Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak szybko nauczyc sie jezyka angielskiego zeby dogadywac sie wszedzie pomocy

Polecane posty

Gość gość

niewiem od czego zaczac zeby dogadywac sie bez problemu wstydze sie jak wiem ze zle powiem .od czego zacząć ;/? znam duzo slow ale niewiem jak je zlaczyc i wychodzi lipa i nic nie wiem ;/

uczyć się na pamięć zwrotów na każdy temat, gdy idziesz gdzieś, i gdy mniej więcej wiesz o czym będziesz rozmawiać i w myślach układaj sobie treść takiej rozmowy. No i praktyka. Pamiętam pewien irlandczyk pracował z polakami na jednej hali i nauczył się tak perfekcyjnie wymowy, że kiedy go poznałem myślałem że to jakiś rudy polak. A znał raptem tylko kilkadziesiąt zwrotów po polsku.

Gość gość
moze na początek przestan sie wstydzić

Gość gość
no musze sie nie wstydzic..

Gość ann111
Najszybciej nauczysz się na dobrym kursie językowym.

Gość gość
kurs ma swoje zalety ale tez bardzo duzoooo wad lepiej uczyc sie samemu i robicto bardzo sumiennie zakladajac ze angol rozmawia na 100% to ja mowie teraz na 50% jestm od roku w anglii wczesniej troszke odpuszczalem nauke ostatnio konkretnie sie do tego wzialem i nic sobie nie robie z pomylek umysl automatycznie nauczy sie gramatyki wszyscy specjalisci jezykowi mowia to samo bo uczyc sie gramatyki to zwykla strata czasu ja w ogole nie poswiecam tez uwagi na nauke pisania priorytetem jest dla mnie rozmowa gadam najwiecej w pracy mam to szczescie ze jest mi latwiej bo jestem jedynym polakiem dlatego tez nawiazalem pare znajomosci z jednym angolem jezdze czasami na ryby z innymdo pabu an piwo i to najlepszy sposob nauki ale kilka dobrych opcji dla ciebie to zakup ksiazki po angielsku cos co cie interesuje ale pisane wspolczesnym jezykiem nie jakies s-f kiedys kupilem blade runnera i okazalo sie ze angole nie znaja polowy wyrazow z tej ksiazki albo w ogole ich nie uzywaja czytanie gazet to podstawa wlacz sobie angielska tv niech leci nawet w tle ucho ma sie przyzwyczajac non stop nawet jesli nie jestes skupiona na ogladaniu to zawsze cos wychwycisz wracajac do ksiazki tlumaczysz sobie nierozumiane slowka sa sposoby na zapamietywanie slowek zwrotow to rozne techniki pamieciowe np ja nauczylem sie wczoraj slowa lisdom (pisze jak sie mowi na poczatku l jak luk) i robie to tak zamykam oczy i probuje jakos skojarzyc wyraz z czyms konkretnym wiec wii to wiadomo taka konsola wyobrazam sobie ze wspinam sie na swoj DOM na dachu widze konsole WII i gram w jakies logiczne gry - slowo wisdom oznacza madrosc chodzi o to ze tym sposobem wyraz bardzo szybko trafia do pamieci dlugo trwalej koles na ju tubie dobrze o tym tlumaczy warto poszperac

Gość gość
p.s to zdanie dobrze motywuje przynajmniej mnie bo czesto myslalem ze nie mam talentu do jezykow a jeden gosc tez na ju tubie powiedzial cos takiego "dzieci ucza sie jezyka bardzo szybko ale raczej sie nie zdarza zeby ktores nie umialo mowic bo nie mialo talentu" polski podobo jest trudny a jakos nie znam nikogo kto nie umialby mowic po polsku z inych powodow niz zdrowotnych wiec est dla wszytkich nadzieja ;)

Gość gość
ucze sie slowek na poczatek samych niewiem czy dobrze robie ale od czegos trzeba zacząc

Gość gość
no pewnie trzeba trzeba probuj tez calych zwrotow sa na ju tubie ja w sumie jeszcze wejde moze na weekend na jakas strone radia w uk czesto slysze w pracy muzyke z radia jakbym mial przed soba kartke z tekstem to pewnie zrozumialbym 100% tego co spiewaja a jak przeciagaja zalezy tez kto spiewa to sprawia to trudnosc ale mysle ze to tez dobry sposob sluchac i miec jednoczesnie tekst wylapywac slowa ktorych sie nie rozumie ze sluchu najlepiej tlumaczyc caly tekst uwierz mi same slowka ciezko wchodza do glowy a tak to nawet nieswiadomie cos lapiesz jak pracujesz nad tekstem

Gość gość
jezeli naprawde slabo kminisz angielski to z ksiazek polecam jakies proste bajki dla dzieci ale zeby bylo sporo tekstu i bajki w tv

Gość gość
p.s wpisz sobie w googlach 2000 tys najczesciej uzywanych slow w angielskim masz tam darmowe pdf-y jesli slabo mowisz to nie ma sensu uczyc sie rzeczy ktorych nie bedziesz uzywac

Gość gość
Najlepiej to unikać w pracy Polaków, ja po tylu latach w końcu trafiłem do pracy, gdzie mam niemal zerowy kontakt z językiem polskim (od czasu do czasu widuję w przelocie dwójkę rodaków ale zazwyczaj kończy się na krótkim ''cześć, co tam ?)