Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lepsza praca opiekunki do dziecka czy osób starszych?

Polecane posty

Gość gość

Dla studentki? bo chciałabym sobie troch dorobić i nie wiem co będzie lepsze... Dzieci średnio lubię, ani za nimi jakoś szczegolnie nie przepadam ,ani nie jestem jakas przeciwniczka... Osoby starsze tak samo, ale myślę ,że to będzie dla mnie bo jestem spokojna, raczej nie widze sie w pracy np kelnerki gdzie trzeba pewnej przebojowości itd

Gość gość
tzn jeszcze w gre wchodzi praca np w jakimś sklepie z ciuchami bo interesuję się też modą, ale w moim mieście jest wielu chetnych na takie stanowisko wiec nawet ciezej byłoby taka znaleźć ... a ogłoszen szukajacych opiekunki jest sporo i gdzies bym może sie mogla zahaczyć... sama nie wiem tylko czy sie do tego nadaje, jestem racze odpowiedzialna, cierpliwa tylko nigdy nie praciwałam jako opiekunka wiec ciezko mi sobie to wyobrazić

Gość gość
Myślisz o tej pracy w PL czy po za granicami?

Gość gość
Na razie w PL, wiem ,że kokosów na tym nie zarobię ,ale chodzi mi raczej o własną satysfakcję ,że już coś sama zarobiłam, a nie jestem w pełni zależna od rodziców... kiedyś może i zagranica , wiem ,że tam można już bardziej konkretnie zarobić

Gość monikaaaaaaa1234
dziecka zdecydowanie! Starsze osoby potrafie być bardzo marudne, dzieci tez ,ale dziecku możesz cos wytłumaczyć, kazać sie uspokoić czy nawet ukarać np zakazem tv, a takiej starszej osobie nic nie powiesz, wiem z doswiadczenia ,że takie osoby moga byc bardzo przykre

Gość gość
Jeśli trafisz na osobę pogodną i miła to zdecydowanie opieka nad starszą, będziesz wtedy bardziej towarzyszką życia niż opiekunką, ale jeśli rzeczywiście trafi Ci się starzec z piekła rodem to już lepiej opiekować się dzieckiem.

Gość gość
Odpowiedz jest prosta-lepiej przy dziecku bo starej babie tyłek podcierać i pampersy zmieniać i gotowac dla niej-TO KOSZMAR.Wiem z doświadczenia-zwłaszcza za granica to upokarzająca robota.

Gość gość
Zdecydowanie wybrałabym osobę starszą. Nie lubię dzieci, drażnią mnie. Starsi ludzie wręcz przeciwnie, w ogóle mnie nie denerwują, lubię ich towarzystwo. Nie ma nic upokarzającego w pomaganiu komuś. Czemu podcieranie starszej pani miałoby być gorsze od podcierania dziecka?