Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka ma 8 miesięcy i sama stoi

Polecane posty

Gość gość

Córka za 2 dni kończy 8 miesięcy, od zawsze była bardzo silna, jak miała 4 mies. chciała siadać, 6 miesięcy pełzała, 7 jak zaczęła raczkować. Dziś po kąpieli ułożyłam ją do spania, ale pojękiwała,więc do niej poszła i własnym oczom nie dowierzałam,ale mała stała, co ją położę to ona znowu wstaje i tak już od godziny. Czy to normalne,że takie małe dziecko stoi? Syn rozwijał się znacznie wolniej, wolniej o jakiś miesiąc dwa

Gość gość
normalne, moja pierwszy raz stanela w lozeczku jak miala 7 msc.

Gość gość
tylko się cieszyć

Gość gość
normalne, córka stała jak miała 6 mc. Chodzić zaczęła dopiero na roczek ale stała wszędzie i bardzo szybko. Ja jak byłam mała chodziłam w wieku 9 mc

Gość gość
ale czy to bezpieczne dla jej nóg i stawów? ona przemieszcza się z prędkością światła na czworaka, musiałam zabezpieczyć wszystkie szafki i szuflady na jej wysokości bo zaczęła robić tam swoje porządki.

Gość gość
Normalne. Moja raczkowala jak miała niecałe 7 miesięcy a jak skończyła 7 to sama wstawała. Tyle że nie stała godzinę jak twoja, może z kilkanaście minut. Teraz ma 2,5 roku i jest wyjątkowo zwinna, silna i odważna.

Gość gość
Dodam że w tym wieku zdążyło jej się złapać za blat stołu podnieść nogi i się huśtac. Tak króciutko ale to mnie szokowalo. Za to pewnie chodzić nauczyła się dopiero w wieku 13 miesięcy.

Gość gość
No to mnie trochę uspokoiłyście. w sumie do niczego nie jest zmuszana, tylko sama to robi,widocznie takie ma tempo rozwoju.

Gość gość
Normalne. Moje dziecko też stawało w tym wieku.