AleAleAlexandra 0 Napisano Sierpień 28, 2014 Witajcie Kafeterianie i Kafeterianki :) Jestem tu nowa a pisze ponieważ szukam informacji na temat ogólnej sytuacji zarobkowej w Grecji. Mam zamiar jechac do pracy na wyspę Zakynthos i zbieram jakieś newsy na ten temat. Dodam, że ową pracę załatwia mi ojciec więc to miejsce pewne. Coś jednak czuję, że znajdą sie opinie typu: 'to sie dowiedz u starszego' albo 'po protekcji bedziesz miala high life'. Otóż nie o to mi chodzi. Musze podjąc decyzje sama może dzięki Waszym opiniom. Jedzenie, widoki i klimat zrekompensują mi długi czas pracy a pracowac lubie. Dodam też, że jestem byłą barmanką i chce się szkolic w tym kierunku w ogolnópolskiej szkole barmanów aby uzuskac certyfikat, z angielskim tez stoje nie najgorzej ale z tego co wiem to aktualnie na wyspach greckich jest najwiecej Polaków wiec z praktyki moge miec nici... Co możecie mi powiedziec o specyfikacji i płacach tego zawodu na wyspie? Co z kwestią jedzenia i zakwaterowania? Może ktos też sie wybiera w te rejony z Polski i chce złapac jakis kontakt? Bede wdzieczna za sensowną nawet drobną charakteryzację tych kilku informacji :) Ciao! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość machiihcam Napisano Wrzesień 16, 2014 Ja nie koniecznie w temacie Twoich pytań, ale łał! Ale Ci zazdroszczę. Byłam tam rok temu na wakacjach i wiele bym oddała, żeby polecieć tam jeszcze raz, nawet do pracy! Nie wiem tylko jak to zrobić :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 16, 2014 zarobisz ok 500e/brak czasu na cokolwiek/pracodawca nie daje ci pokoju? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2015 Nie prawda. Ja od trzech lat pracuje na Zakyntosie jako kelnerka w klubie. Stawka 900€ na reke. Co prawda zakwaterowanie i wyżywienie jest na wlasna reke ale oplaca sie jak najbardziej jezeli chcesz spróbować pracy z super zabawa. Trzeba sie jednak liczyc ze grecja to nie polska i pracuje sie tam totalnie na innych warunkach. Jezeli chodzi o barmanów to zazwyczaj maja 40€ za noc kelnerka 30€. Zalezy tez w jakim rejonie wyspy. Laganas najwieksze oblezenie narabanych brytoli totalnie nie pilecam chyba ze jestes silna psychicznie. Ja w tym roku wybieram sie piraz kolejny aczkolwiek szukam innego klubu poniewaz 3 lata w jednym wystarcza! :) chociaz nie powiem bede za nin tesknic, najlepsza robota pod słońcem! :) ahaaa i jeszcze musisz sie liczyc z brakiem dni wolnych. Zazwyczaj zaczynasz w maju i pierwszy dzien wolny od pracy masz we wrześniu kiedy wracasz do domu. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2015 byliśmy z mężem dwa lata temu w Kalamaki ,ale na wakacjach było super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Daren1986 Napisano Luty 8, 2015 ty idiotko !!! autorka pyta sie o informacje nt pracy a ty piszesz ze bylas z mezem na wakacjach boze co za tepa dzida dziewczyno kto cie zrobil???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 13, 2015 Witam. Przyjechałam tu na wakacje i dostałam propozycje pracy w jednym z pubów. Opcja bardzo mi się podoba. Gdzie najlepiej szukać mieszkania i jakie są zasady i warunki pracy? Na co należy uważać? Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach