Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ange Noire

Czy to przetrwa?

Polecane posty

Gość Ange Noire

Przyjaźnimy się od trzech lat, ale jestemy zupełnie inne zarówno wizualnie, jak i pod względem charakteru i upodobań. Ona- naturalna blondynka lekko opalona nosząca kolorowe ciuchy, rzadko słucha muzyki, nie ma ulubionego artysty, idzie do dobrego LO, potem na dobre, poważne studia. Charakter całkiem inny niż mój: realistka, kieruje się rozsądkiem, otwarta, zawsze walczy o swoje. Ja- czarna, mroczna gotka o bladej skórze której muzyka nieustannie towarzyszy, marzycielka, idę do technikum, mam plany zawodowe (nie są to studia). Marzycielka, zawsze kieruję się tym, co czuję; zamknięta w sobie, wręcz introwertyczka. Jedyne co mamy wspólne to przeszłość, wspomnienia. Świetnie nam się rozmawia, przeżyłyśmy wiele wspaniałych chwil. Rozmawiamy o wszystkim, każda każdej wysłucha, doradzi. Teraz nie będzie czasu w tygodniu, ja mam lekcje na rano, ona na popołudniu. Najwcześniej chyba zobaczymy się w święta. Płaczemy i obiecujemy sobie, że nigdy nie przestaniemy się przyjaźnić, ale ostatnio zastanawiałam się tak czy to przetrwa? Każda z nas będzie w innym towarzystwie, każda na pewno się zmieni, chociaż odrobinę. Spotkamy się załóżmy po pół roku, opowiemy sobie co u nas, pewnie powspominamy. Ale na wspomnieniach nie da się układać przyszłości. Co o tym myślicie? Ona jest dla mnie jak siostra i to najbliższa mi osoba.

Gość gość
Dlaczego miałoby nie przetrwać? W dobie tel. komórkowych i internetu może cie być w ciągłym kontakcie. Gorzej gdybyście były parą, bo związkowi ciężej przetrwać na odległość niż przyjaźni.

Gość gość
Prawdziwa przyjaźń zawsze przetrwa. miam koleżankę przez cała podstawówkę i liceum byłyśmy nierozłączne :) typy z nas tez trochę inne , cis jak u was ona myślicielka marzycielka , zwiedzający z plecakiem świat , ja juz po kolejnych studiach, skoncentrowana na pracy z mężem i dzieckiem w drodze ... I przyjaźń kwitnie . Są telefony maile, smsy Facebook i choć teraz mieszkamy ok 100 km ! Od siebie to odwiedzamy sie często , ona z facetem przyjeżdża do nas na weekendy, my jeździmy do nich od czasu do czasu na imprezy . Jest dobrze