Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam gdzieś Polskę...

Polecane posty

Gość gość

mam gdzieś Polskę. Tyle krwi przelano za ten kraj? No i co z tego? Co dzis z tego macie? bo ja nic. Jakby nie powstania, to nie byloby II wojny światowej, Warszawa byłaby niezburzona. Dookoła wszystko zadbane, piekna sieć autostrad, szybkie punktuanle koleje, mili ludzie. A ze mowilibysmy np. po niemiecku? No to ja sie pytam i co z tego??? Nawet jak dzis bylbys niemcem, a polska jako kraj juz by nie istaniala, to nawet bys nie pomyslał, ze mółbyś być Polakiem. Anglia, mniejszy kraj od Polski, a podbił kiedys prawie cały swiat (wszystkie kolonie zamorskie). Kto nam zabronił podbić Indii i obecnego Pakistanu? Tez mielismy dostęp do moze tak jak Anglicy mają. Kto nam nie pozwolił rozwijać sie tak w XVII-XVIII wieku, zeby miec silną i prężną armię i nie dopuścić do pierwszego rozbioru? Przecież rozbiory mieliśmy na WŁASNE ŻYCZENIE. Czemy od setek lat "szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie"? Sami sobie taki los sprawiliśmy (sprawiliście, bo mnie już na szczęście ten kraj nie obchodzi). Paplajcie sie w tym pseudo-katolicko-smaleńskim bajorku. Jakie szczęście, że zdążyłem wysiąść w porę w rodzinką z tego wozu drabiniastego.

Gość gość
ja też, gdyby przejął nas jakiś bogaty, cywilizowany kraj zylibysmy dziś na poziomie...jak Europejczycy :(

Gość gość
brak słów :O jak mozna być tak głupią osobą jak ty

Gość gość
To akurat tylko twoj problem,autorze !

Gość gość
do goscia, ktory pisze "brak słów pechowiec.gif jak mozna być tak głupią osobą jak ty " - jakieś prawdziwe kontr-argumenty?

Gość gość
Hmmm...a jak korzystałeś z bezpłatnej edukacji to też Pl tak Ci przeszkadzała?Wyjeżdżajcie...jak wyjedziecie to zwolnią się miejsca pracy dla tych co zostali. Myślisz, że będąc np. w Anglii jesteś "ich" człowiekiem, jesteś u siebie?Jeśli tak, to jesteś w błędzie. Tam zawsze będziesz i jesteś OBCY.

Gość gość
kontr-argumenty ??? dyskusja z padłem nie powinna mieć miejsca

Gość gość
wolę być OBCY w Anglii, niż SWÓJ w speudokatolickim kraju. Jakie szczęście, że za swoją edukację zapłaciłem sam.

Gość gość
pedz dziadu wylizac dupska swoim oprawcom

Gość gość
A c, chodziłeś do prywatnych szkół-prywatna podstawówka, liceum, studia, tak?Rob co chcesz, nikogo to nie obchodzi...A może zal tyłek ściska, że komus moze byc dobrze w Pl?

Gość gość
no sorki, ale chyba nigdzie nie potrzebuja takiego ciula jak ty :P

Gość gość
Również Polska dla mnie nic nie znaczy i mogłabym żyć w każdym innym kraju. U nas juz nic dobrego zrobić nie mogą tylko dalej nas pogrążac a sobie tam w górze na stokach robić dobrze. Ojczyzna? A co to takiego. Tylu ludzi za nią oddało życie a teraz się w grobach przywracają.

Gość gość
Tomasz M. to Ty?

Gość gość
Dobrze Rafał Ziemkiewicz okreslil takich dupkow jak ci wyżej .Nazwał ich tutejsi .Tak wiec są Polacy i są tutejsi .

Gość gość
Tzn.?Nie slyszam tego...Czym sie rozni Polak od tutejszego?

Gość gość
ciesze sie ze padło wybywa z Polski :) oby jak najwięcej i tak wiekszość z was młodych jest c****ja warta :) do niczego sie nie nadajecie brak wam charakteru !

