Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania prenatalne. POMOC

Polecane posty

Gość gość

Proszę powiedzcie mi jak miałyście badania prenatalne to wizyte przed doktorka wam mówiła że na nastepny raz wam je zrobi? i przeede wszystkim u tego samego lekarza robiłyscie to badanie do którego chodzicie od poczatku ciąży?? bo ja już jestem w 13tyg+1dzien i dziś ide wieczorem na wizyte tyle ze wcześniej nic mi nie gadała o tym ...ani nie wspomniała na ten temat:/ to co czyli mi ich nie zrobi w ogóle? mam sobie sama je załatwiać? bo ja już nie wiem..a jedyne co mi wiadomo to do 14 tygodnia muszą być już zrobione wiec mam już tylko tydzen na to

Usg prenatalne, to normalne usg, tylko, że lekarz robi zazwyczaj więcej pomiarów (chociaż mój zawsze wszystko mierzył). Sprawdza się np. obecność kości nosowej, przezierność karkową, żeby wykluczyć np. zespół downa, to standardowe badanie. ja robiłam u tego samego lekarza, ponieważ miał bardzo dobry sprzęt.

Gość gość
Rozumiem. A o badaniu wspominał ci na wcześniejszej wizycie?

Nie, po prostu wskazał termin kolejnej wizyty. Nawet mi nic chyba nie mówił, że o takie ważne badanie, po prostu mierzył i na koniec powiedział, że jest ok, ja już wcześniej wiedziałam, że jest takie usg i właśnie ok 13 tc