Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biały przezroczysty śluz w 39 tyg ciąży. proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. To moje pierwsza ciąża i do końca niewiem czego się spodziewac . Właśnie weszłam w 39 tydz ciazy. Od tyg zauwazylam wieksza ilość białego i przezroczystrgo śluzu który pojawia się głownie z rana lub wieczorem. Wczoraj byłam u gina i całkowicie wyleciało mi z głowy żeby zapytać( zszedl na rozmowe o wadze malenstwa -3800) . Teraz znowu miałam jeszcze wieksza ilość. Co to może być? ? Gin mówił ze rozwarcie mam ale nie wielki i malenka nie jest jeszcze tak nisko. Więc nie wiem co o tym myśleć. Proszę o pomoc !!

Gość gość
Być może powoli odchodzi czop śluzowy czyli zbliża się poród. Czytałam jednak, że czop może odchodzić nawet do 3 tygodni także nie ma powodów do paniki. Mogą to być również upławy. U mnie jednak za każdym razem (rodziłam 3 razy) oznaczało to odchodzenie czopa i zbliżający się poród.

Gość gość
A u Ciebie po jakim czasie przyszedł właściwy moment? Trochd sie obawiam ze wody mi nie odejdą tylko będą się saczyc a ja tego momentu nie rozpoznam

Gość gość
Od momentu zauważenia gęstego śluzu urodziłam po 1-2 tyg. Nigdy nie zdarzyło się żeby wody się sączyły. W dwóch przypadkach wody odeszły dopiero na porodówce po przebiciu pęcherza płodowego a w jednym przypadku tak po prostu chlusnęły na podłogę jak wstałam rano z łóżka.