Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

łysienie androgenowe czy są tu kobiety z tym problemem ?

Polecane posty

Gość gość

cześć dziewczyny ! mam problem otóż łysieje - byłam u dermatologa i trychologa stwierdzili łysienie androgenowe jestem załamana poprostu wyć mi sie chce ;/ najgorsze jest to ze nie pomoże ani przeszczep ani nic bo włosy leca z całej głowy , miniaturyzacja mieszka włosowego występuje tez na włosach łonowych pod pachami na nogach - ogólnie na całym ciele ;( wcześniej dopuki nie było prześwitów bagatelizowałam problem , stwierdzają ze to przez farbowanie , lakierowanie , ze po ciązy spadek witamin hormonów etc . narazie wcieram we włosy loxon 2 % i alpicort e włosy leca jeszcze bardziej ;/ ( miałam 4 zabiegi mezoterapii - poprawy nie ma minimalnej nawet ) mam podwyższony dhea - dheas - testosteron i androstendion - 4 wrzesnia umówiona jestem do endokrynologa - w klinice kolasińskiego podobno ta pani jest bardzo dobra ( nie nie robie reklamy żadnej - tylko u nas nie ma dobrego endokrynologa ŁÓdz - niesety bagatelizuja mój problem - bo nie jestem jeszcze łysa przepisuja tabletki yaz , dermatolog stwierdził ze mi potrzebne konkretne leki androgenowe typu diane 35 ( których sie strasznie boje ) :( lub androcur - ale skoro to ma zatrzymać łysienie :) - byle pomogło , z kolei mam żylaki i o ! - a te leki powoduja zakrzepice ....... ludzie ja mam dopiero 25 lat a juz zycie przekreślone ? nie ! :( nie nie ....dodam ze w rodzinie nikt z kobiet nie łysiał , nie mam tez nadmiernego owłosienia ani pco , tylko te androgeny podwyższone ...... :( ma ktoś podobny problem ? da sie z tym życ ? da sie to zatrzymać ? pozdrawiam .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować