju zrobiliśmy bo juz trzeba bylo a oni? Ja nie uwazam juz ivh za rodzi e

Gość gość
ja tez mieszkam w mieszkaniu socjalnym 30m2 mam 1 dziecko chce drugie jak ktos chce miec dziecko to wychowa i na jednym pokoju . a swoja droga ja dostałam mieszkanie socjalne po tym jak pozar mi strawil dom cieszyłam sie jak głupia a potem sie okazało ze z mała córka przydzielili mnie do mieszkania z pedofilem( kilkanascie lat temu zgwałcił dziewczynke 6 lat ) sciana w sciane .....

Gość gość
Co to za rodzina ktora chce na bruk własną wyrzucic?! Walczcie a dzidzia niech sie rozwija !

Gość gość
Niestety ja chcac dobrze dla wszystkich przejechalam sie wraz z mężem!

Gość gość
Jest szansa ze maz przejdzie na umowe do pracy ale to zarobki nizsze bo umowa i 1500 zl. I jest dylemat. Ale praca caly rok a nie jak tu w zime brak i co mi z tej kasy? 2500 zyc nie umierać ale w zime to juz masakra.

Gość gość
Ja mam trójkę i dwa małe pokoiki socjalne. Ja mam 1200 zl a maz 2000 zl. Da sie? Da. I na wakacje skromne tez pojedziemy do Kołobrzegu taka strasza Pani nam tanio wynajmuje.

Gość gość
Mnie nikt nie przebije bo mam czwórkę :-)

Gość gość
dlaczego wszyscy na socjalnym mieszkacie, co to w ogóle oznacza, bo nie wiem? macie 3200 na całą rodzinę, w tym rosnace dzieci, a ja jestem sama i mam więcej niż wy

Gość gość
Bo mieszkania sa drogie. Bo nie kazdy ma prawo do wzięcia kredytu na mieszkanie.

Gość przecież to jest żenujące
mieszkacie w socjalnym, czyli częściowo na koszt państwa = podatników i jeszcze macie czelność się mnożyć? rodzice powinni mieć tyle dzieci, ile są w stanie SAMI utrzymać, a nie rękę po cudze wyciągać! :O

Gość gość
Więcej dzieci chyba :-D

Gość gość
A ty nie wiesz ze większość Polakow ma mieszkania od Panstwa? ! Nie liczni swoje. I jak maja niech korzyataja zazdrosnico. Brawa ze pracują chociaż! A dzieci jest miec fajnie.

Gość gość
Chyba żartujecie z tym że większość ma mieszkania socjalne :o Wiekszośc to ma wykupione mieszkania za grosze od spółdzielni po ustawie PISu.

Gość nieprawda większość ma swoje
albo wynajmuje. ci, co mają od państwa, bo rzeczywiście zasługują, to garstka. pozostali to cwane pasożyty i tyle. bez krzty honoru i godności. mieszkania socjalne z założenia są przechodnie - aż jego mieszkańcy staną na nogi i poradzą sobie sami, bez pomocy państwa. ale cwaniacy wolą narobić sobie dzieci i dalej jechać na cudzej łasce niż wziąć odpowiedzialność za siebie i swoje dzieci.

Gość gość
Ja gdy straciłam prace majac 1 dziecko, a mąż zarabiał niewiele ponad 1.200zł poszłam do urzędu by wpisac się na liste o lokal socjalny. Wysmiano mnie :o dosłownie. Powiedziano że z 1 dzieckiem i wykształceniem wyższym szans na lokal to my nie mamy, a i tak kolejka to około 7 lat :Di że maja rodziny majace po 6 dzieci, gdzie obydwoje rodziców nie pracuje.

Gość gość
a ja wpieprzyłam sie w kredyt i do usranej śmierci bede go spłacać i bidować,bo nie potrafiłam cwaniacko załatwic sobie takiego mieszkania,bo właśnie wydawało mi się ,że to dla najbiedniejszych...a tu proszę,4000 zł na 3 osoby? My mamy 3.700

Gość gość
A ja mam socjalne! Zarabiam 1500 a maz 1200 ! I mamy córkę. Kto mi sprzeda mieszkanie na raty za takie wynagrodzenie? Jak mam wynajmowac czy placic raty za talie wynagrodzenia? Myslcie. Aby miec własne to trzeba miec z 6000zl!

Gość gość
Nie dokończyłam-3.700 na 5 osób! i z tego muszę spłacać kredyt! Fajnie? Plus opł.za mieszk,woda itp....na życie zostaje mi 1.300 zł,ale rodzinne mi się nie należy,bo przekracza dochód i w ogóle z niczego,z żadnej pomocy nie korzystam,bo mam za dużo....a tu słyszę,że ktoś czeka sobie na kwaterkę a dochód znacznie przewyższa mój,to ręce mi opadają :(

Gość gość
3700 zl to nie tak duzo znowu i do tego kredyt :-/ bida znedza. Kredyt powinno dawac min.na małżeństwo 5000-6000 zl ! A 1000-4000 na rodziny to nedza!

Gość gość
Co ze przewyzsza jak biduja w zime :-( tez mi 2500 zl w lato a w zime tylko 1500 pensja zony.

Gość gość
braliśmy kredyt 5 lat temu z dochodem 3.500 na 4 os,więc nie pitol,że trzeba mieć 6.000 (kredyt na 170.000)

Gość gość
Bo państwo was w chuj robi a wy sie dajecie zamiast uzyc mózgu :-D ja wole miec socjalne i 3 pociech. Niz 30 lat splacac raty i nie miec dzieci! Zycie bez dzieci jest smutne i puste.

Gość gość
3500 na 4 osoby to nędza ! I jeszcze wzielas kredyt i dzieci narobilas? Trzeba bylo robic dzieci i zyc z jednej pensji i na socjal isc. A tak? Wspolczuje wam bo tu laski lepiej stoją jak wy. 3500 zl i 4 osoby ale bieda :-( do tego raty.

Gość gość
Ja widze tych cwaniaków wyłudzających na dzieci, w szkole mojego dziecka. Maja np. 2 pokoje i 3-4 dzieci, mieszkanie socjalne. Albo hit 3 pokoje mieszkanie socjalne i: największy pokój- salon z PSP tv 42calowym rodzice w srednim pokoju zrobili sobie sypialnie a 2 dzieci wpierdzieli do najmniejszej klitki :classic_cool: gdzie stoi łózko pietrowe mały stolik i tyle bo nic się tam nie mieści :) Dostaja dopłatę do pradu i wody, zyc nie umierać prawda. A w szkole dzieci jedza obiady z pieniędzy z rady szkoły, a za wyprawke rodzica odda państwo, normalnie raj , aż się dziwie że ja sama wpierdzilałam się w kredycik by mieć cos swojego jak można nic nie robic a wszystko mieć!

Gość gość
No na 4 osoby i kredyt na pewno nie 3500 zl . Osoba wyzej ma racje. Stanowczo wyższe zarobki ! Na socjalnym na 4 osoby 3500 zl to nic a co dopiero na ratach.