Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipowa

mąż nie chce dzieci

Polecane posty

Gość lipowa

Znamy się ponad 6 lat. Kiedyś rozmawialiśmy o tym, że będziemy mieć dużą rodzinę, najlepiej 4 dzieciaków albo ile się da ;) Tymczasem od roku jesteśmy po ślubie, a temat ucichł... Najpierw mąż twierdził, że nie damy radę finansowo (gdy się pobieraliśmy ja byłam bez pracy), ale teraz on awansował (zarabia 2 razy tyle co przedtem), ja znalazłam pracę. Może nie szczyt marzeń, ale przynajmniej mam umowę o pracę, co już samo w sobie w dzisiejszych czasach jest dużym + i jakbym poszła na macierzyński to zawsze coś z ZUSu dostanę.. Teraz argumentuje, że palimy. Więc wzięłam się za siebie i od dzisiaj nie palę ;) Zastanawiam się jaki argument teraz wymyśli.... Dodam, że nie jesteśmy już tacy młodzi, ja mam 28 on 29 i zawsze mówił, że pierwsze dziecko przed 30 by chciał.

Gość gość
On nie chce dzieci pogódź się z tym. Wolisz męża czy dziecko?

Gość gość
przestań łykać pigułki tlyko je wyrzucaj codziennie po jenej i go złapiesz w końcu, moja rada. ja tak zrobiłam, zaszłam w ciąże w 3 cyklu "moich starań". i co? udawałam zrozpaczoną co teraz bo on nie chce, płakałam - odwidziało mu się i przekonywał mnie że kocha że chce tego dziecka. teraz dziecko ma 3 lata mąż SZALEJE za synem od początku :P

Gość gość
A z kim twój mąż nie chce dzieci ?