Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Da się ciągnąć dwa kierunki studiów naraz na dziennych?

Polecane posty

Gość gość
Wiesz co ja Ci radze nie brnij w to. Jeśli już to nie zaczynaj obu od 1 roku. Będąc na 2 czy 3 i zaczynając nowy kier będzie Ci łatwiej załatwić indywidualny tok. Teraz wątpię bo stwierdza ze nie wiesz czego chcesz i zrezygnuje z któregoś np tego ich. Byłam na zaocznych i dziennych 2 kier na raz. Zaczęłam drugi na 4roku. Pogodziłam ale lekko nie było. Na pewno się da ale kosztem któregoś albo życia prywatnego. Zależy jakie to kierunki.

Gość gość
To kierunek inżynierski (taki 'wielopłaszczyznowy' chemia, fizyka, matma) i ekonomia.

Gość Luza Mer
Moim zdaniem da się to pogodzić tylko czy nie będzie to taki wyścig z czasem i tylko za dyplomem? Bardzo ciężko będzie Ci studiować dwa kierunki poświęcając się każdemu z nich na maska. W sumie to nawet nie ma mowy o daniu siebie wszystkiego i jednemu i drugiemu. Moim zdaniem lepiej zrobić jeden, porządnie i skupić się na nauce, praktykach, stażu, pracy itd. właśnie konkretnie pod kątem danego kierunku. Również miałam takie ambicje, ale stwierdziłam, że nie... i zostanę przy administracji. To był dobry wybór bo teraz wiem dokładnie gdzie chce iść - WSP Chodkowskiej we Wrocławiu, na jaki kierunek - administracje oraz po prostu wiem po co tam idę i czego oczekuje od uczelni, kierunku, wykładowców :). Po prostu wiem czego chce i będę to realizować w 100% :)

Gość gość
A co myślicie jakbym studiowała anglistykę i iberystykę? tylko iberystykę zaczęłabym na drugim roku anglistyki? Dałoby rade pogodzić? Na tej samej uczelni?

Gość Tamara_A
Studiowanie dwóch kierunków naraz i to w trybie dziennym jest bardzo trudne, przede wszystkim jest to związane z logistyką, ale również z tym, że na żadnym z nich nie skupisz się w 100%. Również tak chciałam zrobić, ale na szczęście poszłam na dzienne i zaoczne, a stypendium płacę za zaoczne studia i takie rozwiązanie jest dla mnie o wiele lepsze :). Studiuję na UTH w Warszawie więc jest to uczelnia techniczno-handlowa, jestem na obsłudze celnej biznesu i zarządzaniu i PR w przedsiębiorstwie, wydaje mi się to dobrym powiązaniem :) Szczególnie, że fajnie mi się to uzupełnia :) Wszystko można, ale trzeba to sobie poukładać, a i wybrać uczelnie, która pomaga i daje szansę na rozwój :) Na szczęście mi się udało :).