Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asif

Kawa a Ciąża

Polecane posty

Gość Asif

Czy picie kawy w pierwszych tygodniach ciąży jest szkodliwe ??

Gość gość
dlaczego miałoby być szkodliwe? chyba nie pijesz tej kawy litrami

Gość gość
ale po co ja pic>? nie umiesz sobie odmowic? ja ograniczylam wszzystko, choc pilam kawe, popalalam, lubilam lampke wina wypic, chodzic na basen, jadlam duzo lekow, surowe mieso nalogowo. Po co ryzykowac to tylko 9 miesiecy ;)

Gość Asif
Piję min.3 kawy dziennie...poroniłam kilka lat temu i waga dziecka była bardzo niska. nie wiem czy to przez kawę, czy powodem były inne czynniki.pytam, bo może ktoś mi doradzi z własnego doświadczenia

Gość gość
basen w ciąży jest wskazany- między innymi niweluje bóle pleców

Gość gość
to ogranicz się do jednej

Gość Asif
postaram się, albo przerzucę na zbożową.szczerze, to ja chyba jestem od kawy uzależniona :(

Gość gość
ja mam tendencje to infekcji dlatego zrezygnowalam bo az krwiomoczu dstalam na poczatku z zakaazenia :) pij zbozowa, ja wlasnie tak zorbilam :)

Gość gość
ja za kawą nie przepadam,ale jak już mnie naszło zrobiłam sobię jakąś rozpuszczalną, dosłownie pół łyżeczki, pół szklanki wody i reszta zalana mlekiem :) także miałam mleko o leciutkim posmaku karmelowej kawy

Gość Asif
ojej, to współczuję :( idę dziś po Inkę, myślę, że jest zdrowsza i pójdzie mi tylko na zdrowie. szkoda, że nie ma troszeczkę kofeiny :(

Gość gość
jak cie przycisnie to walnij sobei troszke pepsi i bedzie kofeina :) tak wlasnie robilam

Pepsi? To już kawa znacznie zdrowsza niż Pepsi! Jak wypijesz jedną dziennie a od czasu do czasu nawet dwie, to pewnie nic się nie stanie. Zbożowa to oczywiście fantastyczny substytut, może uda Ci się efekt placebo. Mi się udawało :) i moim skromnym zdaniem - lepiej słabą tradycyjnie parzoną niż rozpuszczalną. Mnie się wszystko co instant wydaje nienaturalne i gorsze.

ja piję od początku ciąży jedną, dwie filiżanki dziennie rozpuszczalnej. Pytałam lekarza - dozwolona/bezpieczna ilość kofeiny w ciąży odpowiada 3 parzonym kawom dziennie.

Gość liiyd
Ja regularnie piłam kawę ze swoim ginekologiem prowadzącym (znajomy), zanim zdążyłam zapytać mówił, że kawę mogę pić.

Gość gość
1oo razy lepiej wypić kawę niż pepsi! A basen w ciąży jest wskazany.

Gość a dlaczego odmawiać
sobie wszystkiego? Ja kawę piłam, bo bez niej nie funkcjonowałam rano, mam niskie ciśnienie i lekarz mi powiedział, że jak najbardziej mogę pić kawę. Mało tego piłam mocną sypaną z 3 łyżeczek cukru:P Pepsi tez jak naszła mnie ochota wypiłam. Ciąża to nie choroba

Gość gość
Ja pilam kawe całą ciaze. Jedna dziennie. Slaba z mlekiem. Pytalam o to lekarza i nie wiedzial przeciwwskazań, ale ja mialam ciśnienie jak zwłoki, bardzo niskie. Zapytaj lekarza to ci powie czy mozesz.

Gość Asif
Dziękuję dziewczynki za odpowiedź, pozdrawiam Ps.Właśnie piję drugą Inkę :P

ja piłam (jak już wymioty pozwalały żyć) 1 kawę rozpuszczalną dziennie, ale zamiast wody- mleko :) lepiej mi smakowało. A na samym początku zwykłą kawę sypaną z mlekiem.

Gość gość
ja przed ciążą piłam mało a teraz nie piję praktycznie w ogóle. jednak kawa wypłukuje magnez i inne potrzebne rzeczy a mogę się bez niej obejść. do tego zmieniłam dietę na zdrowszą, i zażywam pregnofer dha z kwasami dha by mózg i oczu mojego dziecka rozwijały się prawidłowo.zalecenie lekarza ;)