Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość MamaArmata

Czy Bobotic lub Espumisan itp mogą powodować zaparcia u dzieci

Polecane posty

Gość gość MamaArmata

Czy któraś z mam miała taką sytuację, że podawanie niemowlakowi Bobiticu / innych simetikonów spowodowało, że niemowlę ładnie się odgazowywało, ale przyszły problemy z zaparciem? Staram się znaleźć tego przyczynę i ten Bobotic mi podpadł, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Gość gość
ale dziecko po tych lekach robi twardą kupę? czy ma problem z jej zrobieniem w ogóle? moje córki miały taki problem przy kolkach, tyle że to nie były zaparcia w sensie twardych kup, a podawałam różne leki z simeticonem-chyba ze 3 różne. Pomocny był katerer rektalny i na dłuższą metę podawałam latopic. Te z simetikonemnie dawały żadnych efektów.

Gość gość
my tez mysleliśmy że mały ma kolki podawaliśmy rózne preparaty, pojawiły się też zaparcia po czasie okazało się że bóle brzuszka i zaparcia były spowodowane alergią na mleko

Gość gość MamaArmata
Dziwny zbieg okoliczności: odstawiliśmy Bobotic i się po dobie odetkało i to jak.. Fakt, że dałam małemu też ciepłą wodę do wypicia. I wczoraj i dziś efekt był. Widzę jednak, że gazy go męczą i już sama nie wiem, jak mu pomóc.

Mojemu dziecku poza bobotic pomagały masaże brzuszka, a także kiedy chwytałam jego nóżki i robiłam mu jedzie rowerek na spacerek. Najpierw na przemiennie a potem kilkakrotnie zgięte w kolanach nóżki delikatnie przygniatałam mu do brzuszka. Normalnie było wtedy słychać jak puszcza bączki.

Gość gość
zdecydowanie tak synek dostawał około 4 mc bobotic i po tym czasie jak odstawilismy potrafił nie robić kupy 2 tyg i poszły czopki,unormowało się dopiero około11 mc koszmar