Gość gość
"gdyby przejął nas jakiś bogaty, cywilizowany kraj zylibysmy dziś na poziomie" odp. zgadzam się. świetnie by było jakbysmy byli jednym z niemieckich landów. żyło by się ludziom na dużo lepszym poziomie. tyle tylko że mówilibyśmy po niemicku ale co to za różnica w jakim jezyku sie mówi - człowiek sie przyzwyczai i już. ważne że życie byłoby fajniejsze i dostatniejsze a tak "Chuj, Dupa i Kamieni Kupa'

Gość gość
taaa joobałbyś jeden drugi na szmacie za kawałek suchego chleba :D i to by wam się szumowiny denne przydało ! tak bardzo pragniecie robić za białego murzyna - wasze marzenia już nie długo się spełnią fiuty bez krzty ambicji !

Gość gość
gość dziś bez sensu.

Gość gość
Wchodzicie, wyzywacie a podajcie jakiś jeden sensowny argument za Polską. Za co ja kochać, szanować czy bronić. I nie o historii mówmy, tamci kochali ją, ale ta owczesna przeminela.

Gość gość
"Za co ja kochać, szanować czy bronić." odp. to sa denne frazesy wymyslone przez polityków tylko i wyłacznie po to żeby szczuć ludzi na inne narody i na wojny wysyłać. nie ma co się dać zrobić frajerem! ty masz życ a nie "umierać za ojczyznę" :D cieszyć się życiem , korzystac z niego , posuwać dzieczyny , pic dobre piwo , grać w dobre gry ... a jak jakiś kaczyński czy inny tusk nie lubi ruskich to niech da karabin własnemu synowi i wyśle go na śmierć a mnie może w odbbyt pocałować.

Gość gość
dziś gościu z sensem z wielkim sensem napisałeś ! ale mi nie żal tych pucybutów ,do czego to coś obecnie się nadaje ? tylko do tego aby kopać ich w te ich pedalskie współczesne sprzedajne bez honoru tyłki ! dostaną to o co się proszą ,część z nich już zapieprza jak niewolnik na obczyznie a to zaledwie początek.

Gość gość
Dobra już dajmy spokój tym co wyjechali. Ale co powiecie mi os która tu mieszka dla której Polska nic nie znaczy. Za co można szanować Polskę jako ojczyznę? Dlaczego tak wyklinacie emigrantów. Bo mają lepiej i mieli odwagę? A my tu tkwimy zaciskajac zęby i żyjąc nadzieją ze coś się zmieni. Udając ze jest super i gardzac tymi co uciekli. Spójrzmy prawdzie w oczy. Są tacy którzy zarabiają średnia krajową. A większość żyje za 1000zl. Co im powiecie?

Gość gość
I nie jestem nieudacznikiem czy patologią. Skończyłam 3 kierunki, jestem młodą osobą.

Gość gość
Kim jest tutejszy ? Chlop panszczyzniany przypisany do swojej wsi która była własnością pana nie miał pojęcia ze byl Polakiem był tutejszym .No bo pan mógł być Polakiem , niemcem lub rosjaninem.Nad panem byl kaiser lub car .Jaka Polska ? Chlop czesto o Polsce nie wiedział.O tym ze ktoś był Polakiem wiedziano w watstwach bogatych , wyksztalconych .Tam pielegnowano patriotyzm .Mentalnosc niektorych tu jest taka wlasnie panszczyzniano chlopska .tutejsza .Polecam R.Ziemkiewicza " Polactwo "(Jest i na YouTube )

Gość gość
niemcy do naród zbrodniczy i chory .. Nikt ich nie lubi

Gość gość
Ja tesz ale mieszkam tu a ty gdzie?:-)

Gość gość
w czarnej doopie -czyli w niemcowni :)

Gość gość
Do Gościa 19:33 Bardzo dobrze ujęta mentalność. I tu chyba leży problem. Z moich własnych obserwacji widzę jak wiele ludzi narzeka na dosłownie wszystko. Dlaczego? Dlatego że nikt nie ma pomysłów aby było lepiej. Tak jakby ludzie przestali myśleć. Nikt nie zadba aby się zagłębić w politykę i na czym w ogóle opiera się rządzenie państwem. Każdy chciałby " mieć", ale nikomu się nie chce pomyśleć nad rozwiązaniem ABY "mieć". Zostawia się to innym, którzy są na takim poziomie mentalności i koło się zamyka.