Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko nie chce warzyw

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko nie chce jeść warzyw. Ma co prawda dopiero 5 miesięcy. Zaczęłam rozszerzać diete od marchewki. Probowalam kilka dni, nie podeszło to dałam marchewke z ziemniakiem. Też bez rewelacji. Probowalam też z groszkiem, brokulami, ponownie wracałam do marchewki i nic. Za każdym razem grymasy, zaciskanie ust, plucie. Każde warzywo probowalam podawać kilka dni. Na początku się tak bardzo nie przejmowalam, bo wiadomo, dziecko małe, nowe smaki... Ale to już trwa 3 tyg i nie może zaskoczyc :/ co ja robię źle? Przecież dziecko musi w końcu zacząć jeść warzywa.

Gość gość
Przecież to normalne. To jest małe dziecko. Mało który maluch odrazu zaakceptuje nowe smaki w diecie . Niektóre dzieci nawet pić nie chcą. Inne zaś są niejadkami.Daj mu czas.

Gość mamami to
A moje dzieci zywia sie wylacznie warzywami , mieso jest be , nabial tez , ewentualne slodkie desery! To tez duzy problem!

Gość gość
Wiem że normalne tylko ile to może potrwać? Wydawało mi się że po 3 tyg jedzenia powinna coś polubić a tu nic. Powinnam dalej do skutku codziennie dawać jej trochę, nawet gdy protestuje, czy na jakiś czas odpuścić? Probowalam dodawać do kaszki ryzowej na moim mleku, bo to akurat jej smakuje, ale cwaniara, wyczuwa nawet śladowe ilości warzyw :p