Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniesia26

Rodzice chcą mnie wyrzucić z domu !! czy mają do tego prawo ?

Polecane posty

Gość Agniesia26

mogą mnie ot tak sobie wywalić ?

Gość Agniesia26
ale jestem zameldowana w domu więc chyba nie mogą mnie wywalić czy jednak mogą ?

Gość gość
mogą Cie wymeldować bo są właścicielami, chyba ze masz dziecko do 3 roku życia, wtedy nie. Dlaczego nie masz swojego życia i dajesz się poniżać w wieku 26 lat? ja mam swój dom dziecko, psa, kota, ogród i kury a mam tyle lat co Ty.. ja sobie nie wyobrazam mieszkac z rodzicami w tym wieku i trzepac dupą ze mogą mnie wywalic..

Gość Zoya91
Jeśli twoi rodzice są właścicielami nieruchomości, to mają prawo cię z niego usunąć, nawet jeśli jesteś zameldowana. W najgorszym wypadku mogą naliczyć ci opłaty za bezprawne korzystanie z lokalu i uzyskać nakaz eksmisji. Albo się z nimi dogadaj na spokojnie, albo szybko szukaj nowego lokum.

Gość wrednaola
Oczywiście, mają do tego pełne prawo skoro są właścicielami mieszkania. Mogą Cię w każdej chwili wymedlować i po sprawie. No chyba, ze jak wspomniała koleżanka wyżej masz dziecko do 3ego roku życia.

Gość gość
A jeśli nie są właścicielami ale wynajmuja komunalne, a ja nie mam meldunku ale jestem w umowie wynajmu uwzględniony i mam 21 lat uczę się i pracuję to mogą mnie wypieprzyc?

Gość gość
Nie mogą. Bo ty również wynajmujesz to mieszkanie i za nie płacisz. Jeżeli nie będą chcieli cię wpuścić to możesz wezwać Policję.

Gość gość
Odnośnie autorki tematu, to jej również rodzice nie mogą wyrzucić z mieszkania jeżeli ona jest w nim zameldowana.

Gość gość
Mogą. Jeśli nie jest jednym z właścicieli mieszkania, to wystarczy złożyć pozew o eksmisję i dziewczyna ląduje na bruku. Ona jest jak lokator w wynajętym mieszkaniu, tyle, że jest zameldowana. To trochę utrudnia jej usunięcie, ale z całą pewnością jest to możliwe i jeśli rodzice się uprą, to ją wykurzą.

Gość gość
To ja gość z 13:52 No ja im daje kasę na czynsz ale oni nie płacą tylko sobie biorą ten hajs.. to nie wiem. Już im nie dam bo za to chlają i nie płacą za nic.