Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można nie mieć w oknach firan????

Polecane posty

Gość gość

nie rozumiem,jak niektórzy mogą mieszkać bez firan,chyba z lenistwa,że trzeba je wieszać i prać

Gość gość
ja nie mam firan : mam tylko zaslony, mieszkam w Holandii i tu raczej dziwne jest posaiadanie firan a nie ich brak

Gość gość
jak mialam 20 lat tez nie lubilam firan teraz jestem po 30 i nie podobaja mi sie mieszkania bez firan w oknach jakos tak bym sie czula jak w trakcie remontu ale kazdy ma swoje zdanie wiec co ci do tego?

Gość gość
Ja nie lubie firan, ale lubie miec jakies rolety. Zaslony tez lubie.

Gość gość
chyba fajnie jest, jak widoku na twoj ogrod nie zaslania ci firanka?

Gość gość
Kiedys tez nie moglam sobie wyobrazic domu bez firanki, ale naprawde da sie przyzwyczaic. Tak jak do bialych scian i mebliz prawdziwego drewna. Na poczatku to wszysto bylo dla mnie dziwne, brzydkie a teraz jak przyjezdzam do Polski to jarmark - kazdy pokoj winnym kolorze, meble ze sklejki i ogolnie mnostwo bibelotów. Ploty 20m zeby tylko nikt nie spojrzal co mamy na podworku, firanki, rolety, zaluzje.... Hej Troszke luzu :)

Gość gość
mieszkam w Szwecji , tutaj nikt nie ma firan to normalne , kilka lat temu kupilismy dom i na przeciwko w domu wisialy firany i ciezkie zaslony od razu wiedzialam ze tam nie mieszkaja Szwedzi , pozniej okazalo sie ze to Polacy czyli bingo- wiedzialam. w oknach mam zaluzje i zaslony panelowe ktore sa raczej do ozdoby a nie do zaslaniania sie

Gość gość
Ja tam w dziennym pokoju mam zamiar miec tylko rolety, w sypialni firanka bo jednak to dodaje przytulanosci:)

Gość gość
Do gościa 18:54. Przy takim widoku grzechem było by zasłaniać okna. Czymkolwiek ! Ja nie mam zasłon ani firanek. W około sama dzicz i ludzia nie uświadczysz :-)

Gość gość
Ja mam z sypialni widok na piękny i ogromny ogrod... sasiada :D Dobrze ze nasze domy nie stoja w bezposrednim sasiedztwie ;) I w owej sypilani mam rolety, ale zaciagniete z reguly, wogole ich nie uzywam, mam tylko zaslony zaciemniajace. Ogolnie nie mam nigdzie takiego okna zeby ktos mi sie mogl wgapiac.

Gość gość
Grzechem jest, jak piękna sąsiadka ma firanki i zasłonki w sypialni. Takich widoków się nie zasłania !

Gość gość
Tylko wiesniaki i cebulaki maja firanki w domu. Mieszkam w Australii, o firankach chyba tyyyle lat tutaj nikt nie slyszal.

Gość gość
W Holandii zazwyczaj nie maja firanek. No chyba ze okno jest naprawde 'na chodnik' a holendrzy maja z reguly duze okna wiec sporo mozna zobaczyc, wtedy czasem ktos tam czyms sie zasloni ale nie sa ta typowe polskie firanki, ciezkie... Oni raczej stawiaja na prostote - biala, dluga, prosta, firanka. Po drugie oni nie maja nawyku patrzenia w okna, nawet jesli te okno wychodzi na ulice i masz je juz od wysokosci kolan...

Gość gość
Ja planuję sobie w najbliższym czasie zamówić nowe firanki. Jakie wzory proponujecie?

Gość gość
ja nie mam firan ale rolety

Gość treterka22
Nie zgadzam się z tym,że jedynie wieśniaki mają w domu firanki. Polecam obejrzeć sobie tradycyjne wnętrza w stylu angielskim albo amerykańskim. Nikt nie powie,ze są obciachowe a firany są tam bardzo ważnym elementem wystroju. Sama mam mieszkanie w bardzo tradycyjnym stylu .Sporo antyków, mebel z prawdziwego drewna Wszystko jednak jest jasne, kremowe kolory oraz biele. Przez rok nie miałam w nim firanek ale wszystko wyglądało bardzo nieprzyjaźnie. No po prostu czegoś mi w mieszaniu brakowało. W koncu zamówiłam sobie komplet firanek i jestem zadowolona. Mieszkanie zyskało nowe życie. Kupowałam tutaj: http://firanex.net/ - można tam zamówić sobie firanki szyte na metry ( w dobrych cenach zresztą tak więc jeśli coś Wam się akurat znudzi to możecie sobie bez żalu wymienić).