Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce bezrobocie jest fikcją.Bezrobotni topo prostu osoby pracujące na czarno

Polecane posty

Gość gość

W związku z tym wszelkie zasilki dla bezrobotnych sa po prostu niepotrzebne

Gość gość
Pobierający zasiłki powinni pracować społecznie a nie za NIC NIE ROBIENIE dostają kasę. ŻAŁOSNE. A kasę z zasiłków na wojsko.

Gość gasrea
ok ja się zgodzę z tym,że w wielu przypadkach zasiłki pobiera ' patologia' czyli ludzie z marginesu społecznego, którzy robia sobie dzieci na potegę,zeby gó***o robić i kasę od państwa ciągnąć, ale PROSZĘ nie generalizować . Jeżeli ktoś ma wybór zapierd***ć za 800 zł po 12-15h dziennie , soboty, niedziele i święta , przyjść do domu ,nic nie zrobić tylko jebn*ć się z wyczerpania w łóżko i nie mieć pojecia o bozym świecie, to sorry.... ale do póki sytuacja się w Polsce nie polepszy i ludzie nie będą godziwie zarabiać, to tak będzie !! Ludzie uczą się cwaniactwa przez tych nierobów w rządzie, co zlikikwidowali zakłady pracy ,a teraz ludzie na zasiłkach siedzą i

Gość gość
to prawda,pierwsi na wizytę PUP po pieczątkę przychodzą ci,którzy do pracy się śpieszą,też kiedyś tak robilem, moi znajomi do dzisiaj,to bardzo częsty proceder,od wielu lat to obserwuję i nic się nie zmienia w tej kwestii,a każdy kolejny minister pracy i polityki socjalnej chwali się ile to milionów przekazywane jest z budżetu na walkę z bezrobociem...

Gość gość
no to do bezrobotnych macie pretensje czy powinniście mieć pretensje do kolejnych rządów, które utrzymują latami ten żałosny urząd i chory system?

Gość szeregowy czereśniak
ktoś tam wyżej napisał, że rodziny wielodzietne to patologia. Ja bym się z tym nie zgodził. No. Choć papatrzeć na prezydenta Bula. Może i w tym trochę prawdy jest.

Gość gość
wy naprawdę uważacie, że z tych zasiłków da się żyć???

Gość gość
Mam czwórkę dzieci i prowadzę firmę i wiecie z czym mam problem z pracownikami do montażu. Praca nie ciężka nie żmudna i nie nudna, ale większość młodych ludzi liczy że poleży i dostanie 15 zeta za godzinę...na przyuczeniu:P

Gość gość
Nie mylicie tutaj czasem pojęć z samym autorem na czele? Zasiłek dla bezrobotnych to jedno, a mam wrażenie że piszecie o zasiłkach z opieki społecznej. Zasiłek dla bezrobotnych dostaje osoba, która straciła pracę nie ze swojej winy. Czyli tak naprawdę na ten zasiłek sobie zarobiła, kiedy pracowała i wara od niego. Co do zasiłków z opieki, to wiele gmin ma coś takiego jak te "prace społeczne". Osoby ciągnące zasiłki z mopsów są zatrudniane przed gminy np przy sprzątaniu, utrzymaniu zieleni itd.

Gość gość
ciekawe gdzie się tak odrabia przy zieleni?:classic_cool: chyba w Niemczech?:D

Ja zazwyczaj pracowałam na czarno jak pobierałam zasiłek z PUP ale potem zobaczyłam, że to mało pieniędzy to poszłam do ZUSU po zasiłek. Lekarz wypisał mi oświadczenie i pobierałam 80%.

Gość gość
dostałaś 80% czego?

Gość gość
Może nie bezrobocie jest fikcją, ale oficjalny wskaźnik na pewno. Faktyczna stopa bezrobocia jest trudna do oszacowania, bo z jednej strony zawyżają je pracujący na czarno/osoby zarejestrowane tylko dla ubezpieczenia, a z drugiej zaniżają osoby zatrudnione w oparciu o umowy cywilno-prawne itp. A zasiłki dla bezrobotnych może i byłyby niepotrzebne ;), ale miej na uwadze, że pochodzą one z celowego funduszu na który legalnie zatrudniony człowiek regularnie łoży. To jeden z najuczciwiej przydzielanych zasiłków. Wpłaciłeś=masz prawo skorzystać.