Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZlodziejkaMala

Kradzież wyników badań

Polecane posty

Gość ZlodziejkaMala

Wiem ze to głupio brzmi ale wczoraj ukradłem wyniki badań swojego dziecka, czy może mi za to coś grozić? Mieliśmy dzisiaj wizytę u specjalisty i trzeba było przynieść te wyniki a mi wczoraj sie przypomniało ze ich nie odebrałam. Pojechałam do przychodni ale była juz zamknięta, otwarte były drzwi z drugiej strony bo jest tam przychodnia dla dorosłych, pomyślałam ze spotkam kogoś to poproszę o te wyniki ale na dole nie było ani żywej duszy. Drzwi którymi przechodzi sie na dziecięca stronę były otwarte, weszłam na recepcje i po prostu wyciągnęłam wyniki z szuflady z karty swojego dziecka. Czuje sie jak idiotka :o mam wrażenie ze zaraz ktoś zadzwoni z przychodni w sprawie wyjaśnienia :D wydaje mi sie ze nie ma tam kamer ale kto wie

Gość gość
hahahahhahaa 100000/10 uśmiałam się hahahhaha

Gość gość
Nikt się nawet nie zorietnuje.

Gość ZlodziejkaMala
Serio pisze, niby to niewielka kradzież ale jakoś sie boje a najbardziej ze jak pójdę teraz z dzieckiem na kontrole to mi to lekarz wypomni :o

Gość gość
nie słyszałam o czymś takim. Ale tak na logikę to moze ci się oberwać za nieuprawniony dostęp do bardzo wrażliwych danych pacjentów. A swoją droga niepoważna ta przychodnia, że zostawiają tak ważne dane bez opieki w otwartym pomieszczeniu. Oberwałoby się im od inspektora ochrony danych osobowych.

Gość ZlodziejkaMala
Sama sie zdziwiłam na gorze siedziało kilku pacjentów ale na dole ani żywej duszy, nawet sprzątaczki i przejście było otwarte i recepcja tez, w zasadzie każdy mógł wejść i zabrać co chcial

Gość gość
Zawsze możesz powiedzieć, że wydano Ci je przecież. Raczej pomyślą, że ktoś u nich nie dopełnił obowiązków (podpis odbioru, czy coś), niż że Ty sama je wzięłaś. Albo jeszcze lepiej, powiedz że wydano Twojej koleżance i nie masz pojęcia, która to pani wydała i też się trochę zdziwiłaś, ze wydano obcej osobie ;) . Nie powinni wydać innej osobie, ale skoro nie zabezpieczają tych danych, to co szkodzi tak powiedzieć. Albo możesz odwrócić kota ogonem i zrobić im aferę, jak tak można, że każdy może wejść i wziąć sobie co chce i że Ty to chyba zgłosisz do gazet i tv jak to "zabezpieczają" dane swoich pacjentów. Albo powiedz, że nie masz tych wyników.

Gość gość
Sadzę, że nikt nawet się nie zorientuje, że wyniki znikły. U mnie w przychodni nawet niczego nie podpisuję gdy je odbieram. Poza tym, fakt, że mogłaś je sobie ot tak wziąć, świadczy o ich poważnych zaniedbaniach. Musieliby być niepoważni, żeby to gdzieś zgłaszać.