Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie macie nosidła

Polecane posty

Gość gość

proszę o jakieś opinię odnośnie nosideł,chusty mnie nie interesują nosidło musi być tak zaprojektowane by dziecko mogło być przodem i tyłem do mnie oglądając niektóre miałam wrażenie że nie nadają na każdy wiek i wagę w swoim przedziale,bo miałam wrażenie że te rączki nie byłyby swobodnie Moja córka ma prawie 5 mcy i ok 7,5kg

Gość gość
Nie ma takich nosideł, w których dziecko może być tyłem do ciebie. Tzn. na upartego można tak dzieciaka włożyć ale to nie jest zdrowe i bezpieczne. Najlepsze nosidła to mei tai

Gość gość
Jakie brednie, oczywiście ze sa nosidla gdzie dziecko może być noszone przodem do mamy i przodem do świata bez problemu. Radzę zapytać wujka google lub wybrać się do pierwszego lepszego sklepu np. Smyka.

Gość gość
Przecież piszę, ze jak się uprzeć i patrzeć na kolorowe reklamy producentów to można tak dzieciaka włożyć co nie jest dla niego ani zdrowe ani wygodne! Chcesz zajechać dzieciakowi kręgosłup- proszę bardzo. Idź do tego smyka, kup pierwsze lepsze wisiadło i noś go przodem do świata- bo w takiej pozycji dzieciak mniej marudzi i matka ma z głowy zabawianie dziecka. Ale na pewno nie wyjdzie to maluchowi na zdrowie.

Gość gość
Tak tak tak tak nic nie wyjdzie dziecku na zdrowie ani nosidlo ani gerberki ani szczepionki ani mm ani Bóg sam wie co jeszcze masakra. Jak wy się na wszystkim znacie jejku jejku nie musicie iść wyplewic swoich marchewek i innej ekologicznej żywności?

Gość gość
Gosciu z 9:29 zapomniałaś dodać do swojej listy poród przez cc :D

Gość gość
Wyobraź sobie, że nie jestem żadnym ekoświrem i nie mam hopla na punkcie zdrowia. Ale nosidła? No błagam cię. To już każdy imbecyl wie, że przodem do świata to tylko z krzywdą dla dziecka. Ale jak masz ochotę to proszę bardzo- twój dzieciak, twój wybór. Proponuję najtańsze wisiadło- bo po co droższe skoro nie zależy ci na komforcie i zdrowiu dzieciaka??? No chyba, że chcesz coś dla własnej wygody.

Gość gość
Akurat w sprawie jedzenia, szczepionek, karmienia czy porodów zdania specjalistów są różne. W przypadku noszenia przodem do świata wszyscy są zgodni- to nie jest dobre dla dziecka. Dla mamy pewnie tak- dzieciaki są częściej spokojniejsze. Ale jak mam wybór- mój spokój kontra zdrowie dziecka to zdecydowanie wybieram drugą opcję.

Gość gość
Bez jaj, chwile nie zaszkodzi, nikt nie mowi o noszeniu caly dzien. Ja np.zabieram malego przodem jak idziemy cos zwiedzac i wtedy 30 minut sobie wisi. Mam lascal.

Gość gość
A skąd mamy wiedzieć ile autorka chce się taczać z tym nosidłem?