Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co oznacza porod indukowany? Jak przebiega?

Polecane posty

Gość gość

Czekam na jakieś wypowiedzi :)

Gość gość
Wywolywany. Boli 2 razy bardziej niż normalny.

Gość gość
Podają oksytocynę. Nie jest źle jeśli masz epidural . Bez epiduralu nie polecam. Oksytocyna ma za zadanie przyspieszenie porodu, wzmocnienie skurczy. Miałam poród wywoływany. Nie było źle. Z tym ze miałam epidural.

Gość gość
Jak działa epidural?

Gość gość
ja mialam wywolywany, nawet dwa razy, bo pierwszym razem nie ruszylo ;) nie mam porownania do porodu bez oksytocyny, masazu szyjki, przebicia pecherza plodowego, ale wg mnie najgorsze bylo to, ze bole krzyzowe byly okropne, a rozwarcie postepowalo minimalnie.

Gość gość
Porod indukowany tak jak i zywkly moze przebiegac roznie. U mnie najpierw odeszly wody alenic sie nie dzialo. Dostalam oksytocyne i sie zaczelo. Bol nie do zniesienia,znieczulenie dzialalo troche. Potem jak juz bylo 10 cm po 10 h to i tak nic sie nie dzialo mimo partych. Glowka wysoko i poszlam na stol. Tak wiec co porod to inna historia.

Ja mialam wywoływany i nie bylo tak źle. Co prawda w końcu i tak zdecydowałam się na zzo, ale jakbym wiedziała jak mi szybko się zwiększy rozwarcie to bym nie brała (wcześniej sienasluchalam, ze 1porod trwa dluuugo). Poród niecałe 7godzin. 5godzin na sali porodowej. A masz w razie co opcje zzo?

Gość gość
Indukcja czasami sie w ogole nie udaje. Sa kobiety ktore nie reaguja na syntetyczna oksytocyne i konczy sie na cesarce. Podobno jak ktos ma porownanie to mowi ze wywolanie jet bolesniejsze od porodu ktory sam sie zaczyna. Czasami nie wywoluja porodu oksytocyna tylko czopkiem lub mascia a w niektorych szpitalach cewnikiem ktory powoduje mechaniczne rozwarcie ale to podobno jest niezbyt mile (lezalam zkobieta ktora to miala i marudzila non stop). Moj gin mowil ze indukcji nie poleca bo mialam ja miec ale na szczescie dostalam skurczy a i tak bylo cc bo nadcisnienie.