Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

własna szwalnia

Polecane posty

Gość gość

Cześć, własnie wykupiłam szwalnie, bo upadła i chce ją reaktywaować. Ludzi chętnych do pracy jest wiele, tylko musze sprzęt wymienić i remont zrobić. Czy mogę liczyć na jakies dotacje?

Gość gość
świetnie trafiłaś. Kafeteria.pl to forum młodych przedsiębiorców z budżetem obywatelskim przeznaczonym na rozwój nowych firm. Jak uzyskać dotacje: 1. Przedstawić biznesplan w topiku. 2. Odpowiedzieć na pytania prawików, stulejarzy i staraczek. 3. Komisja złożona z wyżej wymienionych dokona analizy ekonomicznej i przyzna ci fundusze. 4. Fundusze zostaną przelane na konto z którego uiszczasz rachunki za kafeterię.

Gość gość
Na pewno mozesz próbowac wyciągnąć kase z unii i jakichś urzędów pracy. Tu masz firmę http://www.hillob.pl/index.php/dotacje która ma dobry sprzet do szycia i pomaga zdobyc dofinanosowanie. Mi pomogli i to bardzo.

Gość gość
własna szwalnia to an pewno bardzo dobry pomysł pod warunkiem że nie masz wokół konkurencji. Dobrze by było gdybyś wyposażyła szwalnie w dobre maszyny, różnego rodzaju dodatki pasmanteryjne i kaletnicze. To ci się przyda w codziennej pracy. Mogę ci polecić firmę http://www.dkal.pl/ z Otwocka koło Warszawy, która produkuje dodatki kaletnicze do ubrań, toreb, plecaków.

Gość gość
Miałem kiedyś szwalnie. A co ty planujesz szyć?

Gość gość
Jeżeli szukasz dzianin i tkanin dobrej jakości to zgłoś się bezpośrednio do producenta www.luxpol-bis.pl my u nich regularnie zamawiamy dzianiny ażurowe i welurowe.

Gość gość
Też prowadzę własną szwalnię, a tkaniny ubraniowe kupuje przeważnie w tej hurtowni http://migro-tex.pl/. mają spory wybór materiałów kurtkowych, na sukienki i drukowanych cyfrowo. Klienci chwalą za jakość.

Gość gość
Moja siostra dostała dotację na szwalnię także jak najbardziej można. Grunt to żeby rozsądnie i konkretnie to uargumentować. Razem z koleżanką wpadły na pomysł że będą szyły ubranka dla dzieci takie jak poduszki, kocyki i inne rzeczy. Przy tym biznesie na pewno na dwóch rzeczach nie można oszczędzać a mianowicie na porządnych maszynach (one mają te firmy www.bosmann.com.pl) i na wysokiej jakości materiałach. Ktoś dużo chętniej kupi produkt z certyfikowanej bawełny niż ten przypominający wyrób chiński. A jeżeli chodzi o to ile zarabiają to miesięcznie nawet ładnie na tym wychodzą.

Gość gość
Jeśli otworzyłaś taki biznes, na pewno przyda Ci się dobry sprzęt. Ja zdecydowałam się na wyposażenie swojego zakładu w maszyny od https://www.sintex.pl/16-akcesoria i jestem bardzo zadowolona z ich jakości oraz ceny.

Gość gość
Z zakresu sprzętu mogę pomóc. Firma www.ombgroup.pl zajmuje się sprzedażą hurtową i detaliczną maszyn, urządzeń, akcesoriów, które będą dla Ciebie kluczowe w pracy. Zerknij proszę na podaną w linku stronę, tam znajdziesz pełny opis oferty. Pozdrawiam i życzę powodzenia w prowadzeniu działalności! :)

Gość gość
niezły pomysł z odkupieniem tej szwalni  Tym bardziej, że jak rozumiem, wyposażenie przejmujesz? Pewnie niektóre maszyny można zregenerować zamiast kupować nowe – to zawsze będzie jakaś oszczędność. Poza tym już teraz szukaj firm do współpracy jak np. ta farbiarnia www.bilo.pl – są świetni: błyskawicznie realizują zlecenia i mają rozsądne ceny. Poza tym używają barwników wysokiej jakości, co wiadomo lepiej wygląda na ubraniach :)

Gość gość
Wydaje mi się, że to dość ciekawy pomysł. Sama współpracuję ze szwalnią www.elastic.com.pl i widzę, jakie jest zapotrzebowanie na tego typu usługi. Oczywiście sporo zależy też od regionu i zainteresowania lokalnych firm.

Gość gość
Ciekawy pomysł. Jeśli będziesz szukać dodatków kaletniczych sprawdź ofertę www.dkal.pl. Od lat zamawiam u nich karabińczyki i zatrzaski. Produkty są wykonane bardzo starannie i z dobrej jakości materiału.

Gość alicja

Maszyny, nici, akcesoria dostaniecie w www.dlaszwalni.pl/ Nawet profesjonalny sprzęt prasowalniczy u nich znajdziecie. Firma to po prostu solidni fachowcy w tym zakresie, mają świetne zaopatrzenie.

Gość Karina

Jeżeli szwalnia to warto rozejrzeć się za profesjonalnymi maszynami  np : pikowarkami.  Ja swoją kupiłam od profesjonalnej firmy Mark-Arko z Marek koło Warszawy. Firma prowadzi również serwis pikowarek jak i inne usługi. 

Gość tommys

Najważniejsze to zadbać o dobrą maszynę - w końcu na czymś będziemy pracować. Bez sensu jest na tym oszczędzać. Lepiej podejść do tego tematu jak do inwestycji, która przecież zwróci nam się z nawiązką. Co do firmy to zerknijcie na OMB Group . Mają chyba wszystko czego można potrzebować porządną szwalnia.

Gość Majka

Do szwalni z prawdziwego zdarzenia trzeba kupić maszyny z prawdziwego zdarzenia takie jak  np: pikowarki.  Ja taką pikowarkę kupiłam z firmy z pod warszawy   Mark-Arko.