Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123412341234

czy wrocic do Polski?

Polecane posty

Gość gość123412341234

od prawie 10 lat mieszkam za granica. pracuje w IT, zarabiam niezle. jednak od 3 miesiecy mam problem ze znalezieniem pracy na pelen etat. zyje ze zlecen. zycie jest drogie, ja na chwile obecna zarabiam tyle, ze starcza na zycie i rachunki, nic extra. I teraz dostalam propozycje pracy w Warszawie, oferuja mi 8000 brutto. Jesli sie zdecyduje, znajomy wynajmie mi kawalerke za 1500. Tylko ja nie wiem czy chce wracac. Z jednej strony tesknie za rodzina i chce nadrobic czas z nimi. Z drugiej strony, wiemy jaka jest Polska, i troche sie boje szoku po powrocie... Co zrobilibyscie na moim miejscu? Czekali tu, az znajde prace, co moze potrwac miesiace, czy jednak przeprowadzili sie? Mam dwa tygodnie na decyzje...

Gość gość123412341234
up

Gość gość
wracac a swoja droga czy ty sama nie umiesz myslec ?

Gość gość
szukaj pracy dalej za granica, na pewno znajdziesz powodzenia . ja po 4 latach nie zamierzam wracac , bo w Pl jest bieda ,a po 10 latach to pewnie juz tam nie masz zadnych znajomosci ktore by Ci pomogly znalesc dobra prace.

Gość gość
teraz dostalam propozycje pracy w Warszawie, oferuja mi 8000 brutto. xx dlaczego tu same tepaki pisza ?

Gość gość123412341234
jestem ciekawa, czy ktos z was kiedys wrocil, i ukladalo mu sie z praca, zarobkami itd, a mimo wszytsko zalowal powrotu? ja mam bardzo specyficzny zawod, 6 lat doswiadczenia, wiec o prace sie nie martwie, martwie sie o to jak bede sie czuc w Polsce. bo szczerze mowiac boje sie tego najbardziej? bylam ostatnio kilka tygodni w Polsce, i bardzo mnie to uderzylo. chamstwo ludzi w sklepach, skwaszone miny, jakas taka beznadzieja...

Gość gość
Ja bym teraz nie wracal, wojna wisi na wlosku. Tez mialem wracac po 12 latach, ale narazie odlozylem ta decyzje na blizej nieokreslony czas. Tu jednak czlowiek jest bezpieczniejszy jak narazie.

Gość gość
Jakie bzdury to co juz nawet nie pojedziesz na holideja do pl bo wojna za rogiem i moga cie nie wpuscic za rogiem?... 8 tys dobra kasa wracaj nie zastanawiaj sie tak przezyjesz szok ale minie ci po 2 latach ja tak mialem szok minal bylo ok ale i tak wrocilem do uk

Gość gość
Zrob jak uwarzasz. Nie ma po co tu wracac. Zylam w cywilizowanych krajach jak USA czy Canada. Jestem w Polsce od kilku miesiecy z pilnych powodow rodzinnych. Chamstwo, zawisc, bieda, ludzie szarzy, ponurzy. Malo kto sie usmiecha. Pesymism. Jak jestes przyzwyczajona do " normalnego swiata", bedzie Tobie tu cholernie ciezko. Ja odliczam dni do wyjazdu. Inaczej deprecha murowana. Pozdrawiam.

Gość gość
normalny świat hahaha :D co jest dla ciebie normalnym światem ? Twoje tandetne niewolnicze życie tylko dla pracy srania i spania ? Takie biedactwa jak ty i tobie podobne pojęcia nie mają o normalnym świecie ani o normalnym w nim życiu !

Gość gość
ha ha ha ha ha ha - oczywiście! normalne życie jest przecież tylko w Polsce, nie? oczywiście dla kartofla, który się nigdzie ze swoje wiochy nie ruszał

Gość gość
kartoflu wielce światowy w odróżnieniu od ciebie ja nie muszę wyjeżdżać za chlebem tylko dla przyjemności :)

Gość gość
w odróżnieniu od ciebie ja nie muszę wyjeżdżać za chlebem tylko dla przyjemności usmiech.gif xxxxxxxxxxxxxxxx Czyli jak chcesz sobie p*****ać tanie d***** w niemieckich burdelach, wtedy jesteś panisko

Gość gość
Wrocialm z Europy Zach. i mam podobne odczucia jak osoba powyzej. niestety, ale sama musisz rozwazyc wszelkie za i przeciw, podjac ostateczna decyzje. latwo w Pl nie jest i w wielu miejscach jest balagan i zalatwianie wszystkiego po znajomosciach, do normalnych warunkow na zachodzie, to jeszcze daleko:o

Gość gość
sorry, ale to co zagranica stanowi zupelny standard, w Pl jest luksusem - taka jest prawda i dotyczy wielu aspektow zycia

Gość gość
Czyli jak chcesz sobie p*****ać tanie d***** w niemieckich burdelach, wtedy jesteś panisko >>>>>>>>>> a ty jak widać prymitywem emigracyjnym, ale do takiego buractwa większość realnie myślących ludzi już przywykła, tylko burak zachwyca się czymś czego w stanie pojąć nie jest ,burak który zachłysnął się pozoranckim "wielkim światem"