Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy można podać pieczarki niemowlakowi?

Polecane posty

Gość gość

córunia ma 10 mcy i ostatnio jak smażyłam pieczarki to tak łapki śmiesznie wyciągała tak sie zastanawiam kiedy można pieczarke z patelni podać?

Gość gość
zartujesz chyba

Gość gość
grzyby niemowlęciu??? Grzybów nawet starsze dzieci nie powinny jeść. no, chyba że uduszone w czerwonym winie :)

Gość gość
Ja podalam jako pierwszy posilek w czwartm miesiacu...podsmazylam z cebulka i smietanka

Gość gość
przecież pieczarka to nie grzyb leśny więc chyba można wcześniej?

Gość gość
przeczytaj sobie kobieto jak grzyby wpływaja na wątrobę i daj spokój z głupimi pytaniami

Gość gość
Lekarze zalecaja wstrzymac sie do dwoch lat z pieczarkami. Nie sa trujace ale ciezko strawne i bardzo obciazaja organizm .

Gość gość
ale ze co po pieczarce sie nie wysra czy jak? czyli jeszcze sie wstrzymać? a jak bedzie wyciągała rączki to co nie dawać?

Gość gość
a jasne, dawać! a ja będzie wyciągała rączki po wódkę, fajki i kokę, to też dawać! a jakże! przecież tak ślicznie rączki wyciąga...

Gość gość
hahaha dobre :)

Gość gość
NIGDY!!!

Gość gość
To ja zadam głupie pytanie... Po co jej te pieczarki? Naprawdę nie masz nic bardziej wartościowego do jedzenia by dziecku dać? Coś lekkostrawnego.

Gość gość
Grzyb tak naprawdę nie ma nic wartościowego w sobie . Moje dziecko ma 8 lat i nigdy nie jadło grzybów. ..daj sobie spokój z grzybami

Gość gość
Oj już się przestańcie tak rozpieszczać nad tymi niemowlakami. Spróbuj, jak nie zaszkodzi, to można dawać. Pieczarką się nie otruje. Ja wychodzę z założenia, że jak coś nie szkodzi, to można dziecku podawać. Sama mam 10mczniaka prawie i wiele rzeczy próbuje, z czego większość mu nie smakuje i tak. A przynajmniej jak dostanie to wie, że żadne rarytasy i nie przeszkadza w jedzeniu.

Gość gość
Poczytaj więcej o grzybach, bo to że grzyby nie mają żadnych wartości odżywczych to mit. Aczkolwiek z pieczarkami bym się jeszcze trochę wstrzymała.

Ja mojemu 11m dziecku dałam spróbować pieczarki w domowym sosie na śmietance. Pieczarka to nie grzyb leśny. Przeczytałam właśnie, że można podawać po 12m-cu po obróbce termicznej http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/849-czy-moge-to-dac-do-jedzenia-dziecku.html Nie świrujcie, bo się trzęsiecie jakby ta pieczara była muchomorem co najmniej :O

Gość gość
ja mam prawie 50 lat i nie jadam grzybów ani pieczarek. to jest syf.

Gość gość
Bo cie nie stac.

Gość gość
Nie ma nic lepszego niż własnoręcznie zebrane grzyby. Za kurki to się zagranicą zabijają Ale niemowlakowi grzybów nie dawaj, są zbyt ciężkostrawne